GPS:

Hra du en Garmin GPS har du nå mulighet for å få terrengkart i bilen.

 

Dette er ikke så meningsløst som det høres ut til. Selskapet Geoinsight har lansert produktet Topo Norway. Dette er topografiske kart over hele Norge som kommer som et tillegg til de vanlige kjørekartene i Garmin GPSen din.

Viktige tillegg

Har du for eksempel unger som skal kjøres til alt bra balløkker til skiløyper har du for lenge siden oppdaget at ikke alle disse stedene finnes i et vanlig bilkart. Topo har over 40 000 nye POIer som inneholder alle slike steder i tillegg til andre godt skjulte steder som turisthytter etc. Det er også terrenginformasjon og oversikt over stier og veier du ikke finner i vanlige bilkart. En liten test gav meg et vell av informasjon bare rundt min egen hytte, som i følge mitt eget bilkart ikke bare ikke eksisterer, men stort sett bare er omgitt av et hvitt ingenting.

For oss som ikke trenger spesial-GPSer for fjellvandrere, men gjerne skulle hatt en del tilleggsinformasjon kommer Topo inn som den rene redningsengelen. Nå finner du podens alpinbakke uten problemer. Det er vikitig å være klar over at dette er et kart som viser deg hvor du er og hvor du skal, men leder deg ikke slik et vanlig GPS-kart gjør.

Det er kartverkets 1:50000 kart som benyttes som basis for Topo. For at kartene skal være prisemessig levelige for forbrukeren er det tatt bort en del informasjon, men fremdeles er det enormt mye mer detaljert enn et vanlig GPS-veikart.

Kun Garmin

Foreløpig er det kun GPS-er av merket Garmin som kan bruke disse kartene. Vi snakker da om den typen du normalt bruker i bilen, men som kan vippes av og tas med hvis det er behov for det. Prisen er på 990 kroner og du vil måtte betale det samme hvis det senere kommer oppdateringer til kartene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.