Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Samsung gir oss tre ting på én gang!

Samsung hadde både smarte klokker og et smart armbånd på årets mobilmesse. Og de små Galaxy Gear-produktene byr på flere interessante nyheter.

Skrevet av / 25.02.14 - 09:16
Samsung gir oss tre ting på én gang!

Samsung lanserte sin første smarte klokke, Galaxy Gear, i forbindelse med IFA-messen i Berlin i fjor høst. Men spesielt den høye vekten på 74 gram og en kort batterilevetid på kun 24 timer gjorde at vi kunne styre vår begeistring.

Galaxy Gear 2 Neo fylder knap så meget på armen som det første Galaxy Gear.
Galaxy Gear 2 Neo tar mindre plass på armen enn det første Galaxy Gear.

Og Samsung har åpenbart lyttet til kritikken, for de to nye smartklokkene Galaxy Gear 2 og Gear 2 Neo lover begge å holde to til tre dager på én oppladning, og spesielt Gear 2 Neo er med sine 55 gram en del slankere og mere elegant enn den første Galaxy Gear.

Galaxy Gear 2 Neo på billedet herover er ligesom Gear 2 baseret på Samsungs eget Tizen-operativsystem. Ikke på Android.
Galaxy Gear 2 Neo på bildet over er som Gear 2 basert på Samsungs eget Tizen-operativsystem. Ikke på Android.

Ganske overraskende er begge smartklokkene basert på Samsungs eget Tizen-operativsystem, som den koreanske elektronikkjempen har utviklet i fellesskap med Intel. Dette var ikke noe Samsung selv gjorde et stort nummer av ved lanseringen. Faktisk ble det ikke nevnt med et eneste ord fra scenen, men det er et interessant lite skritt, da det lenge har vært rykter om en kommende Tizen-basert smartmobil fra den koreanske elektronikkjempen. Nå fikk operativsystemet dermed en tyvstart med de nye nærdingsene, og vi gleder oss til å se hvordan det fungerer i praksis.

Vi er ret vilde med det nye Galaxy Gear Fit. Til gengæld er Galaxy Gear 2 stort set lige klodset at have på armen som det første Galaxy Gear smart-ur.
Vi er meget begeistret for den nye Galaxy Gear Fit. Derimot er Galaxy Gear 2 stort sett like klumpete å ha på armen som den første Galaxy Gear smartklokken.

Kurvet S-AMOLED-skjerm holder styr på formen
Utover de to smarte klokkene hadde Samsung også et smart armbånd, Galaxy Gear Fit, med på Mobile World Congress. Gear Fit er vann- og støvavvisende og måler blant annet hjerterytmen, i tillegg til å telle skritt, kalorier og så videre, og kan synkronisere hele herligheten med appen S Health på Galaxy S5 og en rekke andre Galaxy-produkter.

DSC00758 kopi

Vi prøvde armbåndet – og selvfølgelig også den lille, kurvede skjermen – og den umiddelbare opplevelsen var positiv. Det er superlett og meget intuitivt å bla mellom apper på den lille skjermen ved å stryke den ene eller den andre veien med fingeren. Og måten den kurvede skjermen følger armens form på virker så naturlig at man raskt glemmer at det er første gang vi har sett et sånt produkt.

På mange måter er Gear Fit kanskje Samsungs mest spennende nyhet på MWC 2014, for så vidt vi vet har ingen annen produsent inntil videre kombinert et smart armbånd med en kurvet OLED-skjerm som Samsung har gjort det med Gear Fit.

Fakta om Samsung Galaxy Gear 2 og Gear 2 Neo
Skjerm: 1,63” S-AMOLED (320 x 320)
Minne: 512 MB ram / 4 GB lager
Kamera: 2 MP (Gear 2)
Mål og vekt: 36,9 x 58,4 x 10 mm, 68 g (Gear 2) / 37,9 x 58,8 x 10 mm, 55 g (Gear 2 Neo)

Fakta om Samsung Galaxy Gear Fit
Skjerm: 1,84” kurvet S-AMOLED
Øvrige funksjoner: Vann- og støvavvisende (IP67), akselerometer, gyroskop, Bluetooth 4.0, hjerterytmemåler

samsung.no

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top