Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Eksklusivt

Vis meg utstyret ditt: Fortnite-gamer Mikkel «Liwshe» Thillerup

Han er en av verdens aller beste Fortnite-spillere. Her forteller han eksklusivt til L&B Home hvilket utstyr han gamer med – og hva du etter hans mening ikke trenger å bruke så mye penger på.

Skrevet av / 27.10.23 - 15:40
Vis meg utstyret ditt: Fortnite-gamer Mikkel «Liwshe» Thillerup

Tusenvis av øyne klistrer seg til 16 år gamle Mikkel “Liwshe” Thillerup fra danske Team Atlantic, når han går på scenen med sin team mate for å spille Fortnite. Både publikum i salen og de som følger med på livestreams, er klare til å se ham og konkurrentene spille Fortnite på et nivå som mange millioner andre spillere bare kan drømme om. Men uansett om Mikkel trener hjemme eller spiller foran et verdenspublikum, foregår det alltid på hans eget utstyr. En fotballspiller har jo også sine egne sko med til VM.

Vi snakket med Mikkel “Liwshe” før karrierens foreløpige høydepunkt: Det internasjonale FNCS Global Championship i Fortnite, som ble avholdt i København den andre helgen i oktober. Premiepotten i mesterskapet var på hele fire millioner dollar. Det er det største beløpet Mikkel har spilt om, men pengene er ikke det eneste som presser den unge spilleren i dagene før det enorme eventet.

Han måtte nemlig unnvære sin livline til spillet, fordi han måtte avlevere maskinen sin, skjerm, headset og ikke minst den altavgjørende controlleren til sjekk hos arrangøren hele seks dager før han skulle i kamp.

“De skal sjekke at det ikke er noe galt med det. Og så stiller de det opp på scenen når det er klart igjen til oss. Vi får lov til å sjekke det et par dager før vi skal spille, men det er også det. Jeg har med en backup controller, som jeg bruker i de practice rooms de har til oss. Controllers har det ofte med å gå i stykker, men den jeg har nå er ganske god”, forteller han.

Mikkel “Liwshe” Thillerup spiller Fortnite på danske Team Atlantic. Han og hans teammate møtes bare i virkeligheten når de deltar på turneringer. (Foto: Team Atlantic)

Den helt riktige controlleren

Controlleren heter Scuf Impact, og det har tatt Mikkel lang tid å finne frem til at det var akkurat den han likte best og ønsket å spille med.

“Den har noen gode paddles bak, og da går den ikke så lett i stykker. Jeg vurderer faktisk å kjøpe en til.”

Mikkel startet å spille Fortnite på Playstation da han var 11 år gammel. Inntil da hadde han spilt Minecraft, men da han først skiftet til Fortnite, var det så morsomt at han bare fortsatte og fortsatte å spille. Og etter hvert ble han bedre enn alle han spilte mot.

Han fortsatte å spille med controller, også etter at han skiftet ut Playstation med en datamaskin, selv om de fleste av de han spiller med og mot best liker tastatur og mus.

“Det bruker jeg noen ganger for gøy, men jeg foretrekker helt klart controlleren”, smiler han, og forteller at han har satt noen røde tommelgrep, KontrolFreek heter de, på controlleren, fordi de etter hans mening gjør spillet mer smooth. Modellen heter FPS Freek Inferno, og Mikkel kunne ikke drømme om å spille uten.

Noen headset er bortkastede penger

Oftest er det på headsettet man kan gjenkjenne en gamer, og man skulle kanskje tro at spillerne går like mye opp i å velge det rette headsettet som det øvrige utstyret. Det gjelder imidlertid ikke Mikkel Thillerup:

Stort sett alle headset kan det de skal. Jeg har spilt med det samme i to–tre år nå, og det holder bare evig.”

Han vil ikke anbefale å legge alle sparepengene i et spesielt avansert headset. Viktigere å se etter en skjerm som har en oppdateringsfrekvens på 240 Hz, for det er dette som virkelig utgjør en forskjell. Derfor har han naturligvis også investert i en maskin som kan dra 240 FPS (frames per second).

“Der er noen som har 360, men jeg er godt fornøyd med 240. Jeg tror bare jeg skifter hvis alle andre skifter, og jeg er den eneste igjen med 240.”

De 240 FPS er da også et godt stykke over de 60 FPS som man i utgangspunktet anbefaler for å kunne spille Fortnite og lignende spill. Jo høyere FPS, jo mer flytende og naturtro blir bildet.

Fortnite kan spilles både på konsoll, mobil (Android) og PC. Spillet er kort sagt et skytespill, hvor det gjelder om å stå alene igjen som vinneren. Det anbefales ikke til barn under 12 år. (Illustration. Epic Games)

Kjøper selv utstyret sitt

Gamingutstyret har en spesiell betydning for Mikkel Thillerup, og alt sammen er valgt med omhu. For selv om han er på toppnivået i sin idrett, er det fortsatt han selv som kjøper alt utstyret han bruker. Pengene har han tjent ved plasseringer i Fortnite-turneringer rundt om i verden.

Ved FNCS Global Championship i København endte han og hans teammate på en samlet 29. plass, og reiste hjem med en samlet premie på 16 000 dollar.

FAKTA: Mikkel “Liwshe” Thillerups udstyr

Pernille Redder
(f.1977): Journalist på L&B Home. Pernille har jobbet som journalist og redaktør i TV-bransjen siden 2003. Blant annet på DR, TV 2 Øst, TV 2 Fyn og som redaktør på Copenhagen TV Festival. Pernille skriver ærlig og kortfattet om alt det som gjør livet som blant annet huseier og foreldre artigere og lettere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Spill "Fallout" i Excel

Gaming med AI-hjelp

Nye gaming-skjermer for alle og enhver

De beste spillene i 2024 (hittil)

IKEA: Street style for gamere

Razers nye samarbeid tar kundene med buksene nede

Gaming-flaggskip fra LG

Slik blir PS5 Pro

Streaming og gruppechat i farger

PS5-oppdateringen rulles ut nå

Spill PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games må hoste opp

Lyd & Bilde
Scroll to Top