Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nye overvåkningssystemer fra Arlo

To nye produkter fra Arlo; Video Doorbell og Pro 3 tar videoovervåkning av hjemmet til nye høyder.

Skrevet av / 24.10.19 - 18:05
Nye overvåkningssystemer fra Arlo

Arlo, som tidligere var en del av nettverkshardware-selskapet Netgear viste i dag i London to av sine nyeste produkter for et utvalg av medier, herunder Lyd & Bilde. På programmet var overvåkningskameraet Arlo Pro 3, som Arlo lanserte i slutten av september, samt Arlo Video Doorbell som er selskapets første kombinerte overvåkningskamera og ringeklokke.

I London viste Arlo fram både Arlo Video Doorbell (til høyre) og Arlo Pro 3 (til venstre). (Foto: Arlo)

Arlo Pro 3

Dette overvåkningskameraet er først og fremst en oppgradering i forhold til forgjengeren, det populære Arlo Pro 2. Likt som Arlo Pro 2 kommer Pro 3 både med bevegelses- og lydsensor, men kameraet tar nå opptak i 2K-oppløsning, og er dessuten utstyrt med HDR som forbedrer bildets kontrast. Det betyr f.eks at overbelyste områder blir enklere å se, som gjør opptakene mer detaljerte.

Arlo Pro 3 kommer også med 160 graders vidvinkel, slik at et enkelt kamera kan overvåke et større område. Produktet er også utstyrt med et spotlight som kan brukes om natten til å både skremme ubudne gjester og til å ta opptak i farger – en funksjon som Arlo kaller for Colour Night Vision.

Kameraet er værbestandig (IP65-sertifisert), og utover de nye og forbedrede kamera-funksjonene byr Arlo Pro 3 nå også på bedre muligheter for å samtaler med personer som befinner seg i kameraets synsfelt (støydemping og ekte toveis duplex audio, slik at samtaler ikke blir walke-talkie-aktige), samtidig som det også er en sirene innebygd i selve kameraet. Tidligere satt sirenen i den medfølgende basestasjonen, men ettersom denne som regel er plassert inne i huset, er det mer effektivt – og høylytt – at sirenen sitter i selve kameraet, fortalte Arlos produktsjef ved presentasjonen i London.

Arlo Pro 3 fungerer sammen med Arlo SmartHub, som forbinder kameraet til internett og til cloud-løsningen Arlo Smart. Bemerk for øvrig at at Arlo Pro 3 i svart først kommer i butikkene i løpet av 2020. (Foto: Arlo)

 

I motsetning til det mobile Arlo Go, forbindes Arlo Pro 3 nemlig med en basestasjon, Arlo SmartHub, som står for forbindelsen til internett og skyen, herunder Arlos egen Arlo Smart-cloudløsing. Arlo Smart kan oppbevare alle opptakene dine i 30 dager, i tillegg tilbyr tjenesten også kunstig intelligens (AI), som hjelper kameraet med å skille mellom forskjellige objekter, slik at du f.eks ikke blir advart om det løper en katt gjennom hagen, men kun får varsler hvis kameraet identifiserer ubudne personer.

Hvis du ikke ønsker å koble ditt Arlo Pro 3-kamera med skyen, så kan du også koble et USB-medium til Arlo SmartHub og gjemme dine opptak lokalt. Men uten cloud-tilgang mister kameraet sine AI-funksjoner.

To kameraer selges sammen med én SmartHub for 6.490 kroner. Ekstra kameraer kjøpes for 3.190 kroner per stk. Vi har mottatt et testeksemplar av Arlo Pro 3, så snart kan du lese vår anmeldelse av kameraet her på lydogbilde.no

Arlo Video Doorbell

Man må vente til begynnelsen av 2020 om skal supplere hjemmets sikkerhetssystem med Arlo Video Doorbell. Som navnet antyder er det snakk om en digital ringeklokke med innebygd overvåkningskamera (HD-video med HDR), men Arlo mener at deres første kombinerte ringeklokke og overvåkningskamera har funksjoner som ikke konkurrentene har.

Først og fremst har Video Doorbell såkalt ultra-tall field-of-vision, altså et høyt synsfelt slik at man se mer av personen som ringer på døren.

Også Arlo Video Doorbell kan kobles til cloud-løsningen Arlo Smart, hvor dine opptak gjemmes i 30 dager. (Foto: Arlo)

 

Ringeklokken kommer også med SIP-telefoni, slik at man blir oppringt direkte på mobilen når noen ringer på døren. Man kan så snakke med gjesten – eller velge å sende vedkommende videre til én av flere mulige Quick Reply-meldinger.

Arlo Video Door kommer dessuten med bevegelsessensor, nattesyn og zoom-funksjon – og en alarm utløses hvis noen prøver å gjære hærverk mot ringeklokken.

Arlo ønsket på nåværende tidspunkt ikke å opplyse om noen europeisk pris for Arlo Video Doorbell, men produktet er allerede tilgjengelig i USA, hvor det koster USD 149.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 hendelser på “Nye overvåkningssystemer fra Arlo”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top