Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Xbox One kommer i år!

Prisen er også klar! En rekke spill slippes samtidig. Men først en ny Xbox 360!

Skrevet av / 10.06.13 - 21:25
Xbox One kommer i år!

På dagens E3-lansering kunne Microsoft endelig avduke neste generasjons Xbox spillkonsoll. Det er nå klart at den kommer til Norge i november, med en pris på rundt 4000 kroner.

Spillrelatert lansering
Lanseringen var en ren spillrelatert sådan, dermed fikk vi ikke noe mer svar på det store spørsmålet om hva som skjer med støtte for brukte spilldisker. Hittil har det vært hintet til at man må betale en lisens for å spille brukte spill man låner av kompiser eller kjøper på GameStop. I så fall lurer vi på om det gjør at spillene i seg selv kan bli noe rimeligere, ettersom en disk ikke uten videre kan spilles på flere kontoer.

Les mer om konsollen Xbox One her.

Men i dag dreier det seg altså om spillene. Tradisjonen tro var de fleste av dem av typen voldelige skytespill.

Metal Gear Solid 5
De fleste spillene ble presentert i form av trailere. Som for eksempel Metal Gear Solid 5, som i sin seneste utgivelse tydeligvis har blitt en western. Grafikk og bevegelse er imponerende virkelighetstro, men det er vanskelig å dømme ut ifra en trailer. Vi må se noe faktisk spilling for å bedømme.

Assasins Creed 4 og Halo 3
Det samme gjelder med Assasins Creed 4 og Halo 3. Sistnevnte er det ekstra snakk om for tiden, etter det ble kjent at selveste Steven Spielberg regisserer TV-serien ved samme navn, basert på spillene. Halo 3 ble vist i form av en trailer med hva som ser ut som en utenomjording vandre rundt i ørkenen, før plutselig et digert romskip dukker opp gjennom sanddynene.

Forza 5
Et av få spill som viste faktisk grafikk spilling, var bilspillet Forza 5. Blant annet har spillet fått en helt ny bil fra McLaren, nemlig P1. I virkeligheten er det kun laget to eksemplarer av denne modellen, som har fått høyteknologi som ikke engang er lov på Formel 1-banen. Og både denne og andre biler ser fantastiske ut i Forza 5. I tillegg til glimrende grafikk som drar nytte av Xbox Ones høye polygonoppløsning, er det meget livaktig fargedybde i spillet. Lakken på bilene synes med sine mange nyanser, og med ekte 60 bilder i sekundet ser det meget realistisk ut. Nå var det riktignok ikke perfekt overføringskvalitet på videostrømmen hos xbox.com, så vi fikk bare et noenlunde inntrykk av hvordan spillet ser ut i virkeligheten. Men kan tro vi gleder oss!

En annen kul detalj med Forza 5 er at autopiloten lærer seg hvordan du kjører bilene og brettene. Det betyr at kjøreassistenten kan guide deg bedre i spillet, inn og ut av svinger, fordi han bedre kjenner kjørestilen din. Det betyr også at du kan spille mot dine venner online, selv om de ikke er logget på. Deres autopilot har nemlig også lært seg hvordan de kjører, slik at du kan spille mot en simulert versjon av dine medspillere. Fett!

Sunset Overdrive
Et litt sært spill som ble vist, var ”Sunset Overdrive”. Dette er en helt ny spillfranchise, som minner om en blanding av et skateboard/punkspill og Night of the Living Dead. Mer er det vel ikke å si. Et ”open world” skytespill.

Dead Rising 3
Apropos zombiespill, fikk vi også en smakebit på Dead Rising 3. Et ”open world”-spill med flere zombier enn man kan telle! Her virker det som man faktisk fikk se grafikken som den er i spillet. I så fall er den imponerende. Alt du finner kan brukes som våpen, i kampen mot zombiene. Pokker, så mange zombier! Spillet drar for øvrig nytte av Xbox SmartGlass, en app som gjør at du kan bruke din smartmobil eller nettbrett som forlengelse av spillet. Du skal for eksempel kunne kalle på et luftangrep for å utslette zombiene rundt deg.

Battlefield 4
Battlefield 4: Second Assault er som mange andre spill til Xbox One et ekte 1080p 60 fps spill. Førstepersons skytespill, som seg hør og bør. Realistisk. Kommer først til Xbox One, men skal lanseres på andre plattformer etter hvert.

Andre spill som ble introdusert:
Titanfall
Rye: Son of Rome
Max: The Curse of Brotherhood
Killer Instinct
Minecraft: Xbox One edition
D4
The Witcher 3: Wild Hunt
What Lies Below

Lansering og pris
Både konsollen og nevnte spill slippes i Norge i november 2013. Europeisk pris blir 499 euro, som i Norge forventes å bli rundt 4.000 kroner.

Ny Xbox 360-konsoll
Foruten Xbox One kunne Microsoft annonsere at de har laget en slankere og lekrere Xbox 360. Den skal være mer stillegående enn noensinne, og det vil også lanseres nye spill til denne.

Blant nye spill som slippes til Xbox 360 er:
Assansins Creed 2
Halo 3
Splintercell Blacklist
Batman Arkham Origins
Grandtheft Auto 5
World of Tanks

Som en del av lanseringen av Xbox One oppgraderes abonnementstjenesten Xbox Live. Eksisterende gullmedlemmer får med seg medlemsskapet over på Xbox One, og fra 1. juli får alle gullmedlemmer to gratis spillnedlastinger til odel og eie.

I nye Xbox Live kan du blant annet dele egenredigerte videoer av spill du har spilt (redigeringsprogram er innebygd), og chat med folk online mens dere spiller mot hverandre. Man er ikke lenger begrenset til 100 venner, men kan ha så mange venner man vil. I tillegg er Microsoft Points erstattet med ekte lokal valuta. Altså norske kroner her hjemme.

xbox.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top