SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Spotify får ny EQ-funksjon

Etter stor etterspørsel fra brukerne kommer Spotify med en rekke lydinnstillinger til iOS.

I følge produktsjef hos Spotify, Sten Garmark, har mange brukere lenge etterspurt en innebygd equalizer i Spotify-appen til iOS. ”På nåværende tidspunkt er det en av våre mest etterspurte funksjoner på iOS,” sier han i en pressemelding.

22 EQ-innstillinger
Den nye EQ-funksjonen for Apple-mobiler og -nettbrett gir i alt 22 forhåndsinnstillinger inkludert Electronic, Hip Hop, Acoustic, Classical, Small Speakers og Loudness. Dette har iOS-produktene allerede innebygd i sitt menyoppsett, men selv om mange tredjepartsprodukter støtter denne EQ-funksjonen også ved avspilling av Spotify, så gjelder det ikke alle. Spesielt Spotify Connect-produkter funker ikke med denne, da avspillingen skjer i selve hi-fi-produktet og ikke fra mobiltelefonen som sådan.

Vi synes det er en god idé med EQ-funksjon, da man kan korrigere for en ellers livløs lydkvalitet fra et par middelmådige hodetelefoner eller høyttalere. I denne forbindelse lanserer jeg et ønske om en ytterligere utvidet EQ-funkejon, nemlig en som er spesialtilpasset ulike hodetelefoner og høyttalere.

Tenk deg en EQ-funksjon hvor du kan velge hvilken hodetelefon eller høyttaler du lytter gjennom, slik at lyden kan korrigeres til å bli best mulig fra nettopp den modellen. Da går det ikke etter smak hva musikksjanger eller klangkarakter angår, men rett og slett å få nettopp de hodetelefonene eller den høyttaleren til å låte fra sitt beste. Ulempen er at klangen da ikke tilpasses brukeren, men hva tilbyderen mener er den beste lyden. Likevel kunne det vært kult med en sånn funksjon, som nødvendigvis er mye vanskeligere å lage – men desto fetere.

I mellomtiden ønsker vi den nye Spotify-EQ-funksjonen, som er tilgjengelig via oppdatering i dag, velkommen.

Andre oppdateringer
Den nye funksjonen følger flere andre mobiloppdateringer heriblant sortering og filtrering av spillelister, redigering av avspillingsliste samt offline-søk. Discover-funksjonen har likeledes blitt flyttet innunder Browse-fanen for enklere musikkoppdagelse.

spotify.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.