Smarteste klokken hittil

Den nye TAG Heuer Connected kan gå fra smartklokke til mekanisk på minutter.

TAG Heuer Connected Modular 45

Med TAG Heuers nye Connected Modular 45, får du en smartklokke som kan konverteres til mekanisk ur når det passer deg.  Da kan du plukke ut smartmodulen etter treningsturen, og sette inn en klassisk TAG Heuer-klokke – og gå fra treningstøy til oppdresset på noen minutter.

For dette er den første virkelig smarte klokken, som klarer seg fint på egen hånd med innebygget GPS, pekeskjerm og smartfunksjonalitet, hvor du kan kjøpe en mekanisk klokke som du setter inn når det passer.

(Foto: Produsenten)

Vanntett

Connected Modular minner om den første Connected-klokken fra TAG Heuer, som vi testet i fjor, men her er smartklokken ny fra grunnen av. Det har gitt bedre batteritid på omlag 25 timer, raskere responser, bedre skjerm med flere visningsmoduser og over 30 digitale urskiver å velge mellom.

Klokken er også vanntett til 50 meter, slik at du kan svømme og snorkle med den, og den følger treningene dine slik de fleste smartklokker gjør. Den klarer seg på egen hånd. Slik at du ikke trenger å ha med mobilen for å laste ned og se treningsdata.

(Foto: Produsenten)

Fra 1600 Euro

De digitale urskivene kan du enkelt bytte mellom på den 35 mm store Amoled-pekeskjermen, og slik kan du gå fra stoppeklokke med mellomtider, til vanlig trehånds tidsvisning eller visning av to tidssoner samtidig.

Den koster fra 1600 Euro med silikonrem i foretrukken farve, og kan leveres med stållenke til 2300 Euro. Den mekaniske TAG Heuer klokkemodulen med deres Calibre 5-verk, koster 1600 Euro, og den setter du inn i stedet for smartmodulen når du har lyst.

Den første utgaven solgte respektable 56.000 eksemplarer på 14 måneder. Ikke verst for en smartklokke til 15.000 kr.

(Foto: Produsenten)

Mindre utgave kommer

Connected Modular 45 er som det antydes, 45mm i diameter og laget i titangrått, og den kjører en Atom-prosessor med Android Wear 2.0, og kan brukes sammen med iPhone og Android-mobiler.

På lanseringsdagen fortalte forøvrig TAG Heuers Jean-Claude Biver, at det kommer en mindre utgave på drøye 39mm til høsten.

Blant de mange smartfunksjonene, finner du kartvisning med navigasjon og anvisninger, Google Fit for treningene, og stemmestyring hvor du kan bruke Google Assistant, i de landene som har støtte for det.

En fiffig detalj, er at Google Translate er bygget inn i smartmodulen, noe som passer fint for folk som reiser mye utenlands.

Smartmodulen har også akselerometer, gyroskop, bevegelsessensor, mikrophone, GPS og NFC for nærfeltsbetaling med Android Pay, der det er tilgjengelig.

(Foto: Produsenten)

 

Med Tourbillon-verk

Den kan også utstyres med et håndlaget mekanisk urverk med tourbillon, i stedet for smart- eller den mekaniske trehånds-modulen. En tourbillon er en mekanisk del av et urverk som er bygget for å kompensere for avvik foråresaket av gravitasjon, når uret bæres i ulike vinkler. Slike er kompliserte og fryktelig dyre å lage, og derfor koster Tourbillon-verket 17.000 Euro.

Heuer 02T Tourbillon Chronograph Chronometer heter den, og den leveres i en ekslusiv koffert med alle deler inkludert.

(Foto: Produsenten)

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!
Nettopp kjøpt deg ny TV til PS5 eller Xbox? Vi viser deg hvordan du aktiverer den beste og raskeste spillmodusen!
Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.