Forsterkere

Gryphons massive Diablo-forsterker kommer i ny utgave med 300 w og mulighet for DAC.
forfatter

Diablo er et passende navn for den sortkledde kraftkaren fra danske Gryphon. Den store forsterkeren begynner imidlertid å bli blant de eldre integrerte high-end forsterkere. Når til og med McIntosh har byttet ut sin 250 w kraftige MA7000 med MA8000, er det på tide for Gryphon å følge etter.

Les testen av Diablo her.

Den ny Diablo 300 er ikke bare kraftigere, det er en helt ny konstruksjon. Med 300 w effekt  (i 8 ohm, 600 w i 4 ohm), og en ladekapasitet i kondensatorbanken på generøse 136.000 mikroFarad, burde den være i stand til å drive det aller meste av tungdrevne høyttalere.

DIABLO_300_3Forsterkeren kan utstyres med en digitalomvandler tilsvarende den som sitter i Gryphons toppmodell Kalliope, med PCM  og DSD-støtte. Da får man en USB-inngang, to SPDIF-innganger, en balansert og en optisk digitalinngang.

Den kan også leveres med platespillerinngang for MM- og MC-pickuper, slik at vinylentusiastene får sitt.

Diablo 300 er ikke tilgjengelig før oktober 2015, og prisen ser ut til å bli 135.990 kr for forsterkeren, og 49.990 kr for DAC-kortet som er hentet fra Kalliope, som koster 219.990 kr.

Norsk eneforhandler er Oslo Hi-Fi Center.

DIABLO_300_4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.