Search
Generic filters

Ta pc-en på ryggen!

Snart kan du hoppe inn i den virtuelle virkelighet uansett hvor du befinner deg.

Som man kan lese i vår test av HTC Viveer ikke VR-teknologien kommet langt til å fungere trådløst. VR-headsettet må være koblet til en kraftig gaming-pc for å kunne gi nødvendig hastighet og bildekvalitet. Det innebærer at man må være «lenket» til maskinen med tykke kabler.

På Computex messen, som i disse dager foregår i Taipei, har MSI nettopp lansert en alternativ løsning til problemet. De har lagd en kompakt men kraftig maskin som man enkelt og greit kan bære på ryggen, og dermed unngå alle de tykke kablene man fort kan snuble i. En god midlertidig løsning mens vi venter på trådløs VR-teknologi.

Foto: lowyat.net
Foto: lowyat.net

MSI Backpack PC veier omkring 5 kilo, og man bærer den på ryggen akkurat som vanlig ryggsekk eller ransel. Maskinen er laget for å kjøre tidligere nevnte HTC Vive, men er også kompatibel med for eks. Oculus Rift.

Batteritiden er omtrent en 1,5 time hvis du kjører grafikkrevende VR-applikasjoner. Til mer alminnelig bruk vil den kunne holde opptil 5 timer, skriver CNET som er tilstede på messen.

Maskinen kommer på markedet med det nyeste Nvidia GTX 1080 grafikkortet og vil være å finne i butikkene en gang etter sommerferien.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.