Search
Generic filters

Toshiba, Fujitsu og Vaio vil fusjonere

Slår sammen sine dataavdelinger til en PC-gigant.

PC-markedet er presset. De fullvoksne datamaskinene har mistet terreng til håndholdte enheter. Sannsynligheten for at du leser dette på smartmobil eller nettbrett er så å si like høy som for at det skjer på en stasjonær eller bærbar datamaskin.

Og de millioner av datamaskiner som tross alt selges, beholdes i lengre tid før de skiftes ut. Windows 10 krever i så måte ikke mer datakraft enn de to foregående Windows-verssjonene, så motivasjonen for å kjøpe ny maskinvare er borte.

Tilbakegangen har gjort vondt for Toshiba, Fujitsu og Vaio (som ble utskilt som selvstendig selskab fra Sony i 2014). Ingen av de tre PC-produsentene er små, men ved siden av Lenovo, HP og Dell er de dverger .

Vil måle seg med de største
Det skal det nå bli slutt på. I følge Bloomberg Business er de tre selskapene i gang med å fusjonere sine PC-avdelinger til ett selskap, som volummessig vil kunne gi selv de største av konkurrentene kamp til målstreken.

Bloomberg siterer Hidemi Moue, som er toppsjef for investeringsselskapet Japan Industrial Partners, som eier Vaio, som forventer å inngå en fusjonsavtale innen utgangen av mars.

Toshibas talsmann, Hirokazu Tsukimoto, vil verken bekrefte eller avkrefte en snarlig sammenslåing: «Alle muligheter for omstrukturering og partnerskap er på bordet, men ingenting er avgjort ennå.»

Dell, Lenovo og HP tegner seg til sammen for drøyt 52 prosent av det samlede PC-markedet, mens Asus, Apple og Acer hver står for rundt sju prosent.

Kilder: Bloomberg, Wikipedia

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.