Gadgets

Med den nye, bærbare harddisken DashDrive Air fra ADATA får smarmobilen superkrefter, med 500 GB ekstra lagring og med innebygd lading og Wi-Fi-hotspot.
forfatter

Harddisken, som kommuniserer trådløst med din smartmobil eller nettbrett, gir 500 GB ekstra lagringskapasitet. Bruk den for eksempel til å lagre all din musikk og video. Innholdet kan så strømmes på direkten tilbake til mobilen eller nettbrettet fra harddisken når du vil ha tilgang på det. Det gjelder også video i HD-kvalitet. DashDrive Air AE800, som er harddiskens fulle navn, støtter enheter med både iOS og Android operativsystem. Bare installer gratisappen DashDrive Air Elite, og du er i gang.

Harddisken fungerer ikke bare med smartmobiler og nettbrett, men også med vanlige stasjonære og bærbare datamaskiner. Dermed kan du raskt sikkerhetskopiere data helt trådløst, uten å styre med kabler.

I trådløs modus kan opptil tre brukere strømme video i 1080p-kvalitet samtidig, og fem brukere kan strømme i 720p-kvalitet.

Trådløs hotspot
DashDrive Air kan også brukes som en trådløs hotspot, og kan dele den eksisterende internett-tilkoblingen med opptil åtte enheter. Brukerne kan både hente data fra den trådløse harddisken og samtidig bruke DashDrive Air til å være tilkoblet nettet.

Bærbar lader
En annen kjekk funksjon er at den bærbare harddisken kan brukes til å lade opp mobilen eller nettbrettet. Den har nemlig et innebygd batteri på 5200 mAh, som enten driver harddisken i inntil åtte timer, eller bruk deler av kapasiteten på å lade mobilen eller nettbrettet. Det innebygde batteriet lader med vanlig USB 2.0 eller 3.0.

Den bærbare ADATA DashDrive Air måler 13,4 x 8 x 2,15 centimeter og veier 215 gram. Veiledende pris er 889 kroner.

adata-group.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.