Samsung SmartThings: Smarte dingser til huset ditt

Samsung er klar med en rekke smart-dingser som skal gjøre livet enklere.
Annonse
Annonse
forfatter

Vi er mange som drømmer om et smart hjem der alt går på automatikk. Og virkelighetens smarte hjem er kanskje nærmere enn vi aner: Innenfor belysning, smarte dørlåser og videoovervåkning finnes det nå en mengde smarte produkter å velge mellom.

Utfordringen er å vite hvor man skal begynne, og hvilke produkter som egner seg best til hva! Enten man bygger nytt eller pusser opp, er det vrient å se noen “rød tråd” hos de ulike smart-produsentene.

Samsung har valgt en litt annen strategi enn konkurrentene. I stedet for å knive med markedslederne på hvert sitt felt, har de fokusert på et produkt som binder det hele sammen. I tillegg slipper de nå en mengde små dingser som skal gjøre det enkelt å bygge et smartere hjem, bit for bit.

Smart-hus i Stockholm

For å kunne demonstrere de ulike smart-fasilitetene i samspill med hverandre, har Samsung innredet et lokale i Stockholm. Det såkalte Samsung Connected Living: Open House er åpent for publikum og betjenes av Samsungs spesialister på smarte hjem.

Annonse

Samsungs visjon er et smart hjem som vekker deg med deilig musikk, og står klar med kaffen i det du sjangler inn på kjøkkenet. Et kjøleskap som alltid er fylt opp med ferske varer, og gir deg dagens viktigste nyheter på rappet. En ringeklokke som forteller hvem som ringer på, og lar deg slippe dem inn uten å reise deg fra sofaen. Overvåkningskameraer og sensorer  som forteller deg alt som skjer i huset. Og hvor alt kan styres ved hjelp av mobilen eller stemmen.

SmartThings Hub

Samsung SmartThings Hub tar sikte på å bli en “brobygger” innen produkter til det smarte hjemmet.
Samsung SmartThings Hub er kompatibel med en rekke av de mest etablerte smart-standardene på markedet.

Dirigenten for det hele, og årets store smart-nyhet fra Samsung, er hovedenheten SmartThings Hub. Denne lille dingsen til 850 kroner kobles til Wi-Fi nettverket hjemme og kan deretter ”snakke med” og fjernstyre en mengde ulike dingser og sensorer på ulike plattformer.

Hub støtter blant de viktige protokollene ZigBee og Z-wave, som åpner opp for en lang rekke smart-produkter fra Bose, Ikea, Philips, Yale, Arlo med flere. Støtte for stemmestyring fra Google og Amazon er også på plass.

Ved hjelp av en SmartThings Hub og en app til mobilen kan du enkelt programmere ulike scenarier i hjemmet. Et tenkt scenario er ”God Morgen” som da vil sende synkroniserte kommandoer til belysning, høyttalere og andre enheter (la oss si kaffetrakteren) for å vekke huset til liv. Eller ”God Natt” som slukker og låser huset med et knappetrykk. Du kan også velge at ulike scenarier skal ”trigges” av ulike hendelser, for eksempel når en sensor registrerer bevegelse eller temperaturendring.

Smartthings

Annonse

Vel så viktig som SmartThings Hub er Samsungs øvrige produkter i Smartthings-porteføljen. Disse gjør det enkelt å utvide systemet der du ikke har et smart-produkt fra før.

Produktene består blant annet av et strømstøpsel, en bevegelsessensor, og en universal knapp, i tillegg til ulike sensorer og kameraer som alle kan styres via Smarthub. Dette er fleksible ”byggeklosser” som også fremstår relativt rimelige – fra under 300 kroner for den rimeligste sensorer til ca 1300 kroner for de dyreste kameraet.

Smartthings Switch er en fleksibelt støpsel med strømbryter som gjør det enkelt å styre produkter uten innebygde smart-egenskaper. Her vist på en kaffetrakter. (Foto: Audun Hage)

Samsung har selvfølgelig sørget for å gjøre mange av deres hvite- og brunevarer smart-kompatible. Et eksempel på det er TV-ene deres, hvor man også kan laste ned Smartthings-appen og styre viktige funksjoner (f.eks overvåkningskameraer) via TV-skjermen. FamilyHub kjøleskap og komfyrer kan også knyttes til Smartthings hub.

Med Samsungs FamilyHub kjøleskap er det enkelt å se hvem som ringer på døren, og lukke opp for vedkommende. Eventuelt la være.

Samsungs Smartthings-produkter er allerede i handelen og selges blant annet hos Elkjøp og Komplett.

Etter det Lyd & Bilde kjenner til, jobbes det også med å sette opp et lignende “Connected Living” hus et sted i Norge. I mellomtiden kan vi anbefale en liten Stockholm-tur til alle som funderer på å gjøre sitt eget hjem smartere!

Annonse

https://www.samsung.com/no/smartthings/

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.
Lukkede kinoer og coronaisolasjon har fått oss til å se filmene hjemme. Og lyden skal være god. Det gleder en dansk tonemester.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Helelektrisk utgave av X1.