Windows 10 snart størst

Windows 10 har nå passert Windows 7 som det mest populære operativsystem i Danmark. I Norge og Sverige er det også i ferd med å komme seg til toppen.

Selv om det ikke engang har gått et år, siden Microsoft lanserte Windows 10, har det allerede passert Windows 7 som det mest brukte operativsystemet i Danmark, om ikke lenge i Norge og Sverige også.
Det kan man se på statistiksiden StatCounter, som viser at Windows 10 har tronet topplassen siden 28. april.

Når danskene åpner nettleseren, skjer det i 32-37% av tilfellene fra en maskin med et Windows 10 operativsystem. Windows 7 brukes i 24-32% av tilfellene.På tredjeplassen finner man Mac OS X, som brukes på ca en femtedel av datamaskiner. Windows 8.1 kjører på hver tiende computer, som er registrert av StatCounter.

Et tilbud, du ikke kan si nei til
At overgangen er gått fort, har uten tvil noe å gjøre med prisingen av Windows 10. Brukere av Windows 7 og 8.1 kan oppgradere til Windows 10 gratis. Tilbudet gjelder helt til 29. juli i år. Og for å skape ytterligere fart i prosessen har Microsoft gradvist økt intensiteten av anbefalingen, slik at oppgraderingen nå regnes som en viktig oppdatering, som installeres dersom man ikke sier direkte nei takk.

Størst i helgen
Selv om det ikke er tvil om hvilken vei det går, varierer fordelingen mellom Windows 10 og Windows 7 hver dag. Det skyldes uten tvil, at virksomheter har vært mer tilbakeholdene enn privatbrukerne med å hoppe på Windows 10-vognen. Derfor brukes Windows 10 langt mer i helgen enn Windows 7 – og vice versa.

Grafik: StatCounter
I Norge vinner Windows 10 (blå graf) frem. Men ikke så hurtigt som i Danmark. Grafik: StatCounter

Samme tendens i Norge og Sverige
I Norge og Sverige øker bruken av Windows 10, mens Windows 8 uke for uke går tilbake. Spesielt i helgene.

Grafik: StatCounter
Der er nesten dødt løp mellom den blå Windows 10 og den gule Windows 7 i Sverige. Og i helgene, når bedriftenes Windows 7-maskiner er slått av styrer Windows 10 skuta. Grafik: StatCounter

 

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.