Search
Generic filters

Spotify får ny EQ-funksjon

Etter stor etterspørsel fra brukerne kommer Spotify med en rekke lydinnstillinger til iOS.

I følge produktsjef hos Spotify, Sten Garmark, har mange brukere lenge etterspurt en innebygd equalizer i Spotify-appen til iOS. ”På nåværende tidspunkt er det en av våre mest etterspurte funksjoner på iOS,” sier han i en pressemelding.

22 EQ-innstillinger
Den nye EQ-funksjonen for Apple-mobiler og -nettbrett gir i alt 22 forhåndsinnstillinger inkludert Electronic, Hip Hop, Acoustic, Classical, Small Speakers og Loudness. Dette har iOS-produktene allerede innebygd i sitt menyoppsett, men selv om mange tredjepartsprodukter støtter denne EQ-funksjonen også ved avspilling av Spotify, så gjelder det ikke alle. Spesielt Spotify Connect-produkter funker ikke med denne, da avspillingen skjer i selve hi-fi-produktet og ikke fra mobiltelefonen som sådan.

Vi synes det er en god idé med EQ-funksjon, da man kan korrigere for en ellers livløs lydkvalitet fra et par middelmådige hodetelefoner eller høyttalere. I denne forbindelse lanserer jeg et ønske om en ytterligere utvidet EQ-funkejon, nemlig en som er spesialtilpasset ulike hodetelefoner og høyttalere.

Tenk deg en EQ-funksjon hvor du kan velge hvilken hodetelefon eller høyttaler du lytter gjennom, slik at lyden kan korrigeres til å bli best mulig fra nettopp den modellen. Da går det ikke etter smak hva musikksjanger eller klangkarakter angår, men rett og slett å få nettopp de hodetelefonene eller den høyttaleren til å låte fra sitt beste. Ulempen er at klangen da ikke tilpasses brukeren, men hva tilbyderen mener er den beste lyden. Likevel kunne det vært kult med en sånn funksjon, som nødvendigvis er mye vanskeligere å lage – men desto fetere.

I mellomtiden ønsker vi den nye Spotify-EQ-funksjonen, som er tilgjengelig via oppdatering i dag, velkommen.

Andre oppdateringer
Den nye funksjonen følger flere andre mobiloppdateringer heriblant sortering og filtrering av spillelister, redigering av avspillingsliste samt offline-søk. Discover-funksjonen har likeledes blitt flyttet innunder Browse-fanen for enklere musikkoppdagelse.

spotify.com

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.