Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ta pc-en på ryggen!

Snart kan du hoppe inn i den virtuelle virkelighet uansett hvor du befinner deg.

Skrevet av / 31.05.16 - 17:55
Ta pc-en på ryggen!

Som man kan lese i vår test av HTC Viveer ikke VR-teknologien kommet langt til å fungere trådløst. VR-headsettet må være koblet til en kraftig gaming-pc for å kunne gi nødvendig hastighet og bildekvalitet. Det innebærer at man må være “lenket” til maskinen med tykke kabler.

På Computex messen, som i disse dager foregår i Taipei, har MSI nettopp lansert en alternativ løsning til problemet. De har lagd en kompakt men kraftig maskin som man enkelt og greit kan bære på ryggen, og dermed unngå alle de tykke kablene man fort kan snuble i. En god midlertidig løsning mens vi venter på trådløs VR-teknologi.

Foto: lowyat.net
Foto: lowyat.net

MSI Backpack PC veier omkring 5 kilo, og man bærer den på ryggen akkurat som vanlig ryggsekk eller ransel. Maskinen er laget for å kjøre tidligere nevnte HTC Vive, men er også kompatibel med for eks. Oculus Rift.

Batteritiden er omtrent en 1,5 time hvis du kjører grafikkrevende VR-applikasjoner. Til mer alminnelig bruk vil den kunne holde opptil 5 timer, skriver CNET som er tilstede på messen.

Maskinen kommer på markedet med det nyeste Nvidia GTX 1080 grafikkortet og vil være å finne i butikkene en gang etter sommerferien.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Her er artiklene du leste mest i 2023

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

Scroll to Top