Apple

Touchskjerm erstatter funksjonstastene
Annonse
Annonse
forfatter

Som forventet lanserte Apple en oppdatert Macbook Pro. Den nye laptopen kommer i 13- og 15-tommers størrelse, og er bygd av kun metall og er tilgjengelig i sølv eller grå (dessverre ikke mattsvart).

(Foto: Apple)
(Foto: Apple)

Begge er vesentlig tynnere (ca 17%) enn den tidligere modellen, samt lettere (1,3 kg eller 1,8 kg). Dette er fordi man bruker de samme tastene som i minimodellen av Macbook. Men det har fortsatt blitt plass til en dobbelt så stor touchpad som også har forcetouch.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

Det meste spennende er at det faktisk viste seg å være sant at funksjonstastene var blitt erstattet med en touchfølsom OLED-skjerm. Det såkalte berøringsfeltet tilpasser seg til hvilket program man bruker. På skrivebordet får man de vanlige volum- og lyskontrollene samt avspillingsknappene. Går man inn på nettleseren får man opp sine favorittnettsider, i Messenger får man emojis og i Photoshop får man sine favorittverktøy.

(Foto: Apple)
(Foto: Apple)

Helt på kanten sitter en fingeravtrykksleser som kan brukes til både innlogging og som identifikasjon ved kjøp. Selvfølgelig finnes også en rask knapp for Siri, slik at man gi talekommandoer.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

 

Annonse

På innsiden av 15-tommeren sitter  Intel Core i7, 2133 MHz minne, Radeo Pro grafikkort med opp til 4 GB minne, samt en SSD på opp til 2 TB som er 50% raskere enn før. 13-tommeren kan få med Intel Core i5 eller i7, Intel Iris grafikkort som er dobbelt så rask, samt SSD-lagring som er opptil dobbelt så rask som den forrige modellen.

 

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

Skjermen har også blitt vesentlig forbedret med 67% bedre lysstyrke og kontrast, samt 25% større fargespekter. Men den har 30% mindre strøm.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

Som forventet har også portene blitt endret på. Nye Macbook Pro har fire Thunderbolt 3-porter som også støtter USB 3.1 og Displayport 1.2. Batteritiden ligger på 10 timer. Prisene begynner på 13.990 kr for 13-tommeren og 24.990 kr for 15-tommeren.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

 

Annonse

Det kommer også en enklere 13-tommer som kan sammenlignes med Macbook Air. Den har samme vekt, men mindre volum og er tynnere på den tykkeste delen. Den ligger et stedet mellom Air og Pro i ytelse. Derimot har den tradisjonelle funksjonstaster og kun to Thunderbolt-porter. Den koster fra 15.990 kr og kan kjøpes nå.

Alle modellene kan forhåndsbestilles nå, men de vil ikke leveres før om 2-3 uker.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Samsung Galaxy S21 5G er mobilen du bør kjøpe hvis du vil ha mest igjen for pengene.
Samsung Galaxy S21+ er en glimrende mobil som er vanskelig å elske.
Samsung Galaxy S21 Ultra er mobilmarkedets råeste monstermobil som gjør opp for fortidens synder.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skjermen på Galaxy A52 5G kommer helt opp til 120 Hz.
Xiaomi Mi 11 var den første smarttelefonen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Nå kan mobilen snart kjøpes her til lands.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.