Search
Generic filters

Her er vårens TV-nyheter fra TCL

TCL er kjent for sine prisgunstige TV-er. Nå lanserer de to nye modellserier med QLED-teknologi!

Kinesiske TCL er en av verdens største TV-produsenter, og her hjemme har de markert seg som en utfordrer til bl.a LG og Samsung med sine prisgunstige LCD-skjermer med Android. Selskapet har flere spennende 2020-modeller på vei, deriblant noen som er skreddersydd for det nordiske markedet.

 

TCL C81 og QLED800

Under en livestream til europeisk presse torsdag, presenterte TCLs produkt-direktør Marek Maciejewski de nye modellene C81 og QLED800, som begge er LCD-skjermer med QLED-teknologi. QLED er en teknikk vi har god erfaring med fra Samsungs dyrere TV-skjermer, som bruker et fargefilter med kvanteprikker for å utvide og forsterke fargegjengivelsen (såkalt fargevolum).

TCL C81. Foto: TCL

C81-serien (Edge LED) er den høyest spekkede modellen av de to. Den kommer i 75-, 65- og 55 tommer med innebygd Onkyo lydplanke, Dolby Atmos lyddekoding, Android 9 og Google assistant stemmestyring.

TCL QLED800. Foto: TCL

QLED 800 (Direkte LED) er en skreddersydd modell for Norden. Den kommer i størrelsene 65-, 55- og 50 tommer. QLED800- er utstyrt med Motion Clarity Pro bevegelsesutvjevning, som skaper best mulig flyt i bildet på høyoppløste sportssendinger, så vel som fartsfylte spill.

Android TV

TCL har hatt stor suksess med sine Android-baserte TV-er, derfor er det ingen stor overraskelse at også kommende TCL-modeller vil være Android-baserte. Det nyeste Android-operativsystemet er innebygd i begge seriene – med et bredt spekter av underholdnings-apper, Google Home og Google Assistant stemmestyring, Chromecast og Alexa-kompatibilitet.

De første 2020-modellene vil ha versjon 9 ved lansering, men en oppgradering til Android 10 er lovet i løpet av året. TCLs produktdirektør Marek Maciejewski var nøye med å poengtere at Android brukergrensesnittet er det eneste systemet som jevnlig mottar oppdateringer, også for eldre, eksisterende modeller. Android er mest fremtidskompatibelt, hevder Marek: Dette vil TCL utnytte ved å lansere flere nye funksjoner og tjenester i løpet av 2020 og 2021. Blant annet loves vi at TCL-skjermene vil få den nye streamingtjenesten Disney+ når denne kommer til Norden senere på året. I tillegg vil TCL-skjermene få tilgang til profesjonell kalibrering via CalMAN AutoCal, som automatisk kalibrererer og optimaliserer bildet ved hjelp av PC og måleutstyr.

Støtter viktige HDR-formater

De nye TCL-skjermene utmerker seg med bred HDR-støtte. Både C81 og QLED800 støtter både Dolby Vision og HDR10+, både via HDMI-inngangene og online streaming. Dette innebærer at man kan se Netflix og Amazon HDR-innhold i beste tilgjengelige kvalitet, med dynamiske metadata som tilpasser kontrasten dynamisk fra scene til scene. Her kan TCL ha et fortrinn mot for eksempel Samsung, som ennå har unnlatt å implementere Dolby Vision på sine QLED-skjermer.

Slank design

De nye modellene har et slankt design med ultratynt eksteriør i premiummetall, som garanterer eleganse og holdbarhet. I tillegg har de største QLED800-modellene justerbart stativ som gjør det mulig for din storskjerms-TV å smelte inn i hjemmet på en sofistikert måte.

«En QLED-aktør å regne med»

– Knivskarpe kontraster, dypt svartnivå, autentiske farger og fantastisk lyd er alle viktige faktorer i dag, sier Johan Huss, Country Manager i TCL Nordics i dagens pressemelding. Jeg er glad og stolt over at vi i TCL bruker posisjonen vår til å tilby markedet toppspesifiserte produkter, noe som er spesielt viktig i et teknologikyndig marked som Norden. Samtidig klarer vi å legge oss på veldig rimelige priser – en kombinasjon som ofte ellers er for god til å være sann. Men her tør vi å stikke oss ut og konstatere at vi er en QLED-aktør å regne med, fortsetter Johan.

De nye TCL-modellene vil være i salg i Norge fra mai.

Spesifikasjoner i korte trekk:

TCL C81


●  Quantum Dot-teknologi
●  Dolby Vision og Dolby Atmos
●  HDR 10+
●  Motion Clarity Supreme 100Hz skjerm (gjelder henholdsvis 75 og 65 tommer)
●  Onkyo Audio
●  Stemmestyring via far field
●  Nyeste Android-operativsystem
●  Fullskjermsdesign

Norske priser:

TCL 55C815: 11990 kr

TCL 65C815: 14990 kr

TCL 75C815: 19990 kr

 

TCL QLED800


●  Quantum Dot-teknologi
●  Dolby Vision og Dolby Atmos
●  HDR 10+
●  Motion Clarity Pro
●  Stemmestyring via far field
●  Nyeste Android-operativsystem
●  Fullskjermsdesign
●  Justerbart stativ (gjelder henholdsvis 65 og 55 tommer)

Norske priser:

TCL 50QLED800: 8990 kr

TCL 55QLED800: 9990 kr

TCL 65QLED800: 12990 kr

 

https://tcl.com/eu/en.html

 

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Logitech kutter ledningen på sitt gaming-headsett, som er utviklet i samarbeid med profesjonelle spillere.
Slik kommer Huaweis neste Mate 40-serie til å se ut.
Vi loves topp lyd til lav pris.
Quick Charge 5 lover halv oppladning av et typisk smarttelefonbatteri på bare fem minutter.
Den ser retro ut, men JBL 4349 er en helt ny toveis studiohøyttaler – med 12-tommers basselement og et stort diskanthorn.
Bilder av Samsung Galaxy Z Fold 2 lekket på nett.
Amazons halvt oversatte nettside har lekket på nett
Apple bekrefter nå hva mange har hatt mistanke om: Vi blir nødt til å vente litt lenger på iPhone 12

Aktuelle tilbud

Annonse

TCL QLED800 (65QLED800)

Veil.pris 11990 ,- QLED-kupp fra TCL Sjekk beste pris

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Veil.pris 18990 ,- God til sport og spill Sjekk beste pris

LG NANO 90 (65NANO906)

Veil.pris 17990 ,- Knallsterk kontrast Sjekk beste pris

LG OLED GX Gallery OLED

Veil.pris 37990 ,- OLED på utstilling Sjekk beste pris
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.