Search
Generic filters

Feil om DAB-adapter i TV2 Hjelper Deg

I TV2s test av DAB-adaptere for bil kommer vi til å nevne en faktafeil om Pure og Alpine, som gjør at de virker mer trafikkfarlige enn de er.

Da vi nylig presenterte vår test av DAB-adaptere til bilenTV2 Hjelper Deg, ble følgende nevnt på generelt grunnlag:

«Brukervennligheten er ekstremt viktig. Hvis du må inn i menyen til stadig for å bla deg gjennom stasjoner, så kan det utgjøre forskjell mellom liv og død. Derfor trenger du direkte knapper, hvor du enkelt kan bla deg mellom favorittstasjonene, mens du har blikket på veien.»

Deretter, direkte om Pure Highway 400 og Alpine EZi-DAB-GO:

Alpine og Pure Highway er identiske og gir glimrende lyd. Men mangel på favorittknapper kan utgjøre trafikkfare, noe som trekker ned.

Ingen direkteknapper
At det ikke finnes direkteknapper for favorittstasjoner, er riktig. Altså, det finnes ingen knapp for minne nr 1, 2, 3, 4, som du kan trykke direkte på. Derimot må man heller ikke inn i noen meny for å bla mellom disse. Det gjøres nemlig ved å bla frem og tilbake med piltaster, som er langt mindre trafikkfarlig enn om man må inn i en meny og bla.

Når det er sagt, anser vi det likevel ikke som like sikkert som Tiny Audio C5, som har 10 knapper på toppen av panelet, én for hver stasjon. Skal du lagre en stasjon, holder du en knapp inne, og vips den er lagret. Så trykker du knappen igjen neste gang du vil høre på nettopp den stasjonen.

Lagring av stasjoner er litt knotete
Med Alpine og Pure har man ikke slike taster.  Å bla mellom favorittstasjoner er helt greit, men for å lagre en stasjon må man først trykke og holder en hjerteformet knapp. Deretter kommer menyen opp, og du blar deg mellom minnebankene med Select-hjulet, for å finne den du vil lagre i. Trykk og hold inne hjulet, og stasjonen er lagret. Det er langt mer trafikksikkert om man har fysiske minneknapper med hvert sitt tall på, som man kan trykke direkte på. Dette må riktignok bare gjøres en sjelden gang, men vi vil ikke anbefale å gjøre slike lagringer i fart.

Displayet er slukket
Vi liker fremdeles ikke at displayets grunnstilling er i slukket tilstand, slik at man hele tiden må vekke det med et tastetrykk, om man vil se hvilket program man hører på, hvem som spiller, og så videre.

Derfor opprettholder vi som tidligere 4 stjerner på både Pure Highway 400 og Alpine EZi-DAB-GO, da det finnes mer brukervennlige alternativer.

(Artikkelfoto: Skjermbilde fra TV2)

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.