Search
Generic filters

Veileder utenfor allfarvei

Hra du en Garmin GPS har du nå mulighet for å få terrengkart i bilen.

 

Dette er ikke så meningsløst som det høres ut til. Selskapet Geoinsight har lansert produktet Topo Norway. Dette er topografiske kart over hele Norge som kommer som et tillegg til de vanlige kjørekartene i Garmin GPSen din.

Viktige tillegg

Har du for eksempel unger som skal kjøres til alt bra balløkker til skiløyper har du for lenge siden oppdaget at ikke alle disse stedene finnes i et vanlig bilkart. Topo har over 40 000 nye POIer som inneholder alle slike steder i tillegg til andre godt skjulte steder som turisthytter etc. Det er også terrenginformasjon og oversikt over stier og veier du ikke finner i vanlige bilkart. En liten test gav meg et vell av informasjon bare rundt min egen hytte, som i følge mitt eget bilkart ikke bare ikke eksisterer, men stort sett bare er omgitt av et hvitt ingenting.

For oss som ikke trenger spesial-GPSer for fjellvandrere, men gjerne skulle hatt en del tilleggsinformasjon kommer Topo inn som den rene redningsengelen. Nå finner du podens alpinbakke uten problemer. Det er vikitig å være klar over at dette er et kart som viser deg hvor du er og hvor du skal, men leder deg ikke slik et vanlig GPS-kart gjør.

Det er kartverkets 1:50000 kart som benyttes som basis for Topo. For at kartene skal være prisemessig levelige for forbrukeren er det tatt bort en del informasjon, men fremdeles er det enormt mye mer detaljert enn et vanlig GPS-veikart.

Kun Garmin

Foreløpig er det kun GPS-er av merket Garmin som kan bruke disse kartene. Vi snakker da om den typen du normalt bruker i bilen, men som kan vippes av og tas med hvis det er behov for det. Prisen er på 990 kroner og du vil måtte betale det samme hvis det senere kommer oppdateringer til kartene.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.