Snart kan du betale med Swatch-klokken

Verdens største klokkeprodusent Swatch, og Visa lanserer trådløs betaling i Europa.

Skrevet av / 15.12.15 - 08:45
Snart kan du betale med Swatch-klokken

I første omgang lanseres Swatch Bellamy med nærfeltsbetaling i Sveits. Men ikke før i januar 2016. Klokken som koster rimelige 90 dollar, bruker nærfeltskommunikasjon – NFC – slik at man bare behøver å holde klokken inntil en NFC-tilpasset betalingsterminal. Så har man betalt for varene.

Swatch har allerede lansert klokken i Kina, hvor den kan brukes med Union Pay, mens sveitserne kan bruke den som Visa-kortet sitt.

Swatch-sjefen Nicolas Hayek, demonstrerer trådløs betaling med Swatch-klokken.
Swatch-sjefen Nicolas Hayek, demonstrerer trådløs betaling med Swatch-klokken.

Klokken kommer som vanlig for en Swatch i flere plastfarger, og er oppkalt etter den amerikanske forfatteren Edward Bellamy, som allerede i 1888 spådde at man i fremtiden kom til å betale med kreditt- og debetkort – i boken Looking Backward 2000-1887.

Swatch Bellamy er ikke den eneste klokken derfra med smartfunksjon. I 2016 lanseres nye klokker med flere smartfunksjoner. Swatch Touch Zero Two lanseres til sommerolympiaden i Rio 2016, og blir den andre smartklokken etter Zero One – som egentlig er en treningsklokke – i en rekke smartklokker fra Swatch.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top