Search
Generic filters

Årets anlegg

Det er ikke alltid gullvinnerne i hver kategori til sammen utgjør det beste anlegget. Men i år er vi så heldige at de utfyller hverandre perfekt.

Oppo BDP-103 er den beste Blu-ray-spilleren vi har testet i år, og hva er da et bedre utgangspunkt i et surroundanlegg?

Yamaha RX-A1030 ble ikke ufortjent kåret til årets surroundreceiver, med store, fyldige og varme og kraftige lyd kombinert med en rekke muligheter og god brukervennlighet.

Til slutt har vi høyttalerne fra Elac, som tross sine kompakte mål presenterer et stort og oppløst lydbilde.

Oppsett
Anlegget kobles enkelt til og settes opp med autokalibrering. Ulike klangidealer kan velges, i vårt rom ble det best med ”Front”, som justerer alle høyttalernes klang til frontenes. Alternativt kan ”Natural”, ”Flat” eller ”Through” velges, sistnevnte forbipasserer hele tonejusteringen.

Oppo-spilleren kobles til med HDMI-kabel, men med musikk i stereo låter det enda litt bedre med analoge kabler. Blant annet fordi PCM-lyd overføres med noe jitter over HDMI.

Lydkvaliteten
Elac-høyttalerne låter meget oppløst, men deres analytiske klangkarakter kan bli for mye med feil type forsterker. Yamaha-receiveren har på sin side en mer fyldig karakter, som passer meget godt sammen med høyttalerne. De utfyller hverandre perfekt!

Film og musikk i surround låter meget finmasket, og lyden fyller rommet med de luftigste toner. Mange filmhøyttalersett med rundere diskantgjengivelse kan være mer behagelig når det blir høyt, men da på bekostning av detaljer. Elac-høyttalerne er ikke helt bygget for å dundre løs med øredøvende kinonivåer, og til det anbefales dessuten enda mer forsterkerkraft. Selv om Yamaha-receiveren er i stand til å kline til enda litt mer med et THX-høyttalersystem.

Pakka byr imidlertid på mer enn høy nok lyd til en vanlig stue, med en oppløsning og tonekvalitet som er svært vanskelig å matche til denne prisen.

Musikk i stereo låter også helt nydelig. De gulvstående Elac FS 197 er litt tamme i bassen på egenhånd, men det hjelper å sette dem på noen gode pigger (spikes), og det kan også lønne seg å bruke subwooferen også i stereo.

Du kan vinne årets anlegg her 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.