Platespiller

Forvirret? Ikke rart. Clearaudio Ovation har nemlig ikke en roterende aksel hvilende på et kulelager, men et magnetoppheng for lavest mulig friksjon.
Annonse
Annonse
forfatter

Platespillere er i vinden som aldri før. I dag er det mulig å få knallbra lyd for 3000 kr, men det er klart, betaler man enda mer får man også bedre lyd.

Clearaudio Ovation stiller i den siste klassen. High-end klassen. Den ser ut som en pent designet grammofon, med tykk tallerken og chassis i aluminium. Det man ikke ser er Clearaudios spesielle keramiske magnetiske oppheng uten det tradisjonelle kulelageret. Den roterende tallerkenen hviler på et magnetfelt, akkurat som monorail-togene som drives av magnetfeltet strømmen under dem skaper.

Sånn fjerner Clearaudio friksjon under avspillingen, som styres av en optisk hastighetskontroll for presis rotasjonshastighet.

Ovation er satt sammen av aluplater, og noe de kaller Panzerholz, hardt treverk og dempet med små stålkuler for å kontrollerer resonanser som ikke skal havne i pickupen under avspilling.

Annonse

Spilleren leveres i sort også, og i en variant med sort kombinert med lakkert treverk, og Clearaudio anbefaler Clarify tonearmen med armrør i karbonfiber, og magnetisk oppheng.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Ny 35mm med avansert konstruksjon.
DJI FPV kan fly i 140 km/t, hvis du tør.
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Og de blir ikke akkurat billige!
Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.