Search
Generic filters

SA950 – ny 3D spillskjerm fra Samsung

3D-dataspill blir stadig mer populært, og nå har Samsung sluppet en ny skjerm til formålet.

 

SA950 som datamonitoren heter, har en oppløsning på 1920×1080 piksler, innebygd 3D-funksjonalitet og en responstid på to millisekunder. Den 27-tommer store LED-skjermen kan skilte med Samsungs Ultra Clear Panel teknikk og har en framerate på 120Hz, mot 60Hz på vanlige PC-skjermer. Betraktningsvinkelen oppgis å være 170/160 grader.

Den høye bildefrekvensen på 120 bilder per sekund er nødvendig for å vise tredimensjonale bilder i høy kvalitet, men gir også jevnere bevegelser i vanlig 2D. Den raske responstiden på 2 millisekunder skal også bidra til at bevegelsene i bildet skjer raskt og presist uten etterslep når figurene flytter seg hurtig.

Samsung oppgir derimot ikke hvor mye input lag (forsinkelse) skjermen har på inngangene, noe som er mer relevant enn responstid når det gjelder hurtige reaksjoner i spill. Men det er naturlig å tro at skjermen har en egen «Game mode» hvor denne holdes så lav som mulig.

LED-skjermen kan selvsagt brukes til annet enn å spille og surfe med.Du kan enkelt koble til en Blu-ray-spiller via HDMI-inngangen og se filmer i 2D- eller 3D-format.Det følger ett sett aktive 3D-briller følger med SA950.

Samsung-skjermen er bare 11mm tykk, og selve elektronikken er flyttet til foten for å spare plass. Dermed blir den vanskelig å veggmontere, men tar til gjengjeld liten plass på skrivebordet.

Modellen er også tilgjengelig i en versjon kalt TA950 med innebygget HDTV-tuner for sendinger via bakkenett og kabel-TV-nett.

Samsung SA950 koster 5.000 kroner (veil.) og er tilgjengelig nå.

www.samsung.no

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.