Windows 10 snart størst

Windows 10 har nå passert Windows 7 som det mest populære operativsystem i Danmark. I Norge og Sverige er det også i ferd med å komme seg til toppen.

Skrevet av / 13.05.16 - 18:18
Windows 10 snart størst

Selv om det ikke engang har gått et år, siden Microsoft lanserte Windows 10, har det allerede passert Windows 7 som det mest brukte operativsystemet i Danmark, om ikke lenge i Norge og Sverige også.
Det kan man se på statistiksiden StatCounter, som viser at Windows 10 har tronet topplassen siden 28. april.

Når danskene åpner nettleseren, skjer det i 32-37% av tilfellene fra en maskin med et Windows 10 operativsystem. Windows 7 brukes i 24-32% av tilfellene.På tredjeplassen finner man Mac OS X, som brukes på ca en femtedel av datamaskiner. Windows 8.1 kjører på hver tiende computer, som er registrert av StatCounter.

Et tilbud, du ikke kan si nei til
At overgangen er gått fort, har uten tvil noe å gjøre med prisingen av Windows 10. Brukere av Windows 7 og 8.1 kan oppgradere til Windows 10 gratis. Tilbudet gjelder helt til 29. juli i år. Og for å skape ytterligere fart i prosessen har Microsoft gradvist økt intensiteten av anbefalingen, slik at oppgraderingen nå regnes som en viktig oppdatering, som installeres dersom man ikke sier direkte nei takk.

Størst i helgen
Selv om det ikke er tvil om hvilken vei det går, varierer fordelingen mellom Windows 10 og Windows 7 hver dag. Det skyldes uten tvil, at virksomheter har vært mer tilbakeholdene enn privatbrukerne med å hoppe på Windows 10-vognen. Derfor brukes Windows 10 langt mer i helgen enn Windows 7 – og vice versa.

Grafik: StatCounter
I Norge vinner Windows 10 (blå graf) frem. Men ikke så hurtigt som i Danmark. Grafik: StatCounter

Samme tendens i Norge og Sverige
I Norge og Sverige øker bruken av Windows 10, mens Windows 8 uke for uke går tilbake. Spesielt i helgene.

Grafik: StatCounter
Der er nesten dødt løp mellom den blå Windows 10 og den gule Windows 7 i Sverige. Og i helgene, når bedriftenes Windows 7-maskiner er slått av styrer Windows 10 skuta. Grafik: StatCounter

 

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top