TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Superskjerm på ny MacBook Pro

Den ekstremt skarpe skjermen på MacBook Pro har 5,1 megapiksler, over to og en halv gang så bra oppløsning som vanlig for en 15-tommers laptop.

forfatter
Publisert 11.06.12 - 23:23

At Apple oppdaterere sine bærbare datamaskiner, er ikke noe nytt. De gjør det relativt ofte. Alltid med siste nytt av teknologi ombord, i umiskjennelig aluminium, og med svært forseggjort kvalitet. Nå har de oppdatert hele rekken av bærbare Mac-er, fra den minste og letteste MacBook Air med 11-tommers skjerm, som starter på 8.300 kroner – til nye 15-tommers MacBook Pro. Hvor prisene starter på 10.000 kroner.

Du kan lese mer om de nye utgavene av MacBook Air, og Pro her.

Nye MacBook Pro med 13,3- og 15,4-tommers skjerm

Men den virkelig store nyheten, er MacBook Pro med såkalt retinaskjerm. Apple har allerede tilsvarende oppløsning, tilnærmelsesvis, på iPhone 4S og den nye iPad-en, men denne versjonen av Apples 15-tommers MacBook Pro, er den første bærbare med så ekstrem oppløsning, som 2880 x 1800 piksler. Eller 5,1 megapiksler. 3 millioner flere piksler, enn tv-ene til de fleste av oss har.

Og en oppløsning ingen andre bærbare datamaskiner hittil, er i nærheten av. Skjermen skal ha 29 prosent bedre kontrasomfang enn en standard MacBook pro-skjerm, og IPS-panelet som brukes, har en innsynsvinkel på 178 grader.

En så skarp skjerm, gjerne kalibrert, vil være godt egnet til video- og bilderedigering, og således et fortreffelig verktøy for fotografer på farten. Eller tethered foto (kamerastyring fra datamaskinen).

Maskinen med retinaskjermen, er også tynnere og lettere enn den vanlige versjonen av MacBook Pro, med samme skjermstørrelse. Den er bare 18 mm høy når den er lukket, og veier små 2,02 kilo.

Den finnes i to konfigurasjoner, den ene med 2.3GHz firekjerners Intel Core i7 prosessor og 256 GB SSD lagring. Mens den andre leveres med en 2.6GHz firekjerners Intel Core i7 prosessor og 512 GB SSD lagring, men den kan også spesialbestilles med opp til 2.7GHz firekjerners Intel Core i7 prosessor og 768 GB SSD lagring.

Ingen av dem har CD/DVD-brenner. Da må man heller velge den vanlige MacBook Pro.

Maskinen har forøvrig USB 3.0, HDMI-utgang, Thunderbolt-tilkobling som man kan koble FireWire eller Ethernettadaptere til, opp til 16 GB minne, opp til 7 timers batteritid og 30 dagers dvaletid, FaceTime HD 720p kamera, Bluetooth 4.0, 802.11n Wi-Fi, bakbelyst tastatur, og en ny og mindre MagSafe magnetisk ladekontakt.

Prisene er 18.000 med 2,3GHz prosessor, 22.500 med 2,6GHZ og 512 GB SSD, mens toppmodellen havner på 28.500 kroner.

Les mer om MacBook Pro med retinaskjerm her.

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend