Nytt Mac OSX til høsten

Apple døper den nye versjonen av Mac operativsystemet - OSX, El Capitan, oppkalt etter et fjell i Yosemite nasjonalpark.

Skrevet av / 08.06.15 - 18:33
Nytt Mac OSX til høsten

Apples årlige utviklerkonferanse er den 26 i rekken, og har de senere årene blitt en viktig arena for lanseringen av ny teknologi, produkter og tjenester.

Først ut på WWDC, er en ny versjon av Apples operativssystem for Mac OSX, El Capitan. Som er et fjell i Yosemite. Forøvrig navnet på dagens nåværende versjon av OSX.

ElCapitan mountain

Blant nyhetene er flere fingerbevegelser for å lagre, sende eller endre ting, og Pinned: Små nåler man kan sette på nettsider for å lage en lettere tilgjengelig liste over nettsider man ofte besøker.

Søkefunksjonen Spotlight har fått utvidet søkefunksjon med blant annet værmeldinger og sportsresultater.

ELCapitan OSX

Hvis man velger å åpne en app i fullskjermmodus, forsvinner andre apper og programmer i bakgrunnen. I El Capitan kan man legge vinduer ved siden av hverandre – Split View, endre størrelsen på dem, og kjapt hente opp apper som ligger bak vinduene som dekker hele skjermen.

Nå skal det også bli enklere å lage flere skrivebordsvinduer og navigere i dem.

Grafikkytelsen på for eksempel spill, åpne programmer, starte prosesser, skal være bedre. Opp til 50 prosent bedre rendering av grafikk, 10 ganger raskere i spill og dobbelt så kjapp appbytte og visning av de første e-postene, er noen av forbedringene man skal merke i El Capitan.

Det nye operativsystemet er først tilgjengelig for utviklere, de første betatesterne får tilgang i juli, mens den ferdige versjonen lanseres i løpet av høsten.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top