Data

Slår sammen sine dataavdelinger til en PC-gigant.
Annonse
Annonse
forfatter

PC-markedet er presset. De fullvoksne datamaskinene har mistet terreng til håndholdte enheter. Sannsynligheten for at du leser dette på smartmobil eller nettbrett er så å si like høy som for at det skjer på en stasjonær eller bærbar datamaskin.

Og de millioner av datamaskiner som tross alt selges, beholdes i lengre tid før de skiftes ut. Windows 10 krever i så måte ikke mer datakraft enn de to foregående Windows-verssjonene, så motivasjonen for å kjøpe ny maskinvare er borte.

Tilbakegangen har gjort vondt for Toshiba, Fujitsu og Vaio (som ble utskilt som selvstendig selskab fra Sony i 2014). Ingen av de tre PC-produsentene er små, men ved siden av Lenovo, HP og Dell er de dverger .

Vil måle seg med de største
Det skal det nå bli slutt på. I følge Bloomberg Business er de tre selskapene i gang med å fusjonere sine PC-avdelinger til ett selskap, som volummessig vil kunne gi selv de største av konkurrentene kamp til målstreken.

Bloomberg siterer Hidemi Moue, som er toppsjef for investeringsselskapet Japan Industrial Partners, som eier Vaio, som forventer å inngå en fusjonsavtale innen utgangen av mars.

Annonse

Toshibas talsmann, Hirokazu Tsukimoto, vil verken bekrefte eller avkrefte en snarlig sammenslåing: “Alle muligheter for omstrukturering og partnerskap er på bordet, men ingenting er avgjort ennå.

Dell, Lenovo og HP tegner seg til sammen for drøyt 52 prosent av det samlede PC-markedet, mens Asus, Apple og Acer hver står for rundt sju prosent.

Kilder: Bloomberg, Wikipedia

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Det trådløse headsettet med ANC er laget til Xbox, men kan også brukes på andre plattformer, samt til musikk.
Microsoft Xbox Wireless Headset støtter både Dolby Atmos og DTS Headphone:X. Til en meget overkommelig pris.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.