Search
Generic filters

Hodetelefon-DAC og mediaspiller fra TEAC

TEAC satser på høyoppløst lyd i kompakt format.

Når det kommer til minikomponenter av den påkostede sorten er det få som gjør det så snertent som TEAC. Nå kommer den japanske produsenten med to nye høyoppløste komponenter til familien, nemlig hodetelefon-DAC-en UD-503 og mediaspilleren NT-503DAB.

Hodetelefon-DAC UD-503
UD-503 er en USB-DAC med hodetelefonforsterker. Denne tar over for DU-501, og er en ekte dobbel monokonstruksjon, for best mulig kanalseparasjon. Den har også innebygd forforsterker, slik at den kan kobles til et fullblods stereoanlegg eller et par aktive høyttalere. Til formålet er den utstyrt med balanserte utganger, for å holde det elektriske støygulvet ved et minimum. Selvsagt har den også vanlig ubalansert RCA. For øvrig kan de to hodetelefonutgangene også kobles sammen til balansert drift av ett par kompatible hodetelefoner.

DAC-chipene (AKM Verita AK4490) støtter PCM-signaler opp til 32-bit / 394 kHz, og de har også støtte for det smalere DSD-formatet, da med hele 11,2 MHz oppløsning. Det høyeste som finnes, altså. Selve USB-overføringen fra Mac og PC skjer asynkront, og konverteren har innebygde separate klokker for 44,1 kHz og 48 kHz, slik at uansett hvilken oppløsning musikkformatet har, så går det helt opp i en av klokkene, noe som holder jitter (feil i tidsdomenet) på et minimum.

UD-503 har optisk og koaksial digitalinngang i tillegg til USB, og dessuten en analog linjeinngang, for tilkobling av for eksempel en radio eller platespiller, dersom du har en platespillerforsterker imellom.

Nettverksspilleren NT-503 støtter høyoppløste musikkformater i tillegg til strømmetjenester. Foto: TEAC
Nettverksspilleren NT-503 støtter høyoppløste musikkformater i tillegg til strømmetjenester. Foto: TEAC

Nettverksspiller NT-503
Ønsker du i tillegg nettverksstrømming, er det NT-503 du skal ha. Den har ikke like påkostet hodetelefondel som DU-503, men DAC- og forforsterkerdelen er den samme. Det inkluderer balanserte utganger, men analoginngangen er erstattet med Ethernet-kontakt. NT-503 kan spille av høyoppløste musikkfiler fra en PC eller nettverkstilkoblet harddisk (NAS), og den kan styres fra mobilen med appen TEAC HR Remote. Den har også innebygd støtte for musikktjenester som Spotify og Deezer, og dessuten internettradio. Tidal- og Apple Music-brukere må inntil videre bruke Bluetooth (aptX, AAC), eller koble PC-en til USB-DAC-inngangen.

Prisen på UD-503 blir 9.500 kroner, mens nettverksspilleren NT-503 vil koste 11.990 kroner. Begge er tilgjengelig i svart eller sølv.

njal.no

Artikkelfoto av UD-503: TEAC

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.