PC i kinoformat

Med 34" skjerm i ultrabredt format blir det plass til alle dine vinduer - eller til en kinofilm.

Film skal ses på kino. Men hvis filmen du vil se ikke går på din lokale kino, kan skrivebords-PC-en være det som kommer tettest på.  I hvert fall hvis det er den monster-hjemme-PC, som HP akkurat har lansert.

HP Envy AiO leveres med en buet skjerm på hele 34 tommer målt diagonalt, og med det ekstra brede skjermformatet er den som skapt til film i kinoformat. Skjermen er da også sertifisert av Technicolor for å sikre at den viser fargene korrekt. Den buede skjermen skal sikre en mer omsluttende opplevelse. Skjermoppløsningen er på 3.440 x 1.440 punkter, og de seks innebygde høyttalerne er levert av B&O.

Som navnet antyder, er Envy AiO en alt-i-ett-PC. Det vil si at all elektronikk er innebygd i selve skjermen, så du slipper å ha en grå kasse å sparke på under skrivebordet. Til gjengjeld er muligheten for utvidelse mindre på alt-i-ett-modellene. Akkurat som på bærbare.

Utvidelse er kanskje heller ikke nødvendig. Man kan velge mellom 6. generasjons Intel Core i5- og i7-prosessorer, og det er på 34-tommers-modellen mulighet for å velge Nvidia GeForce 960A-grafikkort. Seriens to minde modeller (med 23,8″ og 27″ skjerm) er tilgjengelig med integrert grafikk eller AMD Radeon R9-grafikkort. Alle modellene kan ha en 128 GB SSD og opptil 2 TB konvensjonell harddisk, samt 8 GB eller 16 GB RAM.

Norske priser har vi ikke fått, men i USA er startprisen på toppmodellen på 34″ 1.800 dollar, 23,8″-modellen 1.000 dollar og 27-tommeren 1.200 dollar. Alle tre kan kjøpes fra november.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.