Data

Slår sammen sine dataavdelinger til en PC-gigant.
Annonse
Annonse
forfatter

PC-markedet er presset. De fullvoksne datamaskinene har mistet terreng til håndholdte enheter. Sannsynligheten for at du leser dette på smartmobil eller nettbrett er så å si like høy som for at det skjer på en stasjonær eller bærbar datamaskin.

Og de millioner av datamaskiner som tross alt selges, beholdes i lengre tid før de skiftes ut. Windows 10 krever i så måte ikke mer datakraft enn de to foregående Windows-verssjonene, så motivasjonen for å kjøpe ny maskinvare er borte.

Tilbakegangen har gjort vondt for Toshiba, Fujitsu og Vaio (som ble utskilt som selvstendig selskab fra Sony i 2014). Ingen av de tre PC-produsentene er små, men ved siden av Lenovo, HP og Dell er de dverger .

Vil måle seg med de største
Det skal det nå bli slutt på. I følge Bloomberg Business er de tre selskapene i gang med å fusjonere sine PC-avdelinger til ett selskap, som volummessig vil kunne gi selv de største av konkurrentene kamp til målstreken.

Bloomberg siterer Hidemi Moue, som er toppsjef for investeringsselskapet Japan Industrial Partners, som eier Vaio, som forventer å inngå en fusjonsavtale innen utgangen av mars.

Toshibas talsmann, Hirokazu Tsukimoto, vil verken bekrefte eller avkrefte en snarlig sammenslåing: «Alle muligheter for omstrukturering og partnerskap er på bordet, men ingenting er avgjort ennå.»

Dell, Lenovo og HP tegner seg til sammen for drøyt 52 prosent av det samlede PC-markedet, mens Asus, Apple og Acer hver står for rundt sju prosent.

Kilder: Bloomberg, Wikipedia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Det er i hvert fall hva som hevdes om Mad Catz R.A.T. DWS trådløse spillmus.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
AOC og Porsche Design har med PD27 gått sammen om å lage en fet 240 Hz gamingskjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter