Slik blir Playstation 4
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Slik blir Playstation 4

Sonys nye spillkonsoll byr på en raskere, mer interaktiv og mer sosial spillopplevelse.

forfatter
Publisert 21.02.13 - 02:14

Forventningene var store i forkant av Sonys pressekonferanse i New York midnatt norsk tid. Og Sony skuffet ikke: Hele to timer ble viet til å fortelle om deres revolusjonerende nye spillkonsoll, Playstation 4.

Noen ferdig «boks» fikk vi riktignok ikke se, men konseptet og hva vi har i vente av spill ble grundig beskrevet.

– Stua er ikke lenger senter i PlayStation-universet – spilleren er det, sa Playstation-sjef Andrew House under introduksjonen.

LB_0440

Playstation 4 byr på et helt nytt økosystem som i all hovedsak blir online-basert, med økt grad av sosialisering og deling av spillinnhold over nettet. Sony lover oss «The fastest gaming network in the world», med muligheten til å prøve spillet online før du kjøper det, eller starte å spillet med en gang, mens resten lastes ned til harddisken.

LB_0459

Sosialisering blir ekstra viktig på nye Playstation. Den nye DualShock 4 spillkontrollen har fått en «Share» knapp som lar deg ta opp spillsekvenser, laste opp og dele dem med vennene dine i en håndvending. Sony samarbeider med Facebook slik at du kan sammenligne scores, statistikk og profiler med dine Facebook-venner. Ikke nok med det, vennene dine kan kikke deg over skuldren «live» mens du spiller, eller til med å gå inn og hjelpe deg med vanskelige brett i realtid via nettet.

PS4s nye DualShock4-kontroll får en egen Share-knapp, pluss en egen resume-knapp gjør det mulig å pause/gjenoppta spill umiddelbart.
PS4s nye DualShock4-kontroll får en egen Share-knapp, pluss en egen resume-knapp gjør det mulig å pause/gjenoppta spill umiddelbart.

På den nye generasjonen spillkonsoll har Sony lagt vekt på å gi spillutviklerne friere tøyler til å fremkalle mer følelser og skape spillene akkurat slik de vil. For å klare det vil PS4 få betydelig prosessorkraft under panseret. Hardwaren består av en AMD x86-basert prosessor, 8gb GDDR minne samt innebygd harddisk. Sony har i større grad gått for «hyllevare» snarere enn å utvikle sin egen teknikk, slik de gjorde med CELL prosessoren til PS3. Det kan forhåpentligvis bety at PS4-konsollen får en mer levelig pris ved lansering.

Selv verdens feteste spillkonsoll er jo ikke mye verdt uten innhold, derfor annonserte Sony samarbeid med en lang rekke velkjente spillutviklere som Blizzard, Bungie, Square Enix, Activision, Ubisoft m.fl, som allerede har neste generasjons spilltitler på vei, flere av dem eksklusive for PS4. Det ble vist en lang rekke demoer av heftige spill som Killzone, Driveclub, Infamous: Second Son og eventyrspillet The Witness, Watch Dog, og Destiny for å nevne noen.

LB_0788

PS4 får en helt ny og avansert grafikkmotor som tillatter opptil 30.000 polygoner, noe som åpner for utrolig livaktig grafikk. Dette ble blant annet demonstrert med ansiktet til en gammel mann. Utrolig virkelighetstro!

LB_1015

Sony var foreløpig sparsomme når det gjaldt PS4s tekniske spesifikasjoner og ikke minst, hvilke online videomuligheter den vil by på. Nøyaktig lanseringstidspunkt ble det heller ikke sagt noe om annet enn «Holiday 2013». Mer info kommer trolig på E3-messen i juni. Stay tuned!

 

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

2 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend