DAB i bil

I TV2s test av DAB-adaptere for bil kommer vi til å nevne en faktafeil om Pure og Alpine, som gjør at de virker mer trafikkfarlige enn de er.
Annonse
Annonse
forfatter

Da vi nylig presenterte vår test av DAB-adaptere til bilenTV2 Hjelper Deg, ble følgende nevnt på generelt grunnlag:

“Brukervennligheten er ekstremt viktig. Hvis du må inn i menyen til stadig for å bla deg gjennom stasjoner, så kan det utgjøre forskjell mellom liv og død. Derfor trenger du direkte knapper, hvor du enkelt kan bla deg mellom favorittstasjonene, mens du har blikket på veien.”

Deretter, direkte om Pure Highway 400 og Alpine EZi-DAB-GO:

Alpine og Pure Highway er identiske og gir glimrende lyd. Men mangel på favorittknapper kan utgjøre trafikkfare, noe som trekker ned.

Ingen direkteknapper
At det ikke finnes direkteknapper for favorittstasjoner, er riktig. Altså, det finnes ingen knapp for minne nr 1, 2, 3, 4, som du kan trykke direkte på. Derimot må man heller ikke inn i noen meny for å bla mellom disse. Det gjøres nemlig ved å bla frem og tilbake med piltaster, som er langt mindre trafikkfarlig enn om man må inn i en meny og bla.

Når det er sagt, anser vi det likevel ikke som like sikkert som Tiny Audio C5, som har 10 knapper på toppen av panelet, én for hver stasjon. Skal du lagre en stasjon, holder du en knapp inne, og vips den er lagret. Så trykker du knappen igjen neste gang du vil høre på nettopp den stasjonen.

Annonse

Lagring av stasjoner er litt knotete
Med Alpine og Pure har man ikke slike taster.  Å bla mellom favorittstasjoner er helt greit, men for å lagre en stasjon må man først trykke og holder en hjerteformet knapp. Deretter kommer menyen opp, og du blar deg mellom minnebankene med Select-hjulet, for å finne den du vil lagre i. Trykk og hold inne hjulet, og stasjonen er lagret. Det er langt mer trafikksikkert om man har fysiske minneknapper med hvert sitt tall på, som man kan trykke direkte på. Dette må riktignok bare gjøres en sjelden gang, men vi vil ikke anbefale å gjøre slike lagringer i fart.

Displayet er slukket
Vi liker fremdeles ikke at displayets grunnstilling er i slukket tilstand, slik at man hele tiden må vekke det med et tastetrykk, om man vil se hvilket program man hører på, hvem som spiller, og så videre.

Derfor opprettholder vi som tidligere 4 stjerner på både Pure Highway 400 og Alpine EZi-DAB-GO, da det finnes mer brukervennlige alternativer.

(Artikkelfoto: Skjermbilde fra TV2)

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.