Slik blir Playstation 4

Sonys nye spillkonsoll byr på en raskere, mer interaktiv og mer sosial spillopplevelse.
Annonse
Annonse
forfatter

Forventningene var store i forkant av Sonys pressekonferanse i New York midnatt norsk tid. Og Sony skuffet ikke: Hele to timer ble viet til å fortelle om deres revolusjonerende nye spillkonsoll, Playstation 4.

Noen ferdig «boks» fikk vi riktignok ikke se, men konseptet og hva vi har i vente av spill ble grundig beskrevet.

– Stua er ikke lenger senter i PlayStation-universet – spilleren er det, sa Playstation-sjef Andrew House under introduksjonen.

LB_0440

Playstation 4 byr på et helt nytt økosystem som i all hovedsak blir online-basert, med økt grad av sosialisering og deling av spillinnhold over nettet. Sony lover oss «The fastest gaming network in the world», med muligheten til å prøve spillet online før du kjøper det, eller starte å spillet med en gang, mens resten lastes ned til harddisken.

LB_0459

Sosialisering blir ekstra viktig på nye Playstation. Den nye DualShock 4 spillkontrollen har fått en «Share» knapp som lar deg ta opp spillsekvenser, laste opp og dele dem med vennene dine i en håndvending. Sony samarbeider med Facebook slik at du kan sammenligne scores, statistikk og profiler med dine Facebook-venner. Ikke nok med det, vennene dine kan kikke deg over skuldren «live» mens du spiller, eller til med å gå inn og hjelpe deg med vanskelige brett i realtid via nettet.

PS4s nye DualShock4-kontroll får en egen Share-knapp, pluss en egen resume-knapp gjør det mulig å pause/gjenoppta spill umiddelbart.
PS4s nye DualShock4-kontroll får en egen Share-knapp, pluss en egen resume-knapp gjør det mulig å pause/gjenoppta spill umiddelbart.

På den nye generasjonen spillkonsoll har Sony lagt vekt på å gi spillutviklerne friere tøyler til å fremkalle mer følelser og skape spillene akkurat slik de vil. For å klare det vil PS4 få betydelig prosessorkraft under panseret. Hardwaren består av en AMD x86-basert prosessor, 8gb GDDR minne samt innebygd harddisk. Sony har i større grad gått for «hyllevare» snarere enn å utvikle sin egen teknikk, slik de gjorde med CELL prosessoren til PS3. Det kan forhåpentligvis bety at PS4-konsollen får en mer levelig pris ved lansering.

Selv verdens feteste spillkonsoll er jo ikke mye verdt uten innhold, derfor annonserte Sony samarbeid med en lang rekke velkjente spillutviklere som Blizzard, Bungie, Square Enix, Activision, Ubisoft m.fl, som allerede har neste generasjons spilltitler på vei, flere av dem eksklusive for PS4. Det ble vist en lang rekke demoer av heftige spill som Killzone, Driveclub, Infamous: Second Son og eventyrspillet The Witness, Watch Dog, og Destiny for å nevne noen.

LB_0788

PS4 får en helt ny og avansert grafikkmotor som tillatter opptil 30.000 polygoner, noe som åpner for utrolig livaktig grafikk. Dette ble blant annet demonstrert med ansiktet til en gammel mann. Utrolig virkelighetstro!

LB_1015

Sony var foreløpig sparsomme når det gjaldt PS4s tekniske spesifikasjoner og ikke minst, hvilke online videomuligheter den vil by på. Nøyaktig lanseringstidspunkt ble det heller ikke sagt noe om annet enn «Holiday 2013». Mer info kommer trolig på E3-messen i juni. Stay tuned!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?
Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.