Platespiller

Forvirret? Ikke rart. Clearaudio Ovation har nemlig ikke en roterende aksel hvilende på et kulelager, men et magnetoppheng for lavest mulig friksjon.
forfatter

Platespillere er i vinden som aldri før. I dag er det mulig å få knallbra lyd for 3000 kr, men det er klart, betaler man enda mer får man også bedre lyd.

Clearaudio Ovation stiller i den siste klassen. High-end klassen. Den ser ut som en pent designet grammofon, med tykk tallerken og chassis i aluminium. Det man ikke ser er Clearaudios spesielle keramiske magnetiske oppheng uten det tradisjonelle kulelageret. Den roterende tallerkenen hviler på et magnetfelt, akkurat som monorail-togene som drives av magnetfeltet strømmen under dem skaper.

Sånn fjerner Clearaudio friksjon under avspillingen, som styres av en optisk hastighetskontroll for presis rotasjonshastighet.

Ovation er satt sammen av aluplater, og noe de kaller Panzerholz, hardt treverk og dempet med små stålkuler for å kontrollerer resonanser som ikke skal havne i pickupen under avspilling.

Spilleren leveres i sort også, og i en variant med sort kombinert med lakkert treverk, og Clearaudio anbefaler Clarify tonearmen med armrør i karbonfiber, og magnetisk oppheng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.