Galaxy Note 8 avslørt i New York

Samsung beklager for fortidens feil og håper igjen å kunne glede med gigantisk skjerm og S Pen.

Skrevet av / 23.08.17 - 19:40
Galaxy Note 8 avslørt i New York

Ved et spektakulært presseevent i New York har Samsung nettopp offisielt avduket sin nye Galaxy Note 8.

Telefonen bygger videre på Note-seriens styrker, kombinert med de nyeste fremskrittene fra Galaxy S8 og S8+. Fortiden er ikke glemt, men på klokt vis valgte Samsung da også å snakke om Note 7, som stod for et stort økonomisk tap men også et imagemessig knekk for giganten. Heldigvis var Samsungs trofaste fans med hele veien, og innledningen ble hovedsakelig brukt til å takke dem.

 

https://www.youtube.com/watch?v=rD37VVMda88

Kjempeskjerm

Som forventet har Note 8 en relativt svær AMOLED-skjerm. Med hele 6,3 tommer og av infinity display-typen, som innebærer at skjermen fyller hele telefonen og føyer seg rundt kanten. Siden skjermen er så stor har Samsung valgt å fokusere på muligheten til å ha oppe to apper samtidig på skjermen. Man kan også koble sammen to apper slik at de starter samtidig med et enkelt trykk.

 

Til skjermen hører naturligvis den trofaste S Pen, Note-seriens USP (unikt salgspoeng). Denne har blitt mer nøyaktig og har fått en finere spiss, slik at den har blitt enda enklere å tegne, skrive og fargelegge bilder med.

Banebrytende kamera

I tillegg til skjermen lå hovedfokuset på det nye kameraet. Likt som konkurrentene har mobilen et dual-kamera, men Samsung konstaterte at dette kommer til å sette en ny standard for smartphone-kameraer.

De to objektivene er begge på 12MP. Et vidvinkelobjektiv og det andre en tele. Sistnevnte kan likt som konkurrentene brukes til å zoome 2x inn. Som noe nytt og unikt er begge utstyrt med optisk bildestabilisering slik at man får helt skarpe bilder. Dette ble demonstrert ved å sammenligne opptak fra iPhone 7 Plus. Morsomt hvordan noen produsenter er nødt til å rakke ned på konkurrenter for å forsøke å heve seg selv.

 

En annen smart funksjon med kameraet var den nye Live Focus-funksjonen som minner om effekten man kan oppnå med OnePlus 5 samt iPhone 7 Plus, hvor bakgrunnen skilles ut slik at forgrunnen fremheves.

Men hos Samsung hørte det ut som denne funksjonen var mer avansert. Via Dual Capture tar Note 8 to bilder på én gang, deretter kan du gå inn og justere og tilpasse effekten. Til tross for at livedemonstrasjonen var ganske cheesy så det allikevel veldig overbevisende ut. Det gleder vi oss til å få lov til å leke med.

Premium pris

Samsung Galaxy Note 8 lanseres den 15. september og blir tilgjengelig i fargene gull og svart.

Den veiledende utsalgsprisen kommer til å ligge på 9.850 NOK. Forhåndsbestillinger er tilgjengelig fra og med i dag den 23. august.

(Foto: Producent)

Galaxy Note 8

Octa core (2,3 GHz Quad + 1,7 GHzQuad), 64bit, 10nm-prosessor og 6GB RAM (LPDDR4) 64GB/128GB/256GB intern hukommelse* og plass til 256 GB med microSD.

6,3» Quad HD + 2960×1440 (521ppi) Super AMOLED-skjerm.

Batteri på 3,300mAh, med hurtigladning med kompatibel med QC 2.0 eller trådløst kompatibelt med WPC og PMA.

Frontkamera: 8MP AF (F1.7)

Baksidekameraer: Vidvinkel 12MP Dual Pixel AF (F1.7), OIS, Telefoto: 12MP AF (F2.4), OIS, 2X optisk zoom, opp til 10x digital zoom.

Operativsystem: Android 7.1.1

WiFi: 802,11 a/b/g/n/ac (2,4 / 5 GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM

Bluetooth v5,0, ANT+, USB Type-C

NFC og MST, GPS + Galileo + Glonass + Beidou.

IP68-sertifisering.

Sensorer: Accelerometer, Barometer, Fingeravtrykk, Gyro, Iris, Trykk, Puls, Nærhet, Geomagnetisk, RGB Light. Godkjennelse: Iris, fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning

Klar til Samsung KNOX.

Mål: 162,5 x 74,8 x 8,6mm, vekt 195 g (S Pen: 5,8 x 4,2 x 108,3mm, vekt 2,8 g).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top