Nyhet

Chord Electronics

Chord Electronics er tilbake i Norge med nye forsterkere.
forfatter

Chord Electronics har alltid scoret høyt i våre tester, så det er ingen grunn til å betvile kvalitetene til de nye forsterkerne i Ultima-serien.

Chord har holdt på siden 1989 og har alltid laget elektronikk med et design som har skilt seg tydelig fra hva som er vanlig. Men de har også gått sine egne veier på det tekniske med egenutviklet og prisbelønt teknologi, og de nye modellene i Ultima-serien er ikke noe unntak.

Den nye forforsterkeren som kalles Ultima Pre 2, er en ren linje-forforsterker med fullbalansert kretsløp, og et ekstremt lavt støynivå med et oppgitt signal/støyforhold under 130 dB.

De ulike inngangen har individuell justering av inngangsnivå, og Ultima Pre 2 har både balanserte og ubalanserte innganger bak, og en dedikert hodetelefonforsterker med utganger på fronten.

Den har også motorisert Blue Velvet ALPS volumregulering, som ifølge pressemeldingen skal gi lineær ytelse (?) uansett lydstyrke.

Forforsterkeren er blant annet tilpasset designet til de nye Ultima 5 og 6 effektforsterkerne.

 

Begge er stereo effektforsterkere med fullbalansert kretsløp, hvor effektene er den mest åpenbare forsljellen. Ultima 6 er en 2  x 180 w effektforsterker med 32 MOSFET utgangstransistorer, mens den 2 x 300 w kraftige Ultima 5 bruker 64 stk MOSFET utgangstransistorer.

Chords forsterkere er kjent for sin ekstreme hurtighet, og disse to skal ha massive strømreserver i tilegg, som bør bety hørbare referansekvaliteter, selv på tungdrevne høyttalere.

De oppgitte utsalgsprisene er:

  • Ultima Pre 2, 169.990 kr
  • Ultima 6, 2×180 watt, 84.990 kr
  • Ultima 5, 2×300 watt, 129.990 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.