TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Chord Electronics

Chord Electronics er tilbake i Norge med nye forsterkere.

forfatter
Publisert 02.03.20 - 11:48

Chord Electronics har alltid scoret høyt i våre tester, så det er ingen grunn til å betvile kvalitetene til de nye forsterkerne i Ultima-serien.

Chord har holdt på siden 1989 og har alltid laget elektronikk med et design som har skilt seg tydelig fra hva som er vanlig. Men de har også gått sine egne veier på det tekniske med egenutviklet og prisbelønt teknologi, og de nye modellene i Ultima-serien er ikke noe unntak.

Den nye forforsterkeren som kalles Ultima Pre 2, er en ren linje-forforsterker med fullbalansert kretsløp, og et ekstremt lavt støynivå med et oppgitt signal/støyforhold under 130 dB.

De ulike inngangen har individuell justering av inngangsnivå, og Ultima Pre 2 har både balanserte og ubalanserte innganger bak, og en dedikert hodetelefonforsterker med utganger på fronten.

Den har også motorisert Blue Velvet ALPS volumregulering, som ifølge pressemeldingen skal gi lineær ytelse (?) uansett lydstyrke.

Forforsterkeren er blant annet tilpasset designet til de nye Ultima 5 og 6 effektforsterkerne.

 

Begge er stereo effektforsterkere med fullbalansert kretsløp, hvor effektene er den mest åpenbare forsljellen. Ultima 6 er en 2  x 180 w effektforsterker med 32 MOSFET utgangstransistorer, mens den 2 x 300 w kraftige Ultima 5 bruker 64 stk MOSFET utgangstransistorer.

Chords forsterkere er kjent for sin ekstreme hurtighet, og disse to skal ha massive strømreserver i tilegg, som bør bety hørbare referansekvaliteter, selv på tungdrevne høyttalere.

De oppgitte utsalgsprisene er:

 • Ultima Pre 2, 169.990 kr
 • Ultima 6, 2×180 watt, 84.990 kr
 • Ultima 5, 2×300 watt, 129.990 kr

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Fjerner peiskosen fra vinylplatene Boksen som fjerner støyen.
Følg Lyd & Bilde