Virtual Reality

Snart kan du hoppe inn i den virtuelle virkelighet uansett hvor du befinner deg.
Annonse
Annonse
forfatter

Som man kan lese i vår test av HTC Viveer ikke VR-teknologien kommet langt til å fungere trådløst. VR-headsettet må være koblet til en kraftig gaming-pc for å kunne gi nødvendig hastighet og bildekvalitet. Det innebærer at man må være «lenket» til maskinen med tykke kabler.

På Computex messen, som i disse dager foregår i Taipei, har MSI nettopp lansert en alternativ løsning til problemet. De har lagd en kompakt men kraftig maskin som man enkelt og greit kan bære på ryggen, og dermed unngå alle de tykke kablene man fort kan snuble i. En god midlertidig løsning mens vi venter på trådløs VR-teknologi.

Foto: lowyat.net
Foto: lowyat.net

MSI Backpack PC veier omkring 5 kilo, og man bærer den på ryggen akkurat som vanlig ryggsekk eller ransel. Maskinen er laget for å kjøre tidligere nevnte HTC Vive, men er også kompatibel med for eks. Oculus Rift.

Batteritiden er omtrent en 1,5 time hvis du kjører grafikkrevende VR-applikasjoner. Til mer alminnelig bruk vil den kunne holde opptil 5 timer, skriver CNET som er tilstede på messen.

Maskinen kommer på markedet med det nyeste Nvidia GTX 1080 grafikkortet og vil være å finne i butikkene en gang etter sommerferien.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skjermen på Galaxy A52 5G kommer helt opp til 120 Hz.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!