Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Superskarp monitor til betalelig pris

Få 4K-oppløsning til (drøyt) 4K. Philips gir deg 28 ultraskarpe tommer på skrivebordet.

Skrevet av / 11.06.14 - 16:02
Superskarp monitor til betalelig pris

4K-oppløsning, eller Ultra HD, på 3.840 x 2.160 piksler er det største moteordet i bildebransjen. Ikke bare på TV-skjermer, men også på dataskjermen, hvor de mange, mange bildepunktene betyr større plass på det virtuelle skrivebordet. Dessverre er det langt mellom skjermene med 4K-oppløsning. Og når man finner en som man kan betale for, er det i noen tilfeller kun begynnelsen på utfordringene. Som man har kunnet lese om i Geir Nordbys jakt på 4K til en billig penge.

Nå ser det imidlertid ut til å bli lettere. Philips har nettopp lansert Philips 4K UltraClear UHD Display, som byr på fire ganger så høy oppløsning som alminnelig full-HD. Modellnavnet er 288P6LJEB, og skjermen har et diagonalmål på 28 tommer.

Blant de raskeste 4K på markedet
Den nye skjermen har en responstid på kun 1 ms, hvilket gjør den til en av de raskeste på markedet. Skjermen er kalibrert til å gjengi over 1 milliard farger. Philips 288P6LJEB støtter dessuten Multiview, så brukere kan strømme to ting på én gang, for eksempel en fotballkamp på tv, mens det samtidig arbeides i et dokument. Med displayporten 1.2 digital PC-to-Display kan man overføre data med en hastighet på inntil 10,8 gigabit pr. sekund. HDMI-forbindelsen støtter MHL, så brukere kan tilkoble sine mobile enheter og nyte innhold i HD-kvalitet på den store skjermen. Til slutt er skjermen også utstyrt med USB 3.0.

Pris og tilgjengelighet
Philips 288P6LJEB 4K UltraClear UHD kan kjøpes nå i danske butikker til rundt 4.990 kr. Bare litt mer enn hva Geir måtte ut med på sitt importeventyr.

Fakta – Philips 288P6LJEB
Skjermstørrelse: 28″
Oppløsning: 3.840 x 2.160 punkter, 60 Hz
Bakgrunnsbelysning: W-LED
Betraktningsvinkel: 170º horisontalt / 160º vertikalt
Lysstyrke: 300 cd/m²
Tilkoblinger: VGA (Analog), DVI Dual Link (digital, HDCP), DisplayPort 2.1, MHL-HDMI (digital, HDCP), USB 2.0 x 2, USB 3.0 x 2
Lyd (inn/ut): 3,5 mm inn, hodetelefon ut

philips.no

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top