Tre nye Macbook Pro fra Apple

Touchskjerm erstatter funksjonstastene

Som forventet lanserte Apple en oppdatert Macbook Pro. Den nye laptopen kommer i 13- og 15-tommers størrelse, og er bygd av kun metall og er tilgjengelig i sølv eller grå (dessverre ikke mattsvart).

(Foto: Apple)
(Foto: Apple)

Begge er vesentlig tynnere (ca 17%) enn den tidligere modellen, samt lettere (1,3 kg eller 1,8 kg). Dette er fordi man bruker de samme tastene som i minimodellen av Macbook. Men det har fortsatt blitt plass til en dobbelt så stor touchpad som også har forcetouch.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

Det meste spennende er at det faktisk viste seg å være sant at funksjonstastene var blitt erstattet med en touchfølsom OLED-skjerm. Det såkalte berøringsfeltet tilpasser seg til hvilket program man bruker. På skrivebordet får man de vanlige volum- og lyskontrollene samt avspillingsknappene. Går man inn på nettleseren får man opp sine favorittnettsider, i Messenger får man emojis og i Photoshop får man sine favorittverktøy.

(Foto: Apple)
(Foto: Apple)

Helt på kanten sitter en fingeravtrykksleser som kan brukes til både innlogging og som identifikasjon ved kjøp. Selvfølgelig finnes også en rask knapp for Siri, slik at man gi talekommandoer.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

 

På innsiden av 15-tommeren sitter  Intel Core i7, 2133 MHz minne, Radeo Pro grafikkort med opp til 4 GB minne, samt en SSD på opp til 2 TB som er 50% raskere enn før. 13-tommeren kan få med Intel Core i5 eller i7, Intel Iris grafikkort som er dobbelt så rask, samt SSD-lagring som er opptil dobbelt så rask som den forrige modellen.

 

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

Skjermen har også blitt vesentlig forbedret med 67% bedre lysstyrke og kontrast, samt 25% større fargespekter. Men den har 30% mindre strøm.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

Som forventet har også portene blitt endret på. Nye Macbook Pro har fire Thunderbolt 3-porter som også støtter USB 3.1 og Displayport 1.2. Batteritiden ligger på 10 timer. Prisene begynner på 13.990 kr for 13-tommeren og 24.990 kr for 15-tommeren.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

 

Det kommer også en enklere 13-tommer som kan sammenlignes med Macbook Air. Den har samme vekt, men mindre volum og er tynnere på den tykkeste delen. Den ligger et stedet mellom Air og Pro i ytelse. Derimot har den tradisjonelle funksjonstaster og kun to Thunderbolt-porter. Den koster fra 15.990 kr og kan kjøpes nå.

Alle modellene kan forhåndsbestilles nå, men de vil ikke leveres før om 2-3 uker.

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.