Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Smartere, raskere, og mer klassisk

TAG Heuer Connected blir smartklokken for kjennere.

Siden smartklokker egentlig er en mini-computer med armbånd og skjerm, kan det virke som de fleste av dem prøver å ligne så lite som mulig på et klassisk armbåndsur. Det gjelder definitivt ikke TAG Heuers Connected, som nå kommer i sin mest raffinerte og k0mplette utgave.

Den tredje utgaven av Connected Watch, som de kaller den, bruker den siste versjonen av operativsystemet Google Wear OS, som støtter smartklokkens taleaktiverte Google Translate, varslinger, Google Pay, GPS og mye mer.

Den tredje generasjonen har byttet it Intel-prosessoren med Qualcomms Snapdragon 3100, som også kjører på andre smartklokker med Google Wear OS.

Her har man anstrengt seg ekstra for å få smartklokken til å se ut som en klassisk TAG Heuer kronograf med trykkere på siden, og man kan endre utseende og funksjonalitet avhengig av hva man vil bruke den til. Man kan for eksempel velge blant flere av TAG Heuers klassiske urskiver som Carrera kronografen, eller den klassiske Heuer stoppeklokken vist på bildet under. Det er også mulig å velge selv hva som skal vises på skjermen.

Kassen måler 45mm i diameter og er 13mm tykk, men TAG Heuer har endret designet på blant annet remfestene for å få den store klokken til å ligge bedre på armen.

Smartklokken kan brukes med alle mobiler, iPhone med iOS, og Android-mobiler, og har også tilsvarende funksjoner som man finner i en treningsklokke. Den er også vanntett nok til at man kan svømme med den, men til 50 meter, så noen dykkerklokke er det ikke.

Annonse

Bak den 1,39 tommer store OLED-skjermen – som alltid er på, befinner det seg gyroskop, akselerometer og sensorer for pulsmåling, som man forventer i en treningsklokke, og Connected Watch er rigget for ulike treningsformer og den integrerte Sports appen støtter da også aktiviteter som sykling, spasering, løping – og golf – som man kan se av bildet under.

Det finnes et bredt utvalg remmer og lenker som enkelt kan byttes, og klokken vil bli tilgjengelig i stålgrått og sort. Batteritiden er oppgitt til 20 timer, og skal kunne kjøre GPS-sporing kontinuerlig i opptisl seks timer, inkludert musikkavspilling og pulsmåling.

Pris og tilgjengelighet er ikke oppgitt, men mye tyder på at den enkleste utgaven med gummirem vil legge seg rett under 20.000 kr, mens utgaven med stållenke blir noe dyrere.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

TAG Heuer Connected blir smartklokken for kjennere.

TAG Heuer Connected blir smartklokken for kjennere.

TAG Heuer Connected blir smartklokken for kjennere.

TAG Heuer Connected blir smartklokken for kjennere.

TAG Heuer Connected blir smartklokken for kjennere.

TAG Heuer Connected blir smartklokken for kjennere.

TAG Heuer Connected blir smartklokken for kjennere.

TAG Heuer Connected blir smartklokken for kjennere.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.