Regattatimer, pulsmåling og kartplotting

Garmins smartklokke er skreddersydd for et liv på sjøen.
Annonse
Annonse
forfatter

Den nye smartklokken fra Garmin, er i bunn og grunn som alle smartkokker, bare mer robust og rettet mot båtlivet mer enn noe annet. Den maritime Quatix 6 er basert på Garmins Fenix 6 serie, men med flere funksjoner som båtfolket har bruk for.

Den har innnebygget GPS og kan kobles opp mot kartplottere, og har funksjoner tilpasset fiske og seiling. I følge Garmin støtter Quatix 6 også styring av autopilot, man kan streame båtdata, og seilere får regattatimer med virituell startlinje, avstand til start, nedtellingsklokke og bauteguide.

Man kan legge inn seilingspunkter fra den 1,3′-tommer store skjermen uten å stå ved kartplotteren, og den kan styre musikken via Bluetooth. Quatix 6 har en app kalt Fusion-Link Lite. quatix 6 med støtte for Bluechart g3-sjøkart med Navionics-data, og klokken kan brukes som navigasjonsverktøy selv om man ikke er tilkoblet en kartplotter.

Ikke nok med det, her får man også ankeralarm, som varsler om båten driver, og man kan beregne hvor mye ankerline som å slippes ut. Konkurransefiskere vil ha nytte av fisketimeren med fangstlogg som gir fiskeren oversikt over antallet eller vekten, før man må inn til veiing.

Annonse

Den har selvsagt pulsmåling på håndleddet, som også fungerer under vann, og Pulse Ox som måler oksygeninnhold i blodet. Pulse Ox støtter også søvnovervåking og akklimatisering om man er i høyden.

Quatix 6 er 47 mm i diameter med en 1.3” LED-basert fargeskjerm som er lesbar under alle lysforhold, og den er vanntett ned til 100 meter.

Batteritiden er oppgitt til 14 dagers batterilevetid i smartklokkemodus, 24 timer i GPS-modus og opptil 60 timer i UltraTrax-modus. Brukeren kan selv velge hvilke funksjoner og sensorer som skal være aktive til en hver tid, for strømsparing, i Power Manager-appen.

Quatix 6 kommer i to versjoner, en normal med blå gummirem, og en i titan med lenke. Quatix 6 Titanium koster 11.199 kr, mens Quatix 6 i rustfritt stål koster 7.799 kr.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.