TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Bedre lyd fra PSB Imagine X

Kanadiske PSB har endelig oppdatert Imagine-serien, som er blant våre favoritthøyttalere, og lover enda bedre lyd.

forfatter
Publisert 10.06.14 - 12:44

Den nye høyttalerserien er bygget over samme lest som den nesten klassiske Imagine-serien PSB lanserte for noen år siden. Blant dem er den lille Imagine Mini og T2 blant våre favoritter.

Testen av Mini leser du her, mens testen av T2 befinner seg her.

Imagine X kommer i slutten av juni, og som før handler det om prisgunstige høyttalere som også kan brukes i et surroundoppsett. De er nemlig balansert på samme måte, slik at man skal få den samme klangkarakteren i alle de fire høyttalerne.

PSB har funnet frem til nye elementer montert på hele 30 mm tykke frontplater, og har forbedret delefiltre, slik at frekvensresponsen skal være jevnere, følsomheten bedre og høyttalerne lettere å drive.

Det skal gi Imagine X et solid løft i lydkvalitet.

PSB XB

Prisene starter på 3995 kr for paret, for den kompakte Imagine XB. Som har en 5,25-tommers bass med en membran støpt i en blanding av polypropylen, og en keramisk blanding med en kittlignende substans. Diskanten er også ny, og er en 25 mm diskant med titanbelagt membran.

Den er kompakt nok til å kunne brukes i et 2.1-system, eller henges på veggen ved siden av tv-en.

Toppmodellen X2T har to 6,5-tommers basser og en 5,25-tommers, hvor membranen er formet annerledes for å gi en optimal gjengivelse av vokaler. Elementet er dessuten montert i et separat innvendig kabinett, for bedre demping av membranet og reduserte resonanser.

Imagine X2T koster 9.995 kr paret, mens den mindre X1T med 5,25-tommers basser – uten toppmodellens mellomtone, kosetr 7.995 kr paret. En senterhøyttaler kalt Imagine XC, koster 3.195 kr stykket.

PSB X2T

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
3 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audio-Technica feirer 60 med AT-ART20 Helt spesiell Moving Coil pickup
Vokser med oppgavene Elipsons effektforsterker virker forrederisk klein. Men den er i virkeligheten en tungvekter, som får det beste ut av dine beste opptak.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend