Search
Generic filters

SanDisk slipper 2TB SSD

Den nye serien SSD-er har kraftig feilkorreksjon og datagjenoppretting, viktig for skyservere.

CloudSpeed Eco Gen. II er navnet på den nye serien SSD-er fra SanDisk. Disse er først og fremst myntet på selskaper som tilbyr skylagring, og tilbyr derfor ekstra kraftig feilkorreksjon og gjenoppretting, noe som igjen bør gjør at det tåler ekstra mange overskrivinger. Harddisker koblet til nettskyen står nemlig og jobber hele tiden, døgnet rundt, da internettet som kjent aldri sover. Og da er det viktig med stabilitet.

Flaskehals
Så langt bruker de fleste tilbydere av skylagring tradisjonelle, optiske harddisker (HDD), som snurrer rundt med typisk 5400 eller 7200 omdreininger i sekundet. Vanlige harddisker er mye billigere enn SSD-er i forhold til lagringskapasiteten. Ulempen er at de er minst tre ganger tregere til å skrive og avlevere data. Siden folk får stadig raskere internetthastighet, økes samtidig kravet for rask overføring fra skyservere. Når en harddisk skal levere filer til flere tilkoblede internettbrukere samtidig, så blir denne fort flaskehalsen i systemet. Allerede i dag kan man få gigabithastighet på nettet hjemme, men hva skal man med det, hvis ingen får levert data til deg hurtig nok? Man kan levere data raskere med flere harddisker koblet sammen i tandem, men dette gjør fort at både strømregning og serverrom vokser seg store og dyre.

Konkurrerer på pris
Derfor har SSD-er begynt å bli stadig mer interessant også til skylagring. SanDisk ønsker å gjøre dette både pålitelig og rimelig. De påstår selv at deres CloudSpeed Eco Gen. II SSD-er kan konkurrere med vanlige harddisker når vi snakker totale kostnader, og samtidig levere data lynraskt frem og tilbake. Vi vet derimot ennå ikke hva prisene blir, bare at produktene slippes på markedet ”senere i år”, og at de får inntil 1,92 TB lagringsplass. La oss håpe prisen pr gigabyte konkurrerer med de populære diskene i Samsungs EVO-serie!

Passer til vanlige PC-er
SSD-ene fra SanDisk er av typen 2,5” SATA, som betyr at de passer i vanlige datamaskiner, bærbare som stasjonære (ikke nye MacBook-er, som bruker PCIe flashminne). Derfor blir det veldig interessant å få vite prisen, spesielt på 2 TB-versjonen. Selv om man ikke har sin egen skyserver, kan det jo godt hende man ønsker en ekstra pålitelig SSD i PC-en!

Fakta
Grensesnitt: SATA 6Gb/s
Lese-/skrivehastighet: inntil 530/460 MB/s
Kapasitet: 480 GB, 960 GB og 1,92 TB

nordic.sandisk.com 
eet.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.