Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Verdens første øyestyrte PC

Svenske Tobii er først i verden til å lansere PC-er som kan styres med øyet!

Skrevet av / 24.05.13 - 08:00
Verdens første øyestyrte PC

De nye PC-ene Tobii I-12 og I-15 kan styres med synet! Tobii kaller teknologien Gaze Interaction, som lar deg styre PC-en via en innebygd øyestyringsenhet.

Det kan for fullt funksjonelle mennesker virke som et dyrt leketøy, men det er her snakk om datamaskiner som er optimert for personer med nedsatt bevegelighet. Tenk cerebral parese, Retts syndrom, ALS eller slag/afasi – folk som er avhengige av alternativ og supplerende kommunikasjon for å bli hørt og kunne leve et mer selvstendig liv.

Alltid tilgjengelig, alltid på
Om det gjelder kommunikasjon ansikt til ansikt eller med personer som befinner seg langt borte, skal I-Series kunne tilpasse seg din livsstil. Maskinen kan brukes innendørs, utendørs, i sengen, ved middagsbordet – hvor som helst, når som helst.

Mer sosial kommunikasjon
Tobii I-Series skal gjøre det enklere å være sosial. Et stort utvalg av programvare og funksjoner gjør det enklere å kommunisere til daglig, både gjennom tale eller via e-post, tekstmeldinger, chat, Skype, eller gjennom telefonsamtaler med avansert Bluetooth-teknologi. Brukeren kan også ta bilder og dele dem via e-post eller sosiale medier, surfe på nettet, spille spill, bruke vanlige PC-programmer og styre omgivelsene rundt deg.

Praktisk og robust
Tobii I-Series tilpasses brukerens behov og gi mer selvstendighet, samtidig som den tåler ”hverdagens til tider strabasiøse behandling”. Ta den med deg overalt uten å tenke på skader, blir vi lovet. Bruk den i støyende omgivelser og bli hørt likevel. Bytt brukere på skolen uten å miste personlige innstillinger. I-Series-enhetene er laget for å være praktiske, pålitelige, robuste og bygget for å brukes.

tobii.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top