TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Smart dørmann fra Yale

Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.

forfatter
Publisert 22.01.21 - 12:01

Yale-lås er et navn som ikke trenger noen presentasjon. Men de har kommet en lang vei siden låsene jeg husker fra barndommen.

Yale Doorman L3 og Yale Linus er to nye smart-låser. Begge låsene styres med den nye Yale Access-appen og støtter Google Assistant, Alexa, Phillips Hue, IFTTT og Airbnb.

Yale Doorman 3. Låsene kan samarbeide med smart home-systemer og nøkkeltjenester av alle slag. (Foto: Yale)

Låsen leveres med nye funksjoner, som automatisk låsing av døren, slik at døren låses opp når man er et par meter fra døren. En annen funksjon er automatisk låsing med tidsforsinkelse på opptil 30 minutter.

Lås til leiligheter

Yale Linus er en app-styrt motorisert knapp, som enkelt monteres på innsiden av døren uten behov utbytting av dørhåndtaket, låsekassen eller låsesylinderen. Den er derfor godt egnet til leiligheter, hvor mange er nødt til å beholde nøkkelsystemet som brukes av boligselskapet. Yale Linus kan også suppleres med et trådløst tastatur, som monteres på yttersiden av døren. Ved hjelp av en sensor kan Yale Linus merke om døren faktisk er lukket eller åpen og ikke bare låst eller låst opp.

Yale Linus er laget til å fungere med eksisterende låser i leiligheter. (Foto: Yale)

Kassen til begge låsene leveres med en liten Wi-Fi-bro, som er plassert i en stikkontakt nær låsen. På denne måten kan man se status, fjernstyre låsen, gi eller fjerne tilgang til appen eller koden, uansett hvor man befinner seg.

Låsen kan åpnes med en mobil-app. Hvis man ikke har mobil, må man vente utenfor. (Foto: Yale)
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye robotstøvsugere i mellomklassen iRobot utvider sortimentet sitt med to nye robotstøvsugere i mellomklassen
Få soloppgangen inn på soverommet Sommernyhetene fra Philips Hue byr på morgensol på soverommet og lyse netter på terrassen.
Halvdum smart hage gir deg grønne fingre Click & Grow Smart Garden 9 Pro selger seg på å være spekket med smart-teknologi, men egentlig er den nesten like dum som en vanlig altankasse.
Kanskje den beste robotstøvsugeren Den rådyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsugeren hittil.
Gjør rent ved hjelp av laser Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen – det finnes morsommere ting enn å gjøre rent. Men til alt hell finnes det mennesker som faktisk gjør sitt ytterste for å få det hele både enklere og artigere.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend