Nyhet

Regattatimer, pulsmåling og kartplotting

Garmins smartklokke er skreddersydd for et liv på sjøen.

Skrevet av / 03.04.20 - 11:23
Regattatimer, pulsmåling og kartplotting

Den nye smartklokken fra Garmin, er i bunn og grunn som alle smartkokker, bare mer robust og rettet mot båtlivet mer enn noe annet. Den maritime Quatix 6 er basert på Garmins Fenix 6 serie, men med flere funksjoner som båtfolket har bruk for.

Den har innnebygget GPS og kan kobles opp mot kartplottere, og har funksjoner tilpasset fiske og seiling. I følge Garmin støtter Quatix 6 også styring av autopilot, man kan streame båtdata, og seilere får regattatimer med virituell startlinje, avstand til start, nedtellingsklokke og bauteguide.

Man kan legge inn seilingspunkter fra den 1,3′-tommer store skjermen uten å stå ved kartplotteren, og den kan styre musikken via Bluetooth. Quatix 6 har en app kalt Fusion-Link Lite. quatix 6 med støtte for Bluechart g3-sjøkart med Navionics-data, og klokken kan brukes som navigasjonsverktøy selv om man ikke er tilkoblet en kartplotter.

Ikke nok med det, her får man også ankeralarm, som varsler om båten driver, og man kan beregne hvor mye ankerline som å slippes ut. Konkurransefiskere vil ha nytte av fisketimeren med fangstlogg som gir fiskeren oversikt over antallet eller vekten, før man må inn til veiing.

Den har selvsagt pulsmåling på håndleddet, som også fungerer under vann, og Pulse Ox som måler oksygeninnhold i blodet. Pulse Ox støtter også søvnovervåking og akklimatisering om man er i høyden.

Quatix 6 er 47 mm i diameter med en 1.3” LED-basert fargeskjerm som er lesbar under alle lysforhold, og den er vanntett ned til 100 meter.

Batteritiden er oppgitt til 14 dagers batterilevetid i smartklokkemodus, 24 timer i GPS-modus og opptil 60 timer i UltraTrax-modus. Brukeren kan selv velge hvilke funksjoner og sensorer som skal være aktive til en hver tid, for strømsparing, i Power Manager-appen.

Quatix 6 kommer i to versjoner, en normal med blå gummirem, og en i titan med lenke. Quatix 6 Titanium koster 11.199 kr, mens Quatix 6 i rustfritt stål koster 7.799 kr.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top