Nye salgsrekorder for iPhone

Apple offentligjorde mandag sitt regnskap for de siste tre månedene av 2013. Men til tross for rekordsalg av iPhone, svarte markedet med å sende aksjekursen nedover.
forfatter

Med administrerende direktør Tim Cook i spissen kunngjorde Apple sine resultater for fjerde kvartal 2013, deriblant nøkkeltall fra julesalget som er den viktigste perioden for de fleste produsenter av forbrukerelektronikk.

Og teknologi-giganten fra Cupertino har ikke noe å skamme seg over. Firmaet solgte både flere iPhone-er og iPad-er enn i samme periode året før: 26 millioner iPads og 51 millioner iPhones mot 22,9 millioner og 47,8 millioner i 2012. Det er en økning på 14% for iPad, mens iPhone-salget har økt 7% mot fjoråret.

Mer overraskende var det kanskje at Mac opplevde en markant salgsfremgang for første gang på flere år. I siste kvartal av 2013 ble det solgt 4,8 millioner Mac-computere mot 4,1 millioner i samme periode av 2012. Det er positivt for Apple da Mac-salget for et år siden så ut til å stagnere. Tallene for 2013 er imidlertid lavere enn for 2011 (5,1 millioner i fjerde kvartal), så selv om stigningen er positiv, klarer Mac seg faktisk stadig dårligere enn for to år siden.

Dårligere gikk det imidlertid for for iPod, som det kun ble solgt 6 millioner stykker av – mer enn en halvering av salget fra samme periode i fjor (12,7 millioner).

Markedet svarte på offentligjøringen av regnskapet med å sende Apple-aksjen nedover med flere prosentpoeng. På tross av rekordhøye salgstall var stigningen i fjerde kvartal lavere året før. Samtidig ble overskuddet det samme som for et år siden i samme periode – nemlig 71,5 milliarder kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.