Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

WiZ gir deg smartere lys

WiZ Connected er rimeligere og enklere smartbelysning, som funker helt uten hub. Men det må ikke forveksles med Philips Hue.

Skrevet av / 27.08.20 - 13:24
WiZ gir deg smartere lys

Philips Lighting belysning har skiftet navn til Signify, som også er moderselskapet til underavdelingen WiZ Connected. Nå kommer de første smarte LED-lysene under merkvaren til Europa, etter en periode med eksklusivitet til den amerikanske byggevarehandelen Home Depot. Håpet er nok å gi Trådfri-lysene fra IKEA hard konkurranse.

WiZ smartlys er enklere og rimeligere enn fra søstermerket Philips Hue. Og best av alt: du trenger ingen mellomstasjon (hub) for å koble WiZ til hjemmenettverket ditt! Bare skru pæren i sokkelen, last ned appen, og koble lampen til nettverket. Dette skiller WiZ fra både Philips Hue og IKEA Trådfri.

Rimeligere smartbelysning med WiZ

Smartlys fra WiZ er hyggeligere priset enn tilsvarende fra Philips Hue, med priser på under 200 kroner for de fleste pærene. Interiørbevisste vil glede seg over at du også kan velge elegante, kjempestore lyspærer, som da koster drøyt 400 kroner. Ikke noe særlig mer enn en tilsvarende pyntepære av det dumme slaget.

Vi loves også at WiZ-appen er svært intuitiv og enkel, og at oppkoblingen også går lekende lett. For å oppsummere en web-seanse fra i går med egne ord: “Smarte lys skal ikke komme i veien for hverdagen, men gjøre den bedre og enklere.” Noe sånt.

Signify WiZ
Foto: Signify

Funker ikke med Philips Hue

Selv om Signify altså er det nye navnet på Philips belysning, og Signify står bak WiZ-produktene, så betyr ikke det slutten på Philips Hue. Hue-belysningen går videre i beste velgående, og da må du vite at de to systemene ikke er kompatible! Hvis du har en Hue HDMI Sync Box, eller hva som helst av andre Hue-produkter, så vil ikke disse og WiZ-lyspærene kunne snakke sammen.

Kan stemmestyres

Det finnes likevel en måte å binde dem alle sammen på, og det er å inkludere alle lysene i et smarthjem, for eksempel fra Apple, Google eller Amazon. Både WiZ og Hue kan nemlig styres med alle disse, stemmestyring inkludert. Dermed trenger du ikke bekymre deg for hvilket system dine lamper bruker, når du ber Google-assistenten om å skru av lyset i gangen og på i stuen. Det vil fungere likevel.

WiZ Connected - Foto Geir Nordby
Et lite utvalg smartlysprodukter fra WiZ. Foto: Geir Gråbein Nordby

Hverdagsbelysning

Ved Europa-lansering er det flere ulike hverdagslyspærer til stor (E27) eller liten (E14) sokkel, og dessuten spotpærer av typen GU10. Alle er enten dimbare i hvit eller med 16 millioner farger (RGB). Noen finnes også i temperaturjusterbar hvitfarge, altså hvor du ikke får hele RGB-spekteret men kan justere trinnløst fra kald til varm hvitfarge.

De fleste RGB-pærene koster 180 kroner, mens hvit koster 110-120 kroner. Justerbar hvit legger seg et sted imellom, rundt 140 kroner.

Dekorbelysning

Filament er undernavnet på lyspærer for de som har en fin lampe og trenger en tilsvarende dekorativ lyspære. Disse lyspærene starter på rundt 160 kroner, men de aller største koster 440 kroner.

I tillegg finnes bevegelsessensorer, fjernkontroll og smarte stikkontakter.

Les mer om WiZ smartbelysning på wizconnected.com

WiZ smartplug
Med denne smartkontakten kan dine dumme lamper bli smarte. Foto: Signify

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 hendelser på “WiZ gir deg smartere lys”

  1. Espen Johnsgård

    Hva blir egentlig poenget med Philips Hue, når man tydeligvis kan få et bredt utvalg av samme produkter til en lavere pris? Noe jeg har gått glipp av? Virker merkelig for min del.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Fargerik musikk fra Wiz

Husqvarnas robotgressklipper får solcellelading

Denne airfryeren er en dobbeldekker

Enklere hverdag med Yales smarte kodehåndtak

Budsjettvennlig airfryer med vindu

Plassbesparende kjøleskap og frysere fra Miele

Videreutviklet espressomaskin

Styr terrassedøren via Matter

Webers flaggskipgriller blir smarte

Pizzaovn med roterende stein

Doble kurver byr på flere muligheter

Tilkoblet ølbrygger for det smarte hjemmet

Scroll to Top