Stillhet i stormens øye

Når hodetelefon-spesialisten Plantronics snakker om wearables, handler det naturligvis om noe man skal putte i øret

Skrevet av / 12.05.16 - 22:39
Stillhet i stormens øye

Med mobiltelefonen som følgesvenn kan du snakke med folk uansett hvor du er. Men i den en støyfulle virkeligheten er det ikke sikkert at folk forstår et ord du sier.

Det er et problem som amerikanske Plantronics tar seriøst, siden de lever av å lage hodetelefoner til mobil. Nylig demonstrerte de sine wearables, som for dem handler om smart teknologi til å putte i øregangen.

Foto: Plantronics Foto: Plantronics

Bakgrunnen for invitasjonen var et par hodetelefoner, Voyager 5200, som visst skulle gjøre det mulig å snakke og bli forstått selv i meget støyende omgivelser. Hodetelefonene har flere forskjellige støyreduksjonsystemer, fire retningsbestemte mikrofoner gjør det mulig for elektronikken å skille din stemme fra lydene fra omgivelsene. Selv ikke en mellomsvær stormende kuling på 23 meter i sekundet skal kunne forstyrre samtalen. Likevel er det en god idè å søke ly, siden takstein kan komme flyvende.
Foto: Plantronics Foto: Plantronics

HD-lyd i fred
Hvis du ikke har lyst til å snakke, men bare vil være i fred, har Plantronics også et par trådløse in-ear-hodetelefoner, BackBeat GO 3, som gir lyd i HD-kvalitet og god isolasjon mot støy fra omgivelsene. Stillhet eller ikke, uansett kan man bruke hodetelefonene til å motta telefonsamtaler og snakke ved hjelp av den innebygde mikrofonen. BackBeat Go 3 er tilgjengelig i to fargekombinasjoner, sort/blå og kobber/grå.

Begge hodetelefonene er på markedet i mai.

Priser:
BackBeat Go 3: ca 1000 kroner
Voyager 5200: ca 1250 kroner

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top