Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nye iPod-er og ny iTunes

Apple lanserte ikke bare en ny iPhone 12. septemer. Under kveldens presentasjon dro de også teppet av nye iPod nano og iPod touch, samt en ny versjon av musikkbutikken iTunes.

Skrevet av / 13.09.12 - 00:27
Nye iPod-er og ny iTunes

Som en del av det nye operativsystemet iOS 6 har Apple redesignet både iTunes og App Store. Uansett om du fremover vil kjøpe musikk, bøker, film eller tv-serier til iPad, iPod touch eller iPhone møtes du nå av et helt nytt brukergrensesnitt, som blant annet byr på Twitter- og Facebook-integrasjon og en helt ny funkjson, som gjør at man kan lytte til prøvesnutter av sanger mens man fortsetter å lete rundt i iTunes.

En ny versjon av iTunes kommer også Mac og PC, hvor også denne minner mye om iOS-versionen. Den nye iTunes-menyen får blant annet en ny fullskjermmodus (Apple kaller det edge-to-edge design) som skal gjøre det lettere å navigere rundt i programmet uten å hoppe for mye rundt.

iTunes 11 får også bedre integrasjon med nettskytjenesten iCloud, som betyr at alt av innkjøpt musikk, film og tv-serier registreres i skyen og deretter kan hentes ned på alle dine enheter – iPod touch, iPhone, iPad, PC eller Mac – uansett hvilken enhet du har kjøpt innholdet med. Dessuten husker iCloud også hvor langt du er kommet i en bestemt film eller tv-serie, slik at du kan starte akkurat der du slapp på en annen skjerm.

Itunes 11 til PC og Mac kommer i oktober og vil kunne lastes ned gratis fra www.itunes.com.

Nye iPods
Også i oktober – men dessverre ikke gratis – kommer to nye iPod-er. Apple har oppgradert både iPod touch og iPod nano, og selv om vi ikke skriver så mye om disse produkter, så hører de faktisk til Apples mest populære.

Nye iPod nano kommer med en 2,5” stor multitouch-skjerm og er med sine 5 mm den tynneste iPod nano hittil. 7. generasjon av iPod nano får også video, noe som forsvant med den forrige iPod nano i 2010, men nå er tilbake. Nå kan man altså se video i wide-screen-format på nano. Den har også fått Bluetooth, som gjør den lettere å koble til eksterne højttalere.Også iPod touch er blitt kraftigt oppdatert. 5. generation av den populære mediespilleren har nå fått et 4” retina-display – altså samme skjerm som iPhone 5 – og er forrykte 6,1 mm tynn og veier bare 88 gram. Den blir utstyrt med samme Apple A5 prosessor som sitter i iPhone 4 og får dessuten to kameraer. Et ”iSight”-kamera på 5 MP med autofokus og LED-blits, samt et frontkamera med 1,2 MP og 720p HD videoopptak.Nye iPod touch støtter også AirPlay mirroring, som lar brukeren speile skjermens innhold via Apple TV. Den har en batterilevetid på hele 40 timer, og får i tillegg Siri stemmekontroll! Både nano og Touch kommer i forskellige farger (bl.a. rød, gul og blå).

Begge de nye iPodene kommer i oktober. iPod nano kommer til å koste 149 dollar, mens en iPod touch med 32 GB hukommelse kan kjøpes for 299 dollar. 64 GB-modellen vil koste 399 dollar.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top