Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Dan D’Agostino Momentum MxV integrert

Til en stiv pris.

Skrevet av / 02.12.23 - 11:01
Dan D’Agostino Momentum MxV integrert

De som har fulgt med i timen vil vite at en gang var Dan D’Agostino ensbetydende med heftige forsterkere, i nøkterne grå kabinetter, og KRELL frest ut i frontplaten.

Det er lenge siden, og mannen er for lengst ute av Krell, som siden har bedrevet en ørkenvandring man sjelden har sett maken til i hi-fi-industrien.

Men gourmeten, vinkjenneren, og legenden D’Agostino, har slett ikke gitt seg. For noen år siden startet han D’Agostino Master Audio Systems. Og de tuller ikke.

Momentum MxV for eksempel.

Foto: D’Agostino

Som er alt annet en grå og nøktern. Den 50 kilo tunge integrerte forsterkeren, er som mange andre fra D’Agostino, bygget opp rundt et symmetrisk balansert kretsløp, og modulær slik at man kan utvide med de inngangene man trenger.

Den kan utstyres med en digital modul som gir deg digitale innganger og strømming, eller et phono-trinn.

 

Foto: D’Agostino

En av grunnene til den høye vekten, er en 2,000VA lineær ringkjernetransformator, og et todelt chassis hvor strømforsyning med 60,000ⲙF kondensatorkapasitet er plassert i en base, som kobles sammen med forsterkeren på toppen. Den integrerte forsterkeren leverer 250 W per kanal i 8 Ohm, dobler til 500 W i 4 Ohm, og dobler igjen til 1 kW i 2 Ohm.

Phono-modulen er laget for moving coil pickuper, og har litt over 60 dB gain, og pickupen kan belastes fra 100 til 47 kOhm.

Den digitale modulen inkluderer SPDIF koaksial og optisk inn, med USB-A,  Ethernet og Wifi-strømming. Musikken kan styres med en D’Agostino DSM app for iOS, og den støtter Tidal med MQA dekoding, Qobuz, PCM opp til 24 bit/192 KHz og DSD opp til 11.2 MHz.

Forsterkeren starter rett under 900.000 kroner uten noen av modulene, og runder millionen hvis man installerer både digital- og phono-modulen.

Foto: D’Agostino
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top