Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Trådløs klokke med 41 Mp kamera

Smarte klokker hører fremtiden til sies det. Her er den råeste så langt. Hyetis Crossbow med 41 Mp og Zeiss-optikk.

Skrevet av / 16.08.13 - 11:34
Trådløs klokke med 41 Mp kamera

Dette er faktisk et ekte analogt armbåndsur, med mekanisk urverk hvor man har lagt til elektronikk. All elektronikken hører til kameret på den sveitsisk bygde klokken i som kalles Hyetis Crossbow, og koster 1200 dollar.

Kameraet med zoom, er oppgitt til 41 megapiksler, men leverer lavere oppløsning når man overfører bildene. Bildebrikken skal oppføre seg omtrent som på Nokia Lumia 1020, hvor de 41 Mp brukes til å skalere ned til overførbare filstørrelser, men fremdeles med klasseledende detaljskarphet.

Den kobler seg trådløst med wifi, Bluetooth og NFC (nærfeltskommunikasjon) til smarmobiler med Android, iOS, eller Windows Phone 8. Og man kan overføre bilder fra det innebyggede kameraet med Zeiss-optikk, til mobilen.

Crossbow front back

Crossbow har pekeskjerm over de analoge viserne, og den har GPS-tagging, altimeter, dybdemåler, mikrofon, akselerometer, termometer og biometriske sensorer integrert i klokkeremmen. Hyatis planlegger å lage apps som kan utvide funksjonaliteten til klokken.

CRSBOW_SPED

500 stykker blir laget i første omgang og en grå Earlybirds Special Edition kan bestilles allerede nå. Den har urkasse og baklokk i titan, og er vanntett til 250 m.

Den mekaniske klokken drives av en automatisk opptrekk med rotor, og har 48 timers gangtid, 28’800 alt/h frekvens og 25 steiner.

 

Crossbow

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top