TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Gryphon Commander og Apex forsterkere

Gryphon lanserer et beist på 1800 watt

forfatter
Publisert 11.01.22 - 12:07

De er ikke akkurat kjent for sine budsjettforsterkere. Gryphons minste integrerte forsterker koster like mye som flaggskipene til mange andre produsenter. Men så er de heller ikke kjent for å inngå så mange kompromisser, og det har de neppe gjort her heller.

For hva sier man om en forforsterker til en halv million? Riktignok fordelt på to kabinetter, men likevel. Eller et par forsterkere i mono som deler ut 1800 w effekt  – i 1 ohm – og koster nesten to millioner? Synes man det er i overkant, finnes det en stereoutgave til halve prisen, og halve vekten. Drøyt 200 kilo…

Gryphon tar som man skjønner high-end på største alvor, og så er det å høre Gryphons største anlegg med Antileon og Mephisto en opplevelse man husker.

Antileon og Mephisto vil for evig stå som milepæler i Gryphons historie, men nå er det nye flaggskip-forsterkere på vei. Apex på bildet over, lages i mono og stereoutgave, og er som nevnt i stand til å levere opp til 1800 w effekt i mono. Forsterkeren er designet av Flemming Rasmussen og kretsløpet er utviklet av Tom Møller.

Den massive forsterkeren på drøyt 200 kilo, her vist hvilende på en StandArt Apex Amplifier-plattform til 6500 Euro, er bygget opp med 128 bipolare transistorer og hele 2 Farad med kondensatorkapasitet, som sammen med fire 2000 VA transformatorer, sørger for enorme strømreserver.

Varmt blir det nok også, fordi Apex-forsterkerne kjører i klasse A så lenge eieren vil. For Green Bias som Gryphon kaller det, kan justeres etter høyttaleren man bruker, og faktorer som romstørrelse, lydvolum og dynamisk omfang, men selvsagt også ens egen smak.

Det finnes også en tilhørende forforsterker passende nok kalt Commander. Den består av to kabinetter, det ene er strømforsyning for hver av de to analoge kanalene, med til sammen fire transformatorer. To av dem er resevert for kommende lydkilder fra Gryphon, sannsynligvis i samme kompromissløse kvalitet som Commander og Apex.

F0rforsterkeren er  et rent linjetrinn med Gryphons dual mono-design med en ren klasse A inngangsbuffer, kjent fra forforsterkeren Pandora, hvor signalet kun skal gjennom to transistorer og en enslig motstand, for minst mulig tap og mest mulig åpenhet og transparens.


Commander har en 4,3» pekeskjerm på fronten, flere muligheter for oppsett deriblant Green Bias-justeringene på Apex-forsterkerne, og innholdet på skjermen skaleres etter avstanden til brukeren (!).

GRYPHON_COMMANDER_PRE_2_DETALJE_3 GRYPHON_COMMANDER_PRE_2_BACK GRYPHON_COMMANDER_POWER_BACK
<
>

Chassiset er bygget opp av bitumen, alumonoum, en sandwich med et dempemateriane kalt Kerrick, og flytende kretskort, for å holde resonanser og vibrasjoner unna følsomme kretsløp.

Gryphon vil begynne å lage Commander og Apex for levering i 2022, og her er prisene i Euro:

 • Apex Stereo Power Amplifier: 82.500 EUR
 • Apex Mono Power Amplifier: 165.000 EUR/Pair
 • Commander Preamplifier including Commander PSU: 52.500 EUR
 • StandArt Apex Amplifier Stand: 6.500 EUR

*Prices are basic worldwide statistical reference prices and may be subject to local taxes and duty depending on area 

GRYPHON_PLATE GRYPHON_APEX_DETALJE_3
<
>
Les også Gryphon Diablo 120 Danske Gryphon nagler deg til veggen med en djevelsk god forsterker, kanskje den aller beste i sin klasse.

https://youtu.be/Qf6ZpjHY3y0

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

3 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Ja takk!

Så gla for at jeg ikke får hørt Gryphon forsterkere, hadde sikkert solgt alt jeg har, for å få dem. Jeg er gal når det gjeller rent musikk, dro til Grønland i 1982 og jobbet som faen i et år, for så å komme hjem og kjøpe, mission 776 -777 forsterkere, og quard els 63 Nyter forsatt dette 40 år senere, mange blir imponert når jeg fyrer det opp, to personer har tisset på sig, hadde aldrig hørt noe så høyt og rent før, som og være midt i orkesteret som de sier, tusind takk til lyd og bilde for… Les videre »

Quad er bra saker.

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå kan du designe din egen Burmester-stereo Det er lov å drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv sette sammen et anlegg og teste plasseringen i eget hjem.
Rimelig inngangsbillett til høyoppløst lyd Strømming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en enkel måte å strømme høyoppløst på.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Prisbelønnet RIAA i ny utgave Verteres platespillerforsterker har kommet i en oppdatert utgave, kalt Phono-1 MKII L
Det beste kjøpet i klassen Pro-Ject Debut Pro markerer selskapets 30-årsjubileum med stil og finesse.
NAD 3020 - klassikeren vi ikke glemmer Den lille, brune NAD-forsterkeren skapte furore. Ingen hadde hørt så god lyd fra en liten forsterker som kostet så lite.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend