Toshiba, Fujitsu og Vaio vil fusjonere

Slår sammen sine dataavdelinger til en PC-gigant.

Skrevet av / 17.02.16 - 11:29
Toshiba, Fujitsu og Vaio vil fusjonere

PC-markedet er presset. De fullvoksne datamaskinene har mistet terreng til håndholdte enheter. Sannsynligheten for at du leser dette på smartmobil eller nettbrett er så å si like høy som for at det skjer på en stasjonær eller bærbar datamaskin.

Og de millioner av datamaskiner som tross alt selges, beholdes i lengre tid før de skiftes ut. Windows 10 krever i så måte ikke mer datakraft enn de to foregående Windows-verssjonene, så motivasjonen for å kjøpe ny maskinvare er borte.

Tilbakegangen har gjort vondt for Toshiba, Fujitsu og Vaio (som ble utskilt som selvstendig selskab fra Sony i 2014). Ingen av de tre PC-produsentene er små, men ved siden av Lenovo, HP og Dell er de dverger .

Vil måle seg med de største
Det skal det nå bli slutt på. I følge Bloomberg Business er de tre selskapene i gang med å fusjonere sine PC-avdelinger til ett selskap, som volummessig vil kunne gi selv de største av konkurrentene kamp til målstreken.

Bloomberg siterer Hidemi Moue, som er toppsjef for investeringsselskapet Japan Industrial Partners, som eier Vaio, som forventer å inngå en fusjonsavtale innen utgangen av mars.

Toshibas talsmann, Hirokazu Tsukimoto, vil verken bekrefte eller avkrefte en snarlig sammenslåing: «Alle muligheter for omstrukturering og partnerskap er på bordet, men ingenting er avgjort ennå.»

Dell, Lenovo og HP tegner seg til sammen for drøyt 52 prosent av det samlede PC-markedet, mens Asus, Apple og Acer hver står for rundt sju prosent.

Kilder: Bloomberg, Wikipedia

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top