TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Slik blir Wi-Fi-dronene

- på størrelse med en jumbojet

forfatter
Publisert 26.09.14 - 11:52

Hvis Facebook får det som de vil, flytter nettskyen til skyene. Den sosiale nettgiganten vil spre Wi-Fi internett til dekningsmanglende breddegrader med droner, hver på størrelse med en jumbojet.

I mars 2014 kjøpte Facebook opp droneprodusent Ascenta, som står bak solcelledrevne droner som kan holde seg i luften over 20.000 meter over bakken, i måneder eller til og med år om gangen.

Tre til fem år
Facebook ønsker å prøvefly en drone i løpet av 2015, og håper på å få prosjektet ordentlig i gang innen tre til fem år.

– Vi kaller dem ikke droner
Facebook selv ønsker imidlertid ikke å kalle de ubemannede luftfartøyene droner, men rett og slett fly. Dette fordi de er omtrent på størrelse med store flymaskiner som en Boeing 747 (bare mye lettere), men vi kan tenke oss at det også er for ikke å bli sammenlignet med de militære dronene som i stadig større grad blir brukt av Obama-administrasjonen, og som har høstet sin andel kontroverser.

Drone eller ikke drone, de ubemannede luftfartøyene vil gi internettilgang til verdens kriker og kroker fra luften.

Internet.org, et samarbeid mellom Facebook, Nokia og Qualcomm, har laget denne propagandavideoen om flyene:

Kilde: PopSci

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde