Superskjerm på ny MacBook Pro

Den ekstremt skarpe skjermen på MacBook Pro har 5,1 megapiksler, over to og en halv gang så bra oppløsning som vanlig for en 15-tommers laptop.

At Apple oppdaterere sine bærbare datamaskiner, er ikke noe nytt. De gjør det relativt ofte. Alltid med siste nytt av teknologi ombord, i umiskjennelig aluminium, og med svært forseggjort kvalitet. Nå har de oppdatert hele rekken av bærbare Mac-er, fra den minste og letteste MacBook Air med 11-tommers skjerm, som starter på 8.300 kroner – til nye 15-tommers MacBook Pro. Hvor prisene starter på 10.000 kroner.

Du kan lese mer om de nye utgavene av MacBook Air, og Pro her.

Nye MacBook Pro med 13,3- og 15,4-tommers skjerm

Men den virkelig store nyheten, er MacBook Pro med såkalt retinaskjerm. Apple har allerede tilsvarende oppløsning, tilnærmelsesvis, på iPhone 4S og den nye iPad-en, men denne versjonen av Apples 15-tommers MacBook Pro, er den første bærbare med så ekstrem oppløsning, som 2880 x 1800 piksler. Eller 5,1 megapiksler. 3 millioner flere piksler, enn tv-ene til de fleste av oss har.

Og en oppløsning ingen andre bærbare datamaskiner hittil, er i nærheten av. Skjermen skal ha 29 prosent bedre kontrasomfang enn en standard MacBook pro-skjerm, og IPS-panelet som brukes, har en innsynsvinkel på 178 grader.

En så skarp skjerm, gjerne kalibrert, vil være godt egnet til video- og bilderedigering, og således et fortreffelig verktøy for fotografer på farten. Eller tethered foto (kamerastyring fra datamaskinen).

Maskinen med retinaskjermen, er også tynnere og lettere enn den vanlige versjonen av MacBook Pro, med samme skjermstørrelse. Den er bare 18 mm høy når den er lukket, og veier små 2,02 kilo.

Den finnes i to konfigurasjoner, den ene med 2.3GHz firekjerners Intel Core i7 prosessor og 256 GB SSD lagring. Mens den andre leveres med en 2.6GHz firekjerners Intel Core i7 prosessor og 512 GB SSD lagring, men den kan også spesialbestilles med opp til 2.7GHz firekjerners Intel Core i7 prosessor og 768 GB SSD lagring.

Ingen av dem har CD/DVD-brenner. Da må man heller velge den vanlige MacBook Pro.

Maskinen har forøvrig USB 3.0, HDMI-utgang, Thunderbolt-tilkobling som man kan koble FireWire eller Ethernettadaptere til, opp til 16 GB minne, opp til 7 timers batteritid og 30 dagers dvaletid, FaceTime HD 720p kamera, Bluetooth 4.0, 802.11n Wi-Fi, bakbelyst tastatur, og en ny og mindre MagSafe magnetisk ladekontakt.

Prisene er 18.000 med 2,3GHz prosessor, 22.500 med 2,6GHZ og 512 GB SSD, mens toppmodellen havner på 28.500 kroner.

Les mer om MacBook Pro med retinaskjerm her.

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.