Search
Generic filters

Nye salgsrekorder for iPhone

Apple offentligjorde mandag sitt regnskap for de siste tre månedene av 2013. Men til tross for rekordsalg av iPhone, svarte markedet med å sende aksjekursen nedover.

Med administrerende direktør Tim Cook i spissen kunngjorde Apple sine resultater for fjerde kvartal 2013, deriblant nøkkeltall fra julesalget som er den viktigste perioden for de fleste produsenter av forbrukerelektronikk.

Og teknologi-giganten fra Cupertino har ikke noe å skamme seg over. Firmaet solgte både flere iPhone-er og iPad-er enn i samme periode året før: 26 millioner iPads og 51 millioner iPhones mot 22,9 millioner og 47,8 millioner i 2012. Det er en økning på 14% for iPad, mens iPhone-salget har økt 7% mot fjoråret.

Mer overraskende var det kanskje at Mac opplevde en markant salgsfremgang for første gang på flere år. I siste kvartal av 2013 ble det solgt 4,8 millioner Mac-computere mot 4,1 millioner i samme periode av 2012. Det er positivt for Apple da Mac-salget for et år siden så ut til å stagnere. Tallene for 2013 er imidlertid lavere enn for 2011 (5,1 millioner i fjerde kvartal), så selv om stigningen er positiv, klarer Mac seg faktisk stadig dårligere enn for to år siden.

Dårligere gikk det imidlertid for for iPod, som det kun ble solgt 6 millioner stykker av – mer enn en halvering av salget fra samme periode i fjor (12,7 millioner).

Markedet svarte på offentligjøringen av regnskapet med å sende Apple-aksjen nedover med flere prosentpoeng. På tross av rekordhøye salgstall var stigningen i fjerde kvartal lavere året før. Samtidig ble overskuddet det samme som for et år siden i samme periode – nemlig 71,5 milliarder kroner.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.

Nå kan du laste ned Disney+

Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig
for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den! 
Les mer her >>
Lukk