Smarteste klokken hittil

Den nye TAG Heuer Connected kan gå fra smartklokke til mekanisk på minutter.
Annonse
Annonse
forfatter

TAG Heuer Connected Modular 45

Med TAG Heuers nye Connected Modular 45, får du en smartklokke som kan konverteres til mekanisk ur når det passer deg.  Da kan du plukke ut smartmodulen etter treningsturen, og sette inn en klassisk TAG Heuer-klokke – og gå fra treningstøy til oppdresset på noen minutter.

For dette er den første virkelig smarte klokken, som klarer seg fint på egen hånd med innebygget GPS, pekeskjerm og smartfunksjonalitet, hvor du kan kjøpe en mekanisk klokke som du setter inn når det passer.

(Foto: Produsenten)

Vanntett

Connected Modular minner om den første Connected-klokken fra TAG Heuer, som vi testet i fjor, men her er smartklokken ny fra grunnen av. Det har gitt bedre batteritid på omlag 25 timer, raskere responser, bedre skjerm med flere visningsmoduser og over 30 digitale urskiver å velge mellom.

Annonse

Klokken er også vanntett til 50 meter, slik at du kan svømme og snorkle med den, og den følger treningene dine slik de fleste smartklokker gjør. Den klarer seg på egen hånd. Slik at du ikke trenger å ha med mobilen for å laste ned og se treningsdata.

(Foto: Produsenten)

Fra 1600 Euro

De digitale urskivene kan du enkelt bytte mellom på den 35 mm store Amoled-pekeskjermen, og slik kan du gå fra stoppeklokke med mellomtider, til vanlig trehånds tidsvisning eller visning av to tidssoner samtidig.

Den koster fra 1600 Euro med silikonrem i foretrukken farve, og kan leveres med stållenke til 2300 Euro. Den mekaniske TAG Heuer klokkemodulen med deres Calibre 5-verk, koster 1600 Euro, og den setter du inn i stedet for smartmodulen når du har lyst.

Den første utgaven solgte respektable 56.000 eksemplarer på 14 måneder. Ikke verst for en smartklokke til 15.000 kr.

Annonse
(Foto: Produsenten)

Mindre utgave kommer

Connected Modular 45 er som det antydes, 45mm i diameter og laget i titangrått, og den kjører en Atom-prosessor med Android Wear 2.0, og kan brukes sammen med iPhone og Android-mobiler.

På lanseringsdagen fortalte forøvrig TAG Heuers Jean-Claude Biver, at det kommer en mindre utgave på drøye 39mm til høsten.

Blant de mange smartfunksjonene, finner du kartvisning med navigasjon og anvisninger, Google Fit for treningene, og stemmestyring hvor du kan bruke Google Assistant, i de landene som har støtte for det.

En fiffig detalj, er at Google Translate er bygget inn i smartmodulen, noe som passer fint for folk som reiser mye utenlands.

Annonse

Smartmodulen har også akselerometer, gyroskop, bevegelsessensor, mikrophone, GPS og NFC for nærfeltsbetaling med Android Pay, der det er tilgjengelig.

(Foto: Produsenten)

 

Med Tourbillon-verk

Den kan også utstyres med et håndlaget mekanisk urverk med tourbillon, i stedet for smart- eller den mekaniske trehånds-modulen. En tourbillon er en mekanisk del av et urverk som er bygget for å kompensere for avvik foråresaket av gravitasjon, når uret bæres i ulike vinkler. Slike er kompliserte og fryktelig dyre å lage, og derfor koster Tourbillon-verket 17.000 Euro.

Heuer 02T Tourbillon Chronograph Chronometer heter den, og den leveres i en ekslusiv koffert med alle deler inkludert.

Annonse
(Foto: Produsenten)

 

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

HEDDphone er et virkelig unikum, som baner vei for noe helt nytt innenfor hodetelefoner. Slike har du garantert ikke hørt før!
Med samme finesser som Apples ørepropper er de like låst til Samsungs egne mobiler.
Du kan få AIAIAIs hodetelefoner akkurat som du vil ha dem – for du kombinerer delene selv. Vi har lyttet til toppmodellen.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde