Regattatimer, pulsmåling og kartplotting

Garmins smartklokke er skreddersydd for et liv på sjøen.

Den nye smartklokken fra Garmin, er i bunn og grunn som alle smartkokker, bare mer robust og rettet mot båtlivet mer enn noe annet. Den maritime Quatix 6 er basert på Garmins Fenix 6 serie, men med flere funksjoner som båtfolket har bruk for.

Den har innnebygget GPS og kan kobles opp mot kartplottere, og har funksjoner tilpasset fiske og seiling. I følge Garmin støtter Quatix 6 også styring av autopilot, man kan streame båtdata, og seilere får regattatimer med virituell startlinje, avstand til start, nedtellingsklokke og bauteguide.

Man kan legge inn seilingspunkter fra den 1,3′-tommer store skjermen uten å stå ved kartplotteren, og den kan styre musikken via Bluetooth. Quatix 6 har en app kalt Fusion-Link Lite. quatix 6 med støtte for Bluechart g3-sjøkart med Navionics-data, og klokken kan brukes som navigasjonsverktøy selv om man ikke er tilkoblet en kartplotter.

Ikke nok med det, her får man også ankeralarm, som varsler om båten driver, og man kan beregne hvor mye ankerline som å slippes ut. Konkurransefiskere vil ha nytte av fisketimeren med fangstlogg som gir fiskeren oversikt over antallet eller vekten, før man må inn til veiing.

Den har selvsagt pulsmåling på håndleddet, som også fungerer under vann, og Pulse Ox som måler oksygeninnhold i blodet. Pulse Ox støtter også søvnovervåking og akklimatisering om man er i høyden.

Quatix 6 er 47 mm i diameter med en 1.3” LED-basert fargeskjerm som er lesbar under alle lysforhold, og den er vanntett ned til 100 meter.

Batteritiden er oppgitt til 14 dagers batterilevetid i smartklokkemodus, 24 timer i GPS-modus og opptil 60 timer i UltraTrax-modus. Brukeren kan selv velge hvilke funksjoner og sensorer som skal være aktive til en hver tid, for strømsparing, i Power Manager-appen.

Quatix 6 kommer i to versjoner, en normal med blå gummirem, og en i titan med lenke. Quatix 6 Titanium koster 11.199 kr, mens Quatix 6 i rustfritt stål koster 7.799 kr.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!