Smartere, raskere, og mer klassisk

TAG Heuer Connected blir smartklokken for kjennere.
Annonse
Annonse
forfatter

Siden smartklokker egentlig er en mini-computer med armbånd og skjerm, kan det virke som de fleste av dem prøver å ligne så lite som mulig på et klassisk armbåndsur. Det gjelder definitivt ikke TAG Heuers Connected, som nå kommer i sin mest raffinerte og k0mplette utgave.

Den tredje utgaven av Connected Watch, som de kaller den, bruker den siste versjonen av operativsystemet Google Wear OS, som støtter smartklokkens taleaktiverte Google Translate, varslinger, Google Pay, GPS og mye mer.

Den tredje generasjonen har byttet it Intel-prosessoren med Qualcomms Snapdragon 3100, som også kjører på andre smartklokker med Google Wear OS.

Her har man anstrengt seg ekstra for å få smartklokken til å se ut som en klassisk TAG Heuer kronograf med trykkere på siden, og man kan endre utseende og funksjonalitet avhengig av hva man vil bruke den til. Man kan for eksempel velge blant flere av TAG Heuers klassiske urskiver som Carrera kronografen, eller den klassiske Heuer stoppeklokken vist på bildet under. Det er også mulig å velge selv hva som skal vises på skjermen.

Annonse

Kassen måler 45mm i diameter og er 13mm tykk, men TAG Heuer har endret designet på blant annet remfestene for å få den store klokken til å ligge bedre på armen.

Smartklokken kan brukes med alle mobiler, iPhone med iOS, og Android-mobiler, og har også tilsvarende funksjoner som man finner i en treningsklokke. Den er også vanntett nok til at man kan svømme med den, men til 50 meter, så noen dykkerklokke er det ikke.

Bak den 1,39 tommer store OLED-skjermen – som alltid er på, befinner det seg gyroskop, akselerometer og sensorer for pulsmåling, som man forventer i en treningsklokke, og Connected Watch er rigget for ulike treningsformer og den integrerte Sports appen støtter da også aktiviteter som sykling, spasering, løping – og golf – som man kan se av bildet under.

Annonse

Det finnes et bredt utvalg remmer og lenker som enkelt kan byttes, og klokken vil bli tilgjengelig i stålgrått og sort. Batteritiden er oppgitt til 20 timer, og skal kunne kjøre GPS-sporing kontinuerlig i opptisl seks timer, inkludert musikkavspilling og pulsmåling.

Pris og tilgjengelighet er ikke oppgitt, men mye tyder på at den enkleste utgaven med gummirem vil legge seg rett under 20.000 kr, mens utgaven med stållenke blir noe dyrere.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.