Hi-fi

TEAC satser på høyoppløst lyd i kompakt format.
Annonse
Annonse
forfatter

Når det kommer til minikomponenter av den påkostede sorten er det få som gjør det så snertent som TEAC. Nå kommer den japanske produsenten med to nye høyoppløste komponenter til familien, nemlig hodetelefon-DAC-en UD-503 og mediaspilleren NT-503DAB.

Hodetelefon-DAC UD-503
UD-503 er en USB-DAC med hodetelefonforsterker. Denne tar over for DU-501, og er en ekte dobbel monokonstruksjon, for best mulig kanalseparasjon. Den har også innebygd forforsterker, slik at den kan kobles til et fullblods stereoanlegg eller et par aktive høyttalere. Til formålet er den utstyrt med balanserte utganger, for å holde det elektriske støygulvet ved et minimum. Selvsagt har den også vanlig ubalansert RCA. For øvrig kan de to hodetelefonutgangene også kobles sammen til balansert drift av ett par kompatible hodetelefoner.

DAC-chipene (AKM Verita AK4490) støtter PCM-signaler opp til 32-bit / 394 kHz, og de har også støtte for det smalere DSD-formatet, da med hele 11,2 MHz oppløsning. Det høyeste som finnes, altså. Selve USB-overføringen fra Mac og PC skjer asynkront, og konverteren har innebygde separate klokker for 44,1 kHz og 48 kHz, slik at uansett hvilken oppløsning musikkformatet har, så går det helt opp i en av klokkene, noe som holder jitter (feil i tidsdomenet) på et minimum.

UD-503 har optisk og koaksial digitalinngang i tillegg til USB, og dessuten en analog linjeinngang, for tilkobling av for eksempel en radio eller platespiller, dersom du har en platespillerforsterker imellom.

Nettverksspilleren NT-503 støtter høyoppløste musikkformater i tillegg til strømmetjenester. Foto: TEAC
Nettverksspilleren NT-503 støtter høyoppløste musikkformater i tillegg til strømmetjenester. Foto: TEAC

Nettverksspiller NT-503
Ønsker du i tillegg nettverksstrømming, er det NT-503 du skal ha. Den har ikke like påkostet hodetelefondel som DU-503, men DAC- og forforsterkerdelen er den samme. Det inkluderer balanserte utganger, men analoginngangen er erstattet med Ethernet-kontakt. NT-503 kan spille av høyoppløste musikkfiler fra en PC eller nettverkstilkoblet harddisk (NAS), og den kan styres fra mobilen med appen TEAC HR Remote. Den har også innebygd støtte for musikktjenester som Spotify og Deezer, og dessuten internettradio. Tidal- og Apple Music-brukere må inntil videre bruke Bluetooth (aptX, AAC), eller koble PC-en til USB-DAC-inngangen.

Annonse

Prisen på UD-503 blir 9.500 kroner, mens nettverksspilleren NT-503 vil koste 11.990 kroner. Begge er tilgjengelig i svart eller sølv.

njal.no

Artikkelfoto av UD-503: TEAC

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.