Mobil/Gadgets:

Kategorien Mobil/Gadgets er den mest allsidige kategorien tester på lydogbilde.no. Her finner du små og store ”dingser” som ikke uten videre passer inn under hi-fi, hjemmekino, tv eller foto: Hovedsaklig smartmobiler, nettbrett, GPS og både bærbare og stasjonære mediespillere.
Annonse
Annonse
forfatter

Mobil

Lyd & Bilde holder deg alltid oppdatert med tester av de siste smartmobilene på markedet. En smartmobil er en mobiltelefon med stor, trykkfølsom skjerm og internettilkobling som gir utallige muligheter utover det å ringe og sende tekstmeldinger. Ved å laste ned ”apps” – små tilleggsprogrammer – fra netter kan du utvide funksjonaliteten til telefonen i det uendelige. Eksempler på det er apps for sosiale medier som Facebook og Twitter, GPS, spill og annen underholdning. Sist men ikke minst har smartmobilene innebygd funksjon for videochat, samt innebygd kamera på nivå med de billigste kompaktkameraene.

Les våre mobil-tester

Nettbrett

Annonse

Nettbrett er et av de hotteste produktene innen hjemmeunderholdning. Nettbrettet ligner på en smartmobil, men har en betydelig større trykkfølsom skjerm. Dette, sammen med minne og prosessorkraft på nivå med en bærbar pc, gjør nettbrettene ideelle for å surfe på nettet, se film og spille spill med. Apple iPad er det ledende nettbrettet på markedet, men møter stadig tøffere konkurranse fra Samsung og andre produsenter. Nettbrettet er også meget aktuelt i lyd & bilde sammenheng fordi det benyttes til å fjernstyre hi-fi og hjemmekinoanlegget. De fleste produsenter tilbyr en ”app” for å fjernstyre produktene sine via den trykkfølsomme skjermen. Fordi nettbrettet tillater toveis kommunikasjon mellom apparatene, er det velegnet for å styre musikkavspilling, lage spillelister og laste ned ny musikk fra nettet.

Lasse Svendsen om nettbrett:

 

Annonse

GPS

En GPS navigasjonsenhet er uvurderlig når du er ute på reise, enten du bare skal finne en destinasjon i nabolaget eller kjører Europa på tvers. Moderne GPS-navigatorer er også utstyrt med internettilkobling og kan by på verdifull lokalkunnskap, som å gi deg oversikt over hotell i nærheten.

Denne kategorien dekker også de mange GPS-applikasjonene som finnes for nedlasting til iPhone og andre smartmobiler.

Mediespiller

Annonse

En mediespiller er en liten boks, enten stasjonær eller bærbar, som gir deg tilgang til musikk, bilder, film og annet innhold. Stasjonære mediespillere kobler seg til ditt trådløse nettverk og lar deg vise innholdet du har lagret på TV-skjermen. Noen mediespillere, som f.eks Apple TV, kan også koble seg til internett og lar deg laste ned og vise de siste filmene og TV-seriene. En slik mediespiller kan være en billig oppgradering til din eksisterende TV.

Bærbare mediespillere, også kalt MP3-spillere, lar deg spille musikken når du er ute på farten. Noen MP3-spillere har også støtte for video. De fleste bærbare mediespillere har likevel begrenset funksjonalitet sammenlignet med en smartmobil.

Les våre tester av mediespillere

Bærbar DVD

Annonse

Bærbare DVD- og Blu-ray spillere med innebygd skjerm er den perfekte reisekameraten når familien skal ut på ferie. Ved å montere skjermer på seteryggen kan barna underholdes mens sjåfør og kartleser holder bilen på veien. Bærbare DVD-spillere kommer i flere varianter og prisklasser. Dobbelt skjerm og enkel spiller er den mest utbredte, men det finnes og så varianter med dobbel DVD-spiller slik at hver av barna kan se på hver sin film hvis de ønsker. Bærbare Blu-ray spillere er mindre utbredt, og et kostbart alternativ: De fleste skjermene til bil er uansett for små til å utnytte den ekstra bildekvaliteten.

Digitale TV-mottakere

Som tittelen hinter om er dette stasjonære TV-mottakere for bakkenett, kabel og satellitt. De fleste TV-leverandørene tilbyr i dag sine egne mottakerbokser inkludert i abonnementet, og derfor er man i dag relativt fastlåst i valget av boks. Av samme grunn er det langt færre modeller å velge mellom i dag, sammenlignet med parabolens ”glansdager”. Vi tester de nyeste boksene fra RiksTV, Get, Viasat og Canal Digital.

Annonse

Les våre tester av digitale TV-mottakere

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.