Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Samsung SmartThings: Smarte dingser til huset ditt

Samsung er klar med en rekke smart-dingser som skal gjøre livet enklere.

Vi er mange som drømmer om et smart hjem der alt går på automatikk. Og virkelighetens smarte hjem er kanskje nærmere enn vi aner: Innenfor belysning, smarte dørlåser og videoovervåkning finnes det nå en mengde smarte produkter å velge mellom.

Utfordringen er å vite hvor man skal begynne, og hvilke produkter som egner seg best til hva! Enten man bygger nytt eller pusser opp, er det vrient å se noen «rød tråd» hos de ulike smart-produsentene.

Samsung har valgt en litt annen strategi enn konkurrentene. I stedet for å knive med markedslederne på hvert sitt felt, har de fokusert på et produkt som binder det hele sammen. I tillegg slipper de nå en mengde små dingser som skal gjøre det enkelt å bygge et smartere hjem, bit for bit.

Smart-hus i Stockholm

For å kunne demonstrere de ulike smart-fasilitetene i samspill med hverandre, har Samsung innredet et lokale i Stockholm. Det såkalte Samsung Connected Living: Open House er åpent for publikum og betjenes av Samsungs spesialister på smarte hjem.

Samsungs visjon er et smart hjem som vekker deg med deilig musikk, og står klar med kaffen i det du sjangler inn på kjøkkenet. Et kjøleskap som alltid er fylt opp med ferske varer, og gir deg dagens viktigste nyheter på rappet. En ringeklokke som forteller hvem som ringer på, og lar deg slippe dem inn uten å reise deg fra sofaen. Overvåkningskameraer og sensorer  som forteller deg alt som skjer i huset. Og hvor alt kan styres ved hjelp av mobilen eller stemmen.

SmartThings Hub

Samsung SmartThings Hub tar sikte på å bli en «brobygger» innen produkter til det smarte hjemmet.

Samsung SmartThings Hub er kompatibel med en rekke av de mest etablerte smart-standardene på markedet.

Annonse

Dirigenten for det hele, og årets store smart-nyhet fra Samsung, er hovedenheten SmartThings Hub. Denne lille dingsen til 850 kroner kobles til Wi-Fi nettverket hjemme og kan deretter ”snakke med” og fjernstyre en mengde ulike dingser og sensorer på ulike plattformer.

Hub støtter blant de viktige protokollene ZigBee og Z-wave, som åpner opp for en lang rekke smart-produkter fra Bose, Ikea, Philips, Yale, Arlo med flere. Støtte for stemmestyring fra Google og Amazon er også på plass.

Ved hjelp av en SmartThings Hub og en app til mobilen kan du enkelt programmere ulike scenarier i hjemmet. Et tenkt scenario er ”God Morgen” som da vil sende synkroniserte kommandoer til belysning, høyttalere og andre enheter (la oss si kaffetrakteren) for å vekke huset til liv. Eller ”God Natt” som slukker og låser huset med et knappetrykk. Du kan også velge at ulike scenarier skal ”trigges” av ulike hendelser, for eksempel når en sensor registrerer bevegelse eller temperaturendring.

Smartthings

Vel så viktig som SmartThings Hub er Samsungs øvrige produkter i Smartthings-porteføljen. Disse gjør det enkelt å utvide systemet der du ikke har et smart-produkt fra før.

Produktene består blant annet av et strømstøpsel, en bevegelsessensor, og en universal knapp, i tillegg til ulike sensorer og kameraer som alle kan styres via Smarthub. Dette er fleksible ”byggeklosser” som også fremstår relativt rimelige – fra under 300 kroner for den rimeligste sensorer til ca 1300 kroner for de dyreste kameraet.

Smartthings Switch er en fleksibelt støpsel med strømbryter som gjør det enkelt å styre produkter uten innebygde smart-egenskaper. Her vist på en kaffetrakter. (Foto: Audun Hage)

Samsung har selvfølgelig sørget for å gjøre mange av deres hvite- og brunevarer smart-kompatible. Et eksempel på det er TV-ene deres, hvor man også kan laste ned Smartthings-appen og styre viktige funksjoner (f.eks overvåkningskameraer) via TV-skjermen. FamilyHub kjøleskap og komfyrer kan også knyttes til Smartthings hub.

Annonse

Med Samsungs FamilyHub kjøleskap er det enkelt å se hvem som ringer på døren, og lukke opp for vedkommende. Eventuelt la være.

Samsungs Smartthings-produkter er allerede i handelen og selges blant annet hos Elkjøp og Komplett.

Etter det Lyd & Bilde kjenner til, jobbes det også med å sette opp et lignende «Connected Living» hus et sted i Norge. I mellomtiden kan vi anbefale en liten Stockholm-tur til alle som funderer på å gjøre sitt eget hjem smartere!

https://www.samsung.com/no/smartthings/

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Samsung er klar med en rekke smart-dingser som skal gjøre livet enklere.

Samsung er klar med en rekke smart-dingser som skal gjøre livet enklere.

Samsung er klar med en rekke smart-dingser som skal gjøre livet enklere.

Samsung er klar med en rekke smart-dingser som skal gjøre livet enklere.

Samsung er klar med en rekke smart-dingser som skal gjøre livet enklere.

Samsung er klar med en rekke smart-dingser som skal gjøre livet enklere.

Samsung er klar med en rekke smart-dingser som skal gjøre livet enklere.

Samsung er klar med en rekke smart-dingser som skal gjøre livet enklere.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.