Spillanmeldelse

Det lukter nostalgi lang vei i det figurer og chiptunes-musikk fra 8Bit-generasjonen utfolder seg på skjermen. For det er nettopp en tur tilbake i tiden dette spillet tar oss med på.

Følelsen av igjen å sitte i kjellerstua med den svake eimen av fuktsopp til en av gutta i klassen med størst Nintendospill samling, kommer snikende tilbake. Og det er en fargesprakende malingsklatt på spillpaletten vi er vandt til i dag. Vi tar spranget fra den virkelighetstro og detaljerte grafikken, samt de tunge story’ene vi begynner å forvente i vår spillunderholdning, til dette ganske enkle konseptet og en morsom historie kun til for underholdningens skyld.

Scott Pilgrim VS. The World er basert på en manga tegneserie, som tidlig i august også ble sluppet på filmlerretet i USA. Historien er den samme i alle sjangere og vi følger Scott Pilgrim og hans garasjeband «Sex Bob-Omb» som består av fire gode venner. Som i de fleste ungdomsgjenger er det ofte tilstedeværelse av sterke meninger og blomstrende kjærlighetsforhold, og det er her dette spillet begynner. Scott Pilgrim blir hodestups forelsket i bandvenninne Ramona Flowers og de to innleder et forhold. Men dette er ingen dans på roser, for Ramona er nemlig hjemsøkt av sine sju onde, og meget sjalu, ekskjærester som gjør alt de kan for å ta knekken på Scott. Boys will be boys, og det er nå duket for et realt gateoppgjør.

Du starter spillet med å velge hvem av de fire bandmedlemmene du ønsker å være. Hver av dem har sin egen stil og alle har ulike kampferdigheter som også utvikles etterhvert som ferdighetene dine øker og du låser opp flere kombinasjoner. På grunn av dette opplever vi at spillet går fra evig knappemosing, til mer planlagte og gjennomtenkte kombo’s, i det vi beveger oss opp og ned, fra høyre til venstre i en uendelig runddans akkompagnert av heftige slag og spark. Selve spillet består i å denge deg i vei gjennom syv forskjellige nivåer, med forskjellig layout og miljø. Ett for hver ekskjæreste, og som ender opp i et tøft sluttoppgjør. Kampene foregår på alt fra gata, i butikker, på kafeer og på lekeplasser hvor du plukker opp potensielle våpen som rangerer fra snøballer til balltre fra bakken, mens du giver løs på ekskjærestenes lakeier. Du må også passe på å stikke innom butikker for å oppgradere både helse og ferdigheter etterhvert som spillet eskalerer i vanskelighetsgrad. Etter hvert endt nivå finnes det morsomme «bonusgames» som gir deg fordeler på veien videre.

Multiplayerfunksjonen i dette spillet er veldig underholdende og man kan være opp til fire venner som styrer hver sin karakter. Å ha med seg en venn eller to er en stor fordel i dette spillet, da det etterhvert kan bli meget utfordrene. Det virker plutselig som om ferdighetene til fiendene og vanskelighetsgraden øker betraktelig på få minutter.

Konklusjon
Spillet er utrolig gjennomført med den pikselbaserte grafikken og musikken. Slåssingen og miljøene virker kjent for de av oss som vokste opp med denne typen spill. Det som i midlertidig setter en demper på den store spillgleden er at det til tider kan bli frustrerende vanskelig å gjennomføre alene, samt den manglende multiplayerfunksjonen over nett.

Fakta:
Utvikler: Ubisoft Montreal
Utgiver: Ubisoft
Plattform: PS3, X360
Sjanger: Slåssing, Action

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.