Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

TomTom og Huawei inngår samarbeid om ny kart-app

Den kinesiske mobilprodusenten går enda et skritt i retning av løsrivelse fra Googles økosystem.

Skrevet av / 21.01.20 - 14:33
TomTom og Huawei inngår samarbeid om ny kart-app

Nederlandske TomTom, som er blant verdens største produsenter av gps-løsninger har avslørt at selskapet har inngått en avtale med kinesiske Huawei.

Avtalen gir den kinesiske virksomheten rett til å bruke TomToms kart og tjenester i smarttelefon-apper. Det gjelder bl.a. TomToms enestående trafikkinformasjon samt selskapets navigasjonsprogram.

Talsperson for TomTom, Remco Meerstra, sier til Reuters at avtalen allerede ble inngått for en stund siden, men selv om TomTom først har valgt å offentliggjøre avtalen nå, så vil de ikke opplyse om flere detaljer til nyhetsbyrået.

Avtalen er gode nyheter for både Huawei og TomTom. Den kinesiske mobilprodusenten er stadig hardt rammet av den amerikanske boikott, som i 2019 betydde at Google ble nødt til å avbryte sitt samarbeid med det kinesiske selskapet.

TomTom er også under press på markedet, hvor alle har Google Maps installert på sine smarttelefoner. Av samme grunn solgte den nederlandske virksomheten i fjor avdelingen som produserer fysiske navigasjonsenheter til bilen. Kjøperen var dekkprodusenten Bridgestone. Salget skjedde fordi TomTom i fremtiden vil fokusere utelukkende på sin digitale forretning.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top