Windows 10 i sju varianter

Microsoft avslører alle utgavene av det kommende operativsystemet.

Skrevet av / 21.05.15 - 10:09
Windows 10 i sju varianter

Nå er det klart hvilke ulike varianter av operativsystemet som konsumenter og foretak vil  kunne velge mellom. De tre hovedversjonene er Windows 10 Home, Windows 10 Pro og Windows 10 Mobile.

Home-versjonen er den som konsumentene kommer til å kjøre på sine nettbrett, stasjonære og bærbare datamaskiner. Den kommer blant annet å inneholde assistenten Cortana, den nya nettleseren Edge og Continuum som skal gjøre det enklere å veksle mellom tastatur, mus og pekeskjerm.

https://www.youtube.com/watch?v=iH1D31YHsgY

Pro-versjonen er ment for foretak  og legger til funksjoner for administration, sikkerhet, support og mer avanserte skytjenester.

Windows 10 Mobile blir det nye navnet på Windows Phone og vil fungere på mobiler og nettbrett. Den skal kunne kjøre de samme universelle appene som på datamaskinen, samt touch-versjonen av Office.

Dessuten kommer ulike varianter på dem, som mest handler om lisensiering. De er Windows 10 Enterprise, Windows 10 Education og Windows 10 Mobile Enterprise. Men også Windows 10 IoT Core for integrerte enheter som minibanker.

Se mer om Windows 10 i videoen.

https://www.youtube.com/watch?v=dSdJmeFMhkI

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top