Search
Generic filters

VAIO er tilbake!

Men det er uten Sony.

For et drøyt år siden kastet Sony håndkleet i ringen og annonserte at selskapet ville trekke seg helt ut av PC-markedet, hvilket betød, at 5.000 Sony-medarbeidere mistet jobben.

Det ble imidlertid også meddelt, at et investeringsfond ved navn Japan Industrial Partners ville kjøpe og videreføre Sonys VAIO-merke. Siden har vi ikke hørt noe til VAIO, men nå er den populære Windows-datamaskinen plutselig tilbake, bare uten Sonys logo på toppen.

Og det med hele to nye VAIO-produkter, som desverre kun kommer på markedet i Japan i første omgang.

VAIO Z
VAIO Z

Først og fremst er det snakk om VAIO Z, som er en to-i-en hybriddatamaskin, som både kan fungere som bærbar og som nettbrett. Skjermen er på 13,3 tommer(opløsning på 2.560 x 1.440 piksler), og maskinen er fremstilt av karbonfiber og aluminium, og veier derfor bare 1,34 kilo. Den måler 16,8 mm på sitt tykkeste og lover en batteritid på over 15 timer! Under hjelmen sitter en Intel Core i7 prosessor, enten 8 eller 16 GB RAM og et solid state-drev med opptil 1 TB lagringsplass. Prisen blir rundt 1.600 dollar.

VAIO Z er en to-i-en hybridcomputer.
VAIO Z er en to-i-en hybriddatamaskin.

Den andre nye maskinen har fått navnet VAIO Z Canvas og kommer med en skjerm på 12,1 tommer (oppløsning på 2.560 x 1.704 piksler), som kan skilles helt fra tastaturet – den er altså meget lik Microsofts egen Surface Pro 3. VAIO Z Canvas vil få 256 GB lagring og 16 GB RAM. Med følger også en elektronisk penn, og ideen bak VAIO Z Canvas er angivelig at den skal henvende seg spesielt til folk som jobber med grafisk design og bildebehandling.

VAIO Z Canvas
VAIO Z Canvas

Begge maskiner kommer med den nyeste versjonen av Windows.

Under kan du se den nye reklamevideoen for VAIO (på japansk!)

https://www.youtube.com/watch?v=jfEcOIExsrQ

 

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.
Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den!
Denon slapp nettopp fire 110-årsjubileums-produkter. Vi har allerede fått hjemmekinoforsterkeren AVC-A110 til test.
De brillefine hodehøyttalerne fra Bose kommer nå i flere nye design, inkludert en treningsversjon med polariserte glass.
Den kinesiske elektronikkgiganten har nå lansert MateBook X, FreeBuds Pro med ny støyreduserende teknologi og to nye smartklokker, Watch GT2 Pro og Watch Fit.
Bose gjør et nytt forsøk med helt nye ørepropper. Quetcomfort Earbuds har aktiv støydemping, mens Sport Earbuds er for trening.