Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

SanDisk slipper 2TB SSD

Den nye serien SSD-er har kraftig feilkorreksjon og datagjenoppretting, viktig for skyservere.

Skrevet av / 19.06.15 - 14:05
SanDisk slipper 2TB SSD

CloudSpeed Eco Gen. II er navnet på den nye serien SSD-er fra SanDisk. Disse er først og fremst myntet på selskaper som tilbyr skylagring, og tilbyr derfor ekstra kraftig feilkorreksjon og gjenoppretting, noe som igjen bør gjør at det tåler ekstra mange overskrivinger. Harddisker koblet til nettskyen står nemlig og jobber hele tiden, døgnet rundt, da internettet som kjent aldri sover. Og da er det viktig med stabilitet.

Flaskehals
Så langt bruker de fleste tilbydere av skylagring tradisjonelle, optiske harddisker (HDD), som snurrer rundt med typisk 5400 eller 7200 omdreininger i sekundet. Vanlige harddisker er mye billigere enn SSD-er i forhold til lagringskapasiteten. Ulempen er at de er minst tre ganger tregere til å skrive og avlevere data. Siden folk får stadig raskere internetthastighet, økes samtidig kravet for rask overføring fra skyservere. Når en harddisk skal levere filer til flere tilkoblede internettbrukere samtidig, så blir denne fort flaskehalsen i systemet. Allerede i dag kan man få gigabithastighet på nettet hjemme, men hva skal man med det, hvis ingen får levert data til deg hurtig nok? Man kan levere data raskere med flere harddisker koblet sammen i tandem, men dette gjør fort at både strømregning og serverrom vokser seg store og dyre.

Konkurrerer på pris
Derfor har SSD-er begynt å bli stadig mer interessant også til skylagring. SanDisk ønsker å gjøre dette både pålitelig og rimelig. De påstår selv at deres CloudSpeed Eco Gen. II SSD-er kan konkurrere med vanlige harddisker når vi snakker totale kostnader, og samtidig levere data lynraskt frem og tilbake. Vi vet derimot ennå ikke hva prisene blir, bare at produktene slippes på markedet ”senere i år”, og at de får inntil 1,92 TB lagringsplass. La oss håpe prisen pr gigabyte konkurrerer med de populære diskene i Samsungs EVO-serie!

Passer til vanlige PC-er
SSD-ene fra SanDisk er av typen 2,5” SATA, som betyr at de passer i vanlige datamaskiner, bærbare som stasjonære (ikke nye MacBook-er, som bruker PCIe flashminne). Derfor blir det veldig interessant å få vite prisen, spesielt på 2 TB-versjonen. Selv om man ikke har sin egen skyserver, kan det jo godt hende man ønsker en ekstra pålitelig SSD i PC-en!

Fakta
Grensesnitt: SATA 6Gb/s
Lese-/skrivehastighet: inntil 530/460 MB/s
Kapasitet: 480 GB, 960 GB og 1,92 TB

nordic.sandisk.com 
eet.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top