Verdens raskeste Wi-Fi-ruter

Netgear Nighthawk X8 skal gi en samlet Wi-Fi-hastighet på inntil 5,3 Gbps.

Skrevet av / 02.10.15 - 09:58
Verdens raskeste Wi-Fi-ruter

Netgear Nighthawk X8, også kjent som R8500, er markedets første ruter som benytter AC5300-standarden. Dette skal gi nesten 2,3 Gbps hastighet på 5 GHz-båndet, og 1 Gbps på 2,4 GHz-båndet. Siden Nighthawk X8 har to 5 GHz-kanaler, skal den kunne gi en samlet trådløs hastighet på inntil 5,3 Gbps. I virkeligheten vil du aldri få denne hastigheten, med mindre ruteren er plassert rett ved dine tilkoblede enheter, men raskt vil det uansett bli!

Automatisk håndtering av enheter
Nighthawk X8 har åtte antenner – fire interne og fire eksterne aktive – som øker rekkevidden og hastigheten, og takket være MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output) takler den fint mange tilkoblede produkter på én gang, og når du kobler til en enhet på 5 GHz-båndet, vil det automatisk tilkobles den kanalen som passer best, noe som minimerer sjansen for at ruteren slår seg vrang på grunn av støy på båndet, eller at den går i stå når flere enheter forsøker å hente IP-adresse samtidig.

Ruteren støtter også såkalt Quad-Stream på alle tre frekvensbånd, som gjør at den kan gi trådløs dataoverføring til og fra fire forskjellige enheter på hvert frekvensbånd – samtidig.

Ruteren har også en teknologi kalt Beamforming+, som skal sikre enda lengre trådløs rekkevidde.

Nighthawk X8 skal dermed gi problemfri strømming til alle enheter i husstanden, enten det overføres store mengder data, strømmes 4K-video eller spilles spill over Internett.

Nighthawk X8 har også USB 3.0-innganger, som kobler din harddisk til nettverket og nettskyen.

Pris og tilgjengelighet
Netgear Nighthawk X8 kommer i slutten av november. Norsk pris har vi ikke fått ennå, men i USA koster den 400 dollar. Vi forventer derfor en pris på rundt 4.000 kroner.

netgear.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top