TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Sukkersøt ugle overvåker hjemmet

Den sjarmerende Ulo er et Kickstarter-prosjekt vi definitivt har troen på, hvem vil vel ikke ha en blunkende ugle...

forfatter
Publisert 26.11.15 - 11:22

Ok, overvåkningskameraer er ikke sexy. De er ikke en gang særlig sjarmerende, selv når de kan styres fra en app på mobilen. Men Ulo er ikke bare den søteste uglen vi har sett, den er også en av de smarteste.

Som så mye annet som virker nytt og spennende, er Ulo et Kickstarter-prosjekt hvor folk bidrar med penger for å finansiere en oppstart eller et produkt. Så langt har Ulo fått 4700 bidrag og 898.000 Euro i kassen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det har gjort det mulig å lage Ulo, som med et 1080 HD-kamera overvåker rommet den er plassert i. Ulo kan henges på veggen med en liten magnet, og undersiden er vinklet og dreibar slik at man kan vinkle den slik det passer best.

Den er ladbar, trådløs, og sender data som videoer fra kameraet til en mobilen din, slik at du kan se om Ulo har oppdaget uønskede gjester.

Øyene er to 1,22-tommers LCD-skjermer, av samme type som på mange smartklokker, og har forskjellige utrykk som viser Ulos tilstand eller indikerer varslinger, batteritid, om det regner ute, og mye annet.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det finnes også apper til Android Wear og Watch OS, slik at man kan motta meldinger fra Ulo på smartklokken, eller endre innstillinger i oppsettet til uglen.

Ulo er vanntett og har innebygget høyttaler for varslinger, og det innebyggede batteriet varer i en uke når den står i varslingsmodus.

Prisen er 149 Euro for en, og 289 for to Ulo ugler. Det er også mulig å kjøpe enda flere. Ni stykker koster 999 Euro.

Les mer om Ulo her.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend