Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

VAIO er tilbake!

Men det er uten Sony.

Skrevet av / 23.02.15 - 10:08
VAIO er tilbake!

For et drøyt år siden kastet Sony håndkleet i ringen og annonserte at selskapet ville trekke seg helt ut av PC-markedet, hvilket betød, at 5.000 Sony-medarbeidere mistet jobben.

Det ble imidlertid også meddelt, at et investeringsfond ved navn Japan Industrial Partners ville kjøpe og videreføre Sonys VAIO-merke. Siden har vi ikke hørt noe til VAIO, men nå er den populære Windows-datamaskinen plutselig tilbake, bare uten Sonys logo på toppen.

Og det med hele to nye VAIO-produkter, som desverre kun kommer på markedet i Japan i første omgang.

VAIO Z
VAIO Z

Først og fremst er det snakk om VAIO Z, som er en to-i-en hybriddatamaskin, som både kan fungere som bærbar og som nettbrett. Skjermen er på 13,3 tommer(opløsning på 2.560 x 1.440 piksler), og maskinen er fremstilt av karbonfiber og aluminium, og veier derfor bare 1,34 kilo. Den måler 16,8 mm på sitt tykkeste og lover en batteritid på over 15 timer! Under hjelmen sitter en Intel Core i7 prosessor, enten 8 eller 16 GB RAM og et solid state-drev med opptil 1 TB lagringsplass. Prisen blir rundt 1.600 dollar.

VAIO Z er en to-i-en hybridcomputer.
VAIO Z er en to-i-en hybriddatamaskin.

Den andre nye maskinen har fått navnet VAIO Z Canvas og kommer med en skjerm på 12,1 tommer (oppløsning på 2.560 x 1.704 piksler), som kan skilles helt fra tastaturet – den er altså meget lik Microsofts egen Surface Pro 3. VAIO Z Canvas vil få 256 GB lagring og 16 GB RAM. Med følger også en elektronisk penn, og ideen bak VAIO Z Canvas er angivelig at den skal henvende seg spesielt til folk som jobber med grafisk design og bildebehandling.

VAIO Z Canvas
VAIO Z Canvas

Begge maskiner kommer med den nyeste versjonen av Windows.

Under kan du se den nye reklamevideoen for VAIO (på japansk!)

https://www.youtube.com/watch?v=jfEcOIExsrQ

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Her er artiklene du leste mest i 2023

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

Scroll to Top