DAB i bil

I TV2s test av DAB-adaptere for bil kommer vi til å nevne en faktafeil om Pure og Alpine, som gjør at de virker mer trafikkfarlige enn de er.
Annonse
Annonse
forfatter

Da vi nylig presenterte vår test av DAB-adaptere til bilenTV2 Hjelper Deg, ble følgende nevnt på generelt grunnlag:

«Brukervennligheten er ekstremt viktig. Hvis du må inn i menyen til stadig for å bla deg gjennom stasjoner, så kan det utgjøre forskjell mellom liv og død. Derfor trenger du direkte knapper, hvor du enkelt kan bla deg mellom favorittstasjonene, mens du har blikket på veien.»

Deretter, direkte om Pure Highway 400 og Alpine EZi-DAB-GO:

Alpine og Pure Highway er identiske og gir glimrende lyd. Men mangel på favorittknapper kan utgjøre trafikkfare, noe som trekker ned.

Ingen direkteknapper
At det ikke finnes direkteknapper for favorittstasjoner, er riktig. Altså, det finnes ingen knapp for minne nr 1, 2, 3, 4, som du kan trykke direkte på. Derimot må man heller ikke inn i noen meny for å bla mellom disse. Det gjøres nemlig ved å bla frem og tilbake med piltaster, som er langt mindre trafikkfarlig enn om man må inn i en meny og bla.

Når det er sagt, anser vi det likevel ikke som like sikkert som Tiny Audio C5, som har 10 knapper på toppen av panelet, én for hver stasjon. Skal du lagre en stasjon, holder du en knapp inne, og vips den er lagret. Så trykker du knappen igjen neste gang du vil høre på nettopp den stasjonen.

Lagring av stasjoner er litt knotete
Med Alpine og Pure har man ikke slike taster.  Å bla mellom favorittstasjoner er helt greit, men for å lagre en stasjon må man først trykke og holder en hjerteformet knapp. Deretter kommer menyen opp, og du blar deg mellom minnebankene med Select-hjulet, for å finne den du vil lagre i. Trykk og hold inne hjulet, og stasjonen er lagret. Det er langt mer trafikksikkert om man har fysiske minneknapper med hvert sitt tall på, som man kan trykke direkte på. Dette må riktignok bare gjøres en sjelden gang, men vi vil ikke anbefale å gjøre slike lagringer i fart.

Displayet er slukket
Vi liker fremdeles ikke at displayets grunnstilling er i slukket tilstand, slik at man hele tiden må vekke det med et tastetrykk, om man vil se hvilket program man hører på, hvem som spiller, og så videre.

Derfor opprettholder vi som tidligere 4 stjerner på både Pure Highway 400 og Alpine EZi-DAB-GO, da det finnes mer brukervennlige alternativer.

(Artikkelfoto: Skjermbilde fra TV2)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Volkswagens elektriske fanebærer etter e-Golf har mye å bevise. ID.3 byr på mye bra, men er ikke uten barnesykdommer.
BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.