Skriv meldinger med hanskene på

Hold varmen på lanken med bedre grep om mobilen.

Du trodde kanskje ikke at du trengte hansker om våren. Men i disse tider hvor mange av oss har god tid til å gå turer ute, kan det likevel være kjølig ute. Spesielt om kveldene. Da er et par hansker et must.

Det er bare ett aber med hansker. Når det ringer, eller man får en melding, må hanskene av. Etter litt plunder og heft kan det hende man er klar til å svare akkurat når ringeren legger på. Tekstmeldinger? Instagram-post eller Snap? Da må hanskene av.

Men det finnes hansker som ikke må av, for å betjene mobilen.

De lette hanskene fra Mujjo er laget i tre lag med mikrofleece og et Thinsulate-lag. De er litt tykkere enn Mujjo-hanskene vi prøvde for et par år siden, men mye varmere å ha på når det er kaldt.

Den tykkere versjonen har de samme gummierte stripsene på innsiden, som gir et bedre grep om telefonen. Og godt er det. For fleece er ganske glatt, og de egner seg ikke til bilkjøring.

Fingertuppene er konduktive, det vil si at de fungerer på kapasitive berøringskjermer, som alle mobiler har. Siden vi prøvde de første hanskene fra Mujjo, har de forbedret det konduktive området på tommelen ved å gjøre det større.

Vi ville ha foretrukket at litt mer av håndflaten også var gummiert. Det ville gitt et enda sikrere grep, og også gjort dem bedre egnet til bilkjøring.

Hanskene er ikke helt vindtette. Man kjenner vinden gjennom de tre lagene hvis man er ute å sykler, og hvertfall om man kjører motorsykkel. Men til denslags finnes det bedre hansker.

De isolerer bedre mot både kulde og vind, men den tykkere utgaven av Mujjo-hansken, oppleves som litt trang. Hvis man er usikker på størrelse, så velg en størrelse større en du vanligvis bruker.

De trelags Mujjo-hanskene koster cirka 55 Euro inklusive frakt, pluss mva, så helt billige er de ikke, men kvaliteten og brukeropplevelsen er bra.

 

 

 

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.