SA950 - ny 3D spillskjerm fra Samsung
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

SA950 – ny 3D spillskjerm fra Samsung

3D-dataspill blir stadig mer populært, og nå har Samsung sluppet en ny skjerm til formålet.

forfatter
Publisert 24.06.11 - 14:23

 

SA950 som datamonitoren heter, har en oppløsning på 1920×1080 piksler, innebygd 3D-funksjonalitet og en responstid på to millisekunder. Den 27-tommer store LED-skjermen kan skilte med Samsungs Ultra Clear Panel teknikk og har en framerate på 120Hz, mot 60Hz på vanlige PC-skjermer. Betraktningsvinkelen oppgis å være 170/160 grader.

Den høye bildefrekvensen på 120 bilder per sekund er nødvendig for å vise tredimensjonale bilder i høy kvalitet, men gir også jevnere bevegelser i vanlig 2D. Den raske responstiden på 2 millisekunder skal også bidra til at bevegelsene i bildet skjer raskt og presist uten etterslep når figurene flytter seg hurtig.

Samsung oppgir derimot ikke hvor mye input lag (forsinkelse) skjermen har på inngangene, noe som er mer relevant enn responstid når det gjelder hurtige reaksjoner i spill. Men det er naturlig å tro at skjermen har en egen «Game mode» hvor denne holdes så lav som mulig.

LED-skjermen kan selvsagt brukes til annet enn å spille og surfe med.Du kan enkelt koble til en Blu-ray-spiller via HDMI-inngangen og se filmer i 2D- eller 3D-format.Det følger ett sett aktive 3D-briller følger med SA950.

Samsung-skjermen er bare 11mm tykk, og selve elektronikken er flyttet til foten for å spare plass. Dermed blir den vanskelig å veggmontere, men tar til gjengjeld liten plass på skrivebordet.

Modellen er også tilgjengelig i en versjon kalt TA950 med innebygget HDTV-tuner for sendinger via bakkenett og kabel-TV-nett.

Samsung SA950 koster 5.000 kroner (veil.) og er tilgjengelig nå.

www.samsung.no

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend