Sukkersøt ugle overvåker hjemmet

Den sjarmerende Ulo er et Kickstarter-prosjekt vi definitivt har troen på, hvem vil vel ikke ha en blunkende ugle...
forfatter

Ok, overvåkningskameraer er ikke sexy. De er ikke en gang særlig sjarmerende, selv når de kan styres fra en app på mobilen. Men Ulo er ikke bare den søteste uglen vi har sett, den er også en av de smarteste.

Som så mye annet som virker nytt og spennende, er Ulo et Kickstarter-prosjekt hvor folk bidrar med penger for å finansiere en oppstart eller et produkt. Så langt har Ulo fått 4700 bidrag og 898.000 Euro i kassen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det har gjort det mulig å lage Ulo, som med et 1080 HD-kamera overvåker rommet den er plassert i. Ulo kan henges på veggen med en liten magnet, og undersiden er vinklet og dreibar slik at man kan vinkle den slik det passer best.

Den er ladbar, trådløs, og sender data som videoer fra kameraet til en mobilen din, slik at du kan se om Ulo har oppdaget uønskede gjester.

Øyene er to 1,22-tommers LCD-skjermer, av samme type som på mange smartklokker, og har forskjellige utrykk som viser Ulos tilstand eller indikerer varslinger, batteritid, om det regner ute, og mye annet.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det finnes også apper til Android Wear og Watch OS, slik at man kan motta meldinger fra Ulo på smartklokken, eller endre innstillinger i oppsettet til uglen.

Ulo er vanntett og har innebygget høyttaler for varslinger, og det innebyggede batteriet varer i en uke når den står i varslingsmodus.

Prisen er 149 Euro for en, og 289 for to Ulo ugler. Det er også mulig å kjøpe enda flere. Ni stykker koster 999 Euro.

Les mer om Ulo her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.